• Pingstdagen2010

    Banta med mig!

    Inte nog med att man ska planera ett helt bröllop nu måste jag även starta mitt stora bantningsprojekt! Är det någon som vill hänga med? Jag tänkte att vi kunde hjälpa och stötta varandra i den här tråden. Min plan är att jag ska försöka gå ner 38 kg på 10 månader. Tror ni att jag klarar det?

  • Svar på tråden Banta med mig!
  • kullaberg
    Daaling skrev 2009-08-16 19:50:58 följande:
    Jag ska börja på ny kula imorgon. Har varit jätteduktig i 2 veckors tid, men allt går så långsamt och jag vill ut och börja leta brudklänning om 2 veckor. Jag vet att man inte ska stressa för då går allt åt skogen, men jag är så besviken på mig själv att jag låtit mig själv hålla på och strunta i vikten så länge trots att jag vet att det är orsaken till att jag känt mig trött och lat, men tack vare er peppning ska jag bli starkare! Tack! Nu kör vi
    Åå jag känner så väl igen mig i detta resonemanget! Jag var så duktig i 3 veckor och kämpade på, men det hände ingenting på vågen, och då gav jag liksom upp. Men nu är det dags igen!!! Ska snart också ut och prova brudklänningar och då vill man ju iaf ha gått ner lite! Så nu kör vi tjejer!
  • Daaling

    God morgon tjejer!

    Måndag! Ny vecka, ny start! Lycka till!

  • Emmox
    kullaberg skrev 2009-08-14 08:06:01 följande:
    /.../Behöver gå ner 6 kg för att jag ska känna mig nöjd med mig själv. 3 av dessa kg gick jag upp under min semester, då jag tillät mig själv att äta lite mer utan att tänka så mycket (dvs glass och godis osv som man vill ha det när det är semester). Men, nu har jag ätit nyttigt i 3 veckor (GI anpassat), tränat under dessa veckor (löpning och promenader) minst 3 gånger i veckan. Men jag har inte gått ner ett enda gram!!! Inte nått!!! Trots att jag äter nyttigt och tränar. Jag tänkte först att jag kanske fått mer muskler (väger ju mer än fett) men samtidigt, SÅ mycket har jag inte tränat heller. ÅÅÅÅÅÅ det är så frusterande när vågen inte rör sig trots att man tycker att man gör allt rätt. Känns liksom som att man lika gärna kan ge upp. Nån som känner igen sig, har tips, råd?? Hur går det för er andra här i tråden? Behöver pepp nu känner jag!
    Så vitt som jag har fattat det rätt så är alla människor olika, och våra kroppar går igång på olika "dieter" eller matvanor. Jag har prövat att äta lågkalorikost (dvs massa kolhydrater, typ frukt och bröd och pasta m.m, kött och grönsaker och sparsamt med fett) och GI. GI-kosten fungerade inte på mig. Jag gick inte ner nått fastän jag tränade tre gånger i veckan och gick morgonpromenader.

    Så tröttnade jag och rivstartade med Cambridgekuren i två veckor. Gick ner fem kilo och körde sedan på LCHF. Jag har aldrig gjort något bättre i hela mitt liv. Jag var inte sugen på socker eller något i kolhydratsväg. För jag har kommit på att jag är en sån som, om jag äter pasta eller ris eller frukt, så kommer sötsuget direkt för i grund och botten är ju ändå kolhydrater en typ av socker, vare sig den är nyttig eller inte. Alltså, tillslut dras man till det värsta sockret; typ godis och så och så går allt åt skogen ändå. Det är så jag har lärt känna min kropp.

    Du kanske är en sådan typ? Det kan ta tid att gå ner i vikt med LCHF, fast jag gick ner två kilo på en vecka. Nu ska jag börja på CK igen i två veckor och sedan köra på LCHF.

    Dessutom, att äta så nära råvarans naturliga ursprung är bäst. T.ex. MILDAS matlagningsgrädde på 7% fett innehåller hur mycket skit som helst och är nog inte så bra att äta. Medan naturlig matlagningsgrädde på 15% enbart innehåller grädde. Jag tror att kemikalier och konserveringsmedel kan vara stora bovar i våra övervikts-draman.

    LYCKA TILL ALLIHOPA =) Nu blir det två veckor CK för min del =) Hoppas på att gå ner fem kilo denna gång igen.
  • kullaberg

    Jo jag vet att alla är olika. Men det som stör mig är att jag gick ner massa kilo på GI för ett år sedan. De första veckorna rasade jag i vikt... Men kroppen kanske har förändrats på ett år och matsmältningen inte är likadan längre?

    Men jag ska prova en måltidsersättare nu 2 ggr om dagen för att få en kickstart på viktnedgången.

    Och ja, nära råvarans naturliga ursprung är helt klart bäst!

  • Emmox

    Okej.. hm.. det är möjligt.

    Då önskar jag dig lycka till, du fixar det absolut. Vi får väl se om två veckor hur långt vi kommit! =D

  • Daaling

    Jag har två veckor kvar innan jag kan börja promenera och träna (har precis opererat min fot), så dessa två veckor ska jag lägga allt krut på att äta bra. Hoppas att det blir en markant skillnad när jag börjar röra på mig igen, för dessa 2-3 veckor då jag varit sååå duktig har det ändå inte hänt någonting. Just nu sitter jag bara med foten i högläge och enda gången jag rör på mig är då jag ska gå fram och tillbaka mellan skrivbordsstolen och toaletten...får ha som mål att inte gå upp i vikt under dessa två veckor helt enkelt.

Svar på tråden Banta med mig!