• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • kängu

    Förresten kom att tänka på en grej:

    AM- ni har inte testat välling till Hektor? Majsvälling eller dyl kan man ju ge dom tidigare än 6 månader. Är mest för att man inte ska ta bort amningen som det står från 6 månader på paketen (om man flaskmatar är det iaf OK att börja med välling tidigare som jag förstått det).

    Bara en tanke som kom nu när jag sitter & kollar på olika sorters välling och gröt... Smakportionspremiär för prinsen imorgon!

    Nu ska jag förbereda kvällens räksallad. Prinsen har precis badat och hela badrummet är nu plaskblött, som vanligt
    Bada verkar enligt Ru gå ut på att skvätta så mycket som möjligt

  • kängu

    Förresten, efterlyser:

    Frejis- hur går det för er med Bumsis? Hör av dig om ni behöver några flaskmatnings-tips

    Tinga- hur mår du? Hur går det för dig och pojkarna? *kramar*

  • fru AM

    Kängu: HAr testat så smått med ersättning på kvällen till Hektor. De första dagarna gillade han det sen gick det sämre och sämre. Sista kvällen jag testade försökte jag mata honom med det precis när han somnat. Han slog upp ögonen och stirrade hatiskt på flaskan ... Så nu håller jag mig lugn med flaskmatning de närmsta veckorna för att bralla på med riktig välling 27 oktober.

    Annars äter han jättebra nu. Både frukost (gröt eller amning), lunch (puré med mkt smör/olja) och middag (gröt). Ammar till efterrätt och mellanmål.

    Om ett par veckor ska vi ta i med hårdhandskarna och hans pappa ska få hantera honom ett par tre nätter - alltså kommer Hektor inte kunna få någon tutte då. Kanske går det vägen.

    Hoppas alla får en trevlig fredag! Jag är på uruselt humör och vill bara att dan ska ta slut.

    Kram

  • kängu

    AM, vad duktig H är som kommit igång så fint med ätandet!
    Jaja så du sparar vällingpremiären till 27 oktober... Vi tänker börja så fort BVC-sköterskan ger tillåtelse Får se när det blir, men verkar väl generellt som att flaskmatade barn börjar lite tidigare som sagt.

    Hoppas att humöret blir bättre och att du får en fin kväll! KRAM!

  • viktualia

    här blev det f ö hembakad pizza till fredagsmat.. himla bra eftersom det är en av makens specialiteter så jag kan slöa vidare....

    (dock efter en utryckning till affärn.. det var ju ingen annan där så här fredag precis för matdags.. hmmmmmm osmidigt...)

    AM - tungt att vara på uruselt humör! *kram*

  • snaily

    Drinkar, skumpa, choklad och allmän fredagsdekadens var det här ser jag, era slöisar En annan jobbar och står i i samhällets tjänst.

    Fast jag är rätt så bortskämd ändå! Kom hem alldeles för sent, och då hade maken en smarrig flerrätters middag klar med tända ljus på bordet och allt. Rödbetor m fetaost och valnötter till förrätt och sen en smarrig korvgryta. Nu är jag MÄTT!

    Telis - synd att du loggat ut annars hade jag kunnat befria dig från allt tradigt förlossningssnack ( ) och pratat telemarksutrustning istället! Kollegan/kompisen är i valet och kvalet om hon ska köpa nya pjäxor eller ej, men måste i så fall även köpa nya bindningar (såna där moderna, så man inte behöver fångstrem), men dyrt som sjutton var det förstås.

    Nenne
    Knarkdejt i Falun lät ju rätt kul! Synd att vi inte är helt synkade.

    Liten på fejjan, jag måste snoka!

    Vinkar till Kängu, lät mysigt med ert bad!

    Ego
    Fick vatten på min ivf-kvarn igår när spottings dök upp! Säkert bara för att jag inte använt så många progesteronvaggisar den här månaden, ville inte vara full av såna vid gynundersökningen eftersom jag tar dem i smyg så att säga... Skitirriterande! Innebär askort lutealfas den här månaden plus det faktum att mensen kommer tidgare än väntat fuckar upp spray/sprutschemat lite grann, kommer kanske få spraya hela 4 veckor innan jag kan börja spruta (pga jullovslediga läkare). Men det ska inte göra så mycket vad jag förstår, annat än att det är tråkigt att vänta?

  • Ore

    Låter gott Vickan

    Jag har gett upp planerna på trerätters, mest för att syster med sambo kom förbi, och för att bjuda på något så slängde jag ihop en äppelpaj. Så jag får spara trerättersmiddagen till på söndag eller så...

    Fick reda på att de ska ha barn till våren... Är litet kluven inför detta, och vet faktiskt inte ens om jag sa tillräckligt mycket grattis...? Min syster har sedan tidigare 3 barn, med två olika pappor. Bebisen kommer nu födas någonstans 13-14 månader efter att hon och killen blev ihop... (vilket iofs är bland det längsta hon "väntat" med att bli gravid) De bor än så länge i en 3:a (med 3 barn redan, alltså...) men letar febrilt efter hus. Hon pluggar till undersköterska, kommer vara klar nu vid årsskiftet. Men hur lätt blir det att få ett jobb när hon är gravid? Gaaaah, får man tycka att ens egen syster är korkad och gör korkade val i livet. För typ sjuttioelfte gången i ordningen??? Och HUR gör man för att skaffa ett pokerface, så att jag bara kan spela med. De trodde väl att jag var litet "chockad". Inte kunde jag säga att jag tycker att hon _ännu_ en gång tar ett felbeslut???

  • viktualia

    Ore - man FÅR tycka att syrran är korkad!! Maken och jag har närmast en pakt mot våra respektive småbröder som gör märkliga val i livet, resonerar baklänges och till på köpet inte kan stava (fick ett kort från vardera brorsan i veckan som gick.. med stiliga stavfel i båda). Och när ens syster väntar fjärde barnet är det HELT tillåtet att skaka på huvudet....

    När maken berättade att hans kusin väntade nummer fyra sa jag (långt utom hörhåll för paret) "varför då?"....

  • Fru E

    Snaily-men åt du inte Pergo denna månaden?

    Ore-jag är riktigt dålig på pokerfejs, lyckades nog inte dölja så bra hur ledsen jag blev när hoppsan blev gravid...
    Men klart du kan känna så gentemot din syster yster, inte alla som tänker efter innan hoppar i säng

  • Fru E

    BS-har ni testat att göra figurer av den mat som går att göra det med, trycka ut figurer med pepparkaksformar eller att helt enkelt inte ge henne något annat alternativ än den mat som ni äter? Någon gång måste hon väl bli hungrig och äta, å andra sidan levde min minsta kusin på korv när hon var lite och äter helt "normalt" idag

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor