• Piggelin1

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Nu kom jag på ngt!! Det är ju treårsjubileum idag - då måste det ju drickas skumpa!! *Poff* där flög korken!

    Skåååååååååååååååååååååååååååååål alla goingar
    Tänk att det kan bli så, en tråd full med goa tjejer & en hel del som man träffat IRL - det är såååå häftigt!!

  • Piggelin1

    Muggles, landat i TANKEN kring detta med hus, inte taket
    Fort & fel...

    Kängu - du har fått så himla många kloka råd här, så jag kan bara hålla med i vad alla redan skrivit. Du är väördlens bsäat mamma - PUNKT

    Det där med ersättning, det minns jag att min bror i Holland pratade om när de fick sitt första barn (tre år sen). Där är nämligen det allmänna rådet till alla mammor/familjer att ge ersättning på kvällen, för då sover barnen mkt bättre, som i sin tur gör att föräldrarna får sova bättre & sin tur får mer energi att ta hand om de små liven. Så lika mkt som det propageras för amining här, så är detta allmängiltig sanning i Holland INtressant det där med olikheterna.

    Muggles - det där att man inte är mottaglig för råd, det minns jag så väl att du inte var Månaderna där när du slet så mkt ont med amningen, då minns jag en tjej som jag lärde känna på mitt Magplask (hon var gravid med andra barnet), som råkade ut för precis samma sak som du & nu med andra barnet så hade hon bestämt sig för att inte kämpa alls lika mkt/länge ifalll det inte skulle funka. Minns att jag berättade det för dig, men mitt uppe i eländet var du inte mottaglig för sådana "råd" & nu ser jag att du är precis där hon var då, när hon var gravid med sitt andra barn Men det är väl det där, ibland måste man göra erfarenheten själv för att inse saker & ting, oavsett om det gäller amning, relationer, jobb eller annat i livet.

    Kängu - oavsett hur du gör, lova att inte kämpa för länge om det inte går med amningen! Det är det inte värt!

    Ni pratade om sjukdomar i början på dagis - & vi måste varit exceptionellt lyckligt lottade, eftersom vi inte vabbade en enda dag under hela våren (vi skolade in A i början av april). Hennes tredje vecka var hon lite krasslig, men den veckan var jag fortfarande hemma & slapp följdaktligen vabba då. Sen när vi var i Jämtland i juni blev hon krasslig med, men lagom tills vi kom hem, så var hon frisk igen. Får se hur det går nu i höst