• Emmox

    Banta med mig!

    kullaberg skrev 2009-08-14 08:06:01 följande:
    /.../Behöver gå ner 6 kg för att jag ska känna mig nöjd med mig själv. 3 av dessa kg gick jag upp under min semester, då jag tillät mig själv att äta lite mer utan att tänka så mycket (dvs glass och godis osv som man vill ha det när det är semester). Men, nu har jag ätit nyttigt i 3 veckor (GI anpassat), tränat under dessa veckor (löpning och promenader) minst 3 gånger i veckan. Men jag har inte gått ner ett enda gram!!! Inte nått!!! Trots att jag äter nyttigt och tränar. Jag tänkte först att jag kanske fått mer muskler (väger ju mer än fett) men samtidigt, SÅ mycket har jag inte tränat heller. ÅÅÅÅÅÅ det är så frusterande när vågen inte rör sig trots att man tycker att man gör allt rätt. Känns liksom som att man lika gärna kan ge upp. Nån som känner igen sig, har tips, råd?? Hur går det för er andra här i tråden? Behöver pepp nu känner jag!
    Så vitt som jag har fattat det rätt så är alla människor olika, och våra kroppar går igång på olika "dieter" eller matvanor. Jag har prövat att äta lågkalorikost (dvs massa kolhydrater, typ frukt och bröd och pasta m.m, kött och grönsaker och sparsamt med fett) och GI. GI-kosten fungerade inte på mig. Jag gick inte ner nått fastän jag tränade tre gånger i veckan och gick morgonpromenader.

    Så tröttnade jag och rivstartade med Cambridgekuren i två veckor. Gick ner fem kilo och körde sedan på LCHF. Jag har aldrig gjort något bättre i hela mitt liv. Jag var inte sugen på socker eller något i kolhydratsväg. För jag har kommit på att jag är en sån som, om jag äter pasta eller ris eller frukt, så kommer sötsuget direkt för i grund och botten är ju ändå kolhydrater en typ av socker, vare sig den är nyttig eller inte. Alltså, tillslut dras man till det värsta sockret; typ godis och så och så går allt åt skogen ändå. Det är så jag har lärt känna min kropp.

    Du kanske är en sådan typ? Det kan ta tid att gå ner i vikt med LCHF, fast jag gick ner två kilo på en vecka. Nu ska jag börja på CK igen i två veckor och sedan köra på LCHF.

    Dessutom, att äta så nära råvarans naturliga ursprung är bäst. T.ex. MILDAS matlagningsgrädde på 7% fett innehåller hur mycket skit som helst och är nog inte så bra att äta. Medan naturlig matlagningsgrädde på 15% enbart innehåller grädde. Jag tror att kemikalier och konserveringsmedel kan vara stora bovar i våra övervikts-draman.

    LYCKA TILL ALLIHOPA =) Nu blir det två veckor CK för min del =) Hoppas på att gå ner fem kilo denna gång igen.
  • Emmox

    Okej.. hm.. det är möjligt.

    Då önskar jag dig lycka till, du fixar det absolut. Vi får väl se om två veckor hur långt vi kommit! =D

  • Emmox

    Har ett såånt sjukt sug efter mat... =/ skulle kunna slänga mig över maten min sambo precis lagat. Så jag satte mig här istället. ÅÅå... 1,5 vecka kvar! Har fixat ck i tre dagar nu, kan inte ge upp.

    Cyklade till jobbet, tog 40 minuter, var alldeles slut när jag kom dit. Sen cyklade jag hem också (45 minuter pga alla uppförsbackar). På jobbet rör jag extremt mycket på mig, man flänger hit och dit och grejar så det är säkert bra motion.

    1,5 vecka kvar... håååll ut!

    Har läst Skaldemans GI-nollböcker; kokboken och den för kvinnor som vill gå ner i vikt. Han har mycket vettigt att säga. Jag gillar hans jämförelser med brunbjörnar och sumobrottare hehe. Jag kommer definitivt äta enligt ratio när jag är färdig med ck.

    Undrar varför jag sitter och tänker på just pasta... hm!

    Ni är så duktiga, joggar och springer. Jag hatar att springa. Promenerar istället en timme. Jag är rädd för att sabba knäna.

  • Emmox

    Daaling: det är verkligen strongt av dig att skita i att gå ut och köpa godiset. Jag är verkligen på samma tankar! Men nej! Jag ska klara det här. Hur svårt ska det vara? Man kan göra annat istället =)

    Jag köper den där jag bor, i Kristianstad, där är en som säljer dem för 470:- för 21 portioner = räcker i en vecka = 3 påsar/dagen. Inskrivningsavgiften låg på 600:-

    Jag vet att man kan köpa på internet också. Det är bara att söka Cambridge på google typ =) Vad för "diet" går du på?

  • Emmox

    Daaling: "Vi kanske borde försöka fixa ett "kollektivt" program för de som vill. Som att vi t.ex. börjar med att vi alla ska ta minst en 45 minuters promenad i veckan och rapportera när man uppfyllt veckans krav. Kanske hjälper till att motivera och "tvinga" ut oss"

    Jag gillar ditt förslag STARKT!

    Jag vet, det där med att träna dämpar verkligen sötsuget. En stor anledning att jag kommer äta fett och inga kolhydrater (typ) är för att jag känner att pasta, potatis och sånt som innehåller kolhydrater sätter igång suget efter mer socker, och helst det raffinerade =/ så det får bli fett så man blir mätt och nöjd nån gång. Känns kul också att ha nått att se fram emot när ck är slut. Tack gode gud för logik =)

  • Emmox

    Jag är på iaf! Jag har iofs inte en big day att se fram emot, kanske vår 4årsdag? haha =) Man vill ju vara snygg för sin partner (även om de säger att man ändå är det oavsett =))

    Hur ska vi utforma programmet?

