Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt och väntan

    Ja hejja hejja!

    Jag har just kollat upp hur det är med den där reavinstskatten.
    jag visste faktiskt inte att vi får skatta bort hela 30% av vinsten vi gö på stugförsäljningen!

    Det var 20% tom 2008, och nu är det 30%!!!
    Fyyy vad lite det blir kvar då!

    Säg att man gör en vinst på 400 000 tex, då får man ju bara behålla 280 000! Så, sak man stoppa in 300 000 i ett nytt huslån vill det till att man tjänar lite mer då...

    Alltså behöver det bli lite bättre bud än nu, oavsett soffa.

  • passionsblomman

    Åh men lilla vovven!

    *kramar om lanovia*

    lanovia 08 skrev 2009-08-28 23:51:15 följande:


    Den gamla trötta hunden, finns nu inte mera. Vi satte oss i TV-soffan strax innan nio för att mysa och ta det lugnt. Helt plötsligt började hunden rycka konstigt med huvudet vilket slutade i ett rejält epilepsianfall, vi åkte iväg till Blåstjärnan. Efter ytterligare ett anfall och snabb undersökning av honom blev slutsattsen att antingen måste de göra en stor ordentlig undersökning (Dv.s röntgen massa prover etc etc) eller så var det dags att låta honom sova för gott.Då han var 11 år och varit trött de sista så visste jag redan vad mina föräldrar skulle säga men ringde ändå och pratade med dem.Nu sover han som sagt gott. *gråter i mängder*
  • passionsblomman

    Daa, det är väl så att det pågår hela tiden, om någon vill lägga ett bud så är mäklaren lika tillgänglig nu som annars, men det kan nog bli ettuppehåll nu över helgen, för det var några som höll på och väntade på bankbesked och så, som skulle säga sitt på måndag.

  • passionsblomman

    Lanovia. så som Ingis skrev tänkte jag också, att vad skönt att ni var DÄR!!!

    Så kände jag när min farmor dog också, att vi hann iallafall fram så vi fick hålla henne i handen...
    Hur sorgligt det än är så är det ändå på sitt vis fina och dyrbara minnen i ens liv, de gånger man är med och tar avsked.

    Nu måste jag verkligen gå. Vi har fixardag nere på badplatsen med småstugeföreningen, så det måste man ju vara med på. Dessutom blir det lite av vårat hejdå till grannanrna här och så får man stilla deras nyfikenhet om bud och så...

    Vi ses!

  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2009-08-29 21:54:00 följande:
    Det är kanske svintotanten som är lite extra sadistisk Det är helt klart så som Daa sa, att "man" vill extra mycket för att "man" inte får...
  • passionsblomman

    Hejom fejom! Nu har jag varit på middag och fått sätta mig vid dukat bord och dricka lite vin och bli ompysslad! Det var alldeles underbart och PRECIS vad jag behövde.
    Sonen sover kvar där och sambon har åkt vidare mot nattens extrajobbande, så nu är jag solokvist och allena härhemma. Skitskönt!

    Berättade jag för er att vi hade en egen visning nu på em?
    det kom ett par som åkt ända från NORRTÄLJE och hit utan att ha pratat med mäklaren eller nåt. De såg stället på nätet och sa:det ska vi se, packade in sig i bilen och åkte hit!

    Så, jag känner mig mycket nöjd med att vi gick fram och presenterade oss och att det blev så att de kom på visning lite av sig självt liksom. De sa att de skulle ringa mäklaren ögonaböj.

    Kom förresten på att man väl såg halvfräsch ut när det där paret kom idag, eftersom man inte duschar och tvättar håret INNAN man går ner och drar ris, eldar, gräver och rensar vid stranden. Gummistövlar och groviskläder och ett fågelbo i huvet... Nåväl, de struntade nog i mig och fokuserade på utsikten..

    Jag sms mäklaren för att höra om de hade ringt henne sedan eller ej.
    -De HADE hört av sig och är jätteintresserade och de ska höras igen på måndag. (Då ju även det Italienska paret och de som redan är med och budar ska höra av sig med vad de har att säga)

    Det är för spännande att ens tänka på.

    Jag vet att jag kan få äta upp det här och att det låter flummigt, men min magkänsla säger mig att det är något särskilt med det här paret som dök upp idag. Jag tror det kommer vara de som hamnar här.
    Sedan kan jag ju ha hur fel som helst och de kanske aldrig ens lägger ngt bud eller vad som helst. Men så känns det i magen.

  • passionsblomman

    Nej visst ska man inte!

    Jag har ju träffat en hel rad av spekulanterna redan, så det är inte det att vi träffat just de här och inte de andra. Det var något i framförallt hans ansikte. Jag såg att han s-å-g vårt ställe och vd det kan bli där och att han fattade vad vi älskar härute. Han kan få bo här med sin lilla pojke och fru.


    Ninnnis skrev 2009-08-29 23:11:22 följande:
    Coolt! Magkänslor ska man inte förringa... *tumhållning*Njut av ensamtiden!
Svar på tråden I vått och torrt och väntan