  • Emmox

    Det låter toppen. Men om man promenerar fler gånger i veckan, borde man skriva det? Eller räcker det med att man typ "jag har gått min gång denna veckan?" =) jag tycker programmet låter bra.
    Sen kan man lägga till styrka eller joggning? Jag hatar exempelvis att jogga, men gillar att gå på gympa och styrketräna. Hm.. får grunna mer på det.

    Hur menar du med maten? Schema för mat eller rapportering om hur det har gått? =)

  • Emmox

    Åå... skitbra! detta ska bli kul =) japp, mer grunning på den saken. Ja, du har rätt. Det kan bli för stressigt. Måndag - rapport! Yes, det gör vi, och tack detsamma!

  • Emmox
    Pingstdagen2010 skrev 2009-08-20 08:32:55 följande:
    Jag vägde mig igår och det visade sig att jag har gått ner sammanlag 13 kg sedan starten :) Gissa om jag är glad! Nu är det bara 34 kg kvar!
    !! Jeez!! Vad har du gjort för att tappa så mkt?? Det är ju mindre än en månad..? Eller har jag missuppfattat det? När startade du din viktnedgång 31 juli? Grattis iaf!

    Till er alla andra, kämpa på, ni är asgrymma!

    Jag jobbade idag, och det serverades äppelkaka med kanel (jag älskar kanel!!) och så tog jag en sked och tittade på den länge, länge. Luktade, tittade. Visste precis hur det skulle smaka; inte jääättegott för det mesta är ströbröd och kanel och luktar sött och lite plastigt. Men ibland är det precis som "SKIT I HUR DET SMAKAR - ÄT!" Så jag blev arg på mig själv för att jag ens funderade på att smaka och slängde innehållet på skeden i soporna. Mitt hjärta slog i 190! Jag har nog aldrig känt mig så stolt som idag. Jag övervann ett hinder, fastän jag var nära att falla platt inför frestelsen. Nu kan jag nog klara ett lååångt lopp till!

    /E
  • Emmox

    Hej allihopa! Har varit en intensiv vecka för min del med massa jobb och åter igen jobb. Men det hjälper att hålla tankarna borta. Men i helgen gick det inte sååå jättebra.

    Orkar inte förklara, men jag åt. Drack även mina drycker men jag åt. Usch. Nåväl, jag tar nya tag idag. Har redan varit ute och tagit en 1 timmes lång powerwalk. Känns bättre nu. Ska hålla mig hela denna vecka och nästa också.

    Skitbra, fyller år nästa vecka så då ska jag önska mig gångstavar av svärföräldrarna ;)

    Har funderingar på att komma igång med styrketräningen, men jag vill inte dit själv... =/ Hoppas jag hittar nån i skolan som vill träna med mig, inte bara gympa utan styrka.

    Ni är jätteduktiga, kämpa på och om man råkar ta ett kliv ur sin bestämda väg så är det bara att kliva in igen så fort som möjligt. No harm done.

    /E

  • Emmox

    Daaling: You go girl!

    Rapport från veckans kollektiva träning:

    45 minuters promenad: Avklarad
    Vikt: guuud... jag vågar inte väga mig... jag tar på mig mina "test"-byxor om två veckor och sitter de löst så är allt underbart haha. Jag vågar verkligen inte väga mig just nu. Vill inte veta vad jag väger... =/

    Imorgon ska jag ut och gå en timmes powerwalk innan "frukost" dvs cambridgedricka och så får jag se om jag tyyyar cykla och styrketräna... vågar inte. Vill inte. Åka dit själv är så tråkigt. Men när man väl är där så är det kul. Måste, måste!

    Skulle jag våga på mig att chansa, så tror jag att jag väger 65 kilo till mina 164 cm. Jag vill så gärna väga 55-57 kilo. Min övervikt är kanske inte så grav, men jag lider... Trivs inte, har ångest.

    2 veckor sen LCHF.

    Lajsan: Du är riktigt duktig...! Men hur vet du att så många steg är = så mycket brända kalorier? =) Jag går en timme varje dag i powerwalkstempo och har hört att man bara bränner typ 150 kcal...=/

    Styrkekramar till er alla!

  • Emmox

    ÅÅ.. ett bra tag sen jag var här inne... =) Jag har varit ute och gått varje dag innan frukost. Så det har inte varit några problem... inte med med ck heller. Har nog gått ner en tre kilo.. Ska köpa träningskort snart, så då blir det in dit och träna häcken av mig.

    Daaling - jag förstår dig precis. Nu kanske det låter konstigt att jag skriver detta på en tråd som faktiskt handlar om bröllop, men jag ska aldrig gifta mig... Det är inte min stil. Jag är här främst i syfte att få prata av mig om viktproblem. Det finns inte särskilt bra sidor om det annat än typ här...

    Nå, åter till dig, Daaling: jag tror många rannsakar på detta vis. Det gör jag med min sambo men varje gång jag funderar på de mindre bra sidorna så försöker jag tänka på de bästa. Men, men det är svår att veta hur framtiden blir... och det är väl tur på ett vis... Det där med djupa diskussioner stämmer bra in på oss: han föredrar kort snack, jag lite längre.. men det är bara så det är.

    Finns inget facit, men jag säger det som alla andra brukar säga: det löser sig. Den där bröllopsdagen kommer bli en av dina bästa dagar någonsin :) Så fortsätt med dina promenader ;)

Svar på tråden Banta med mig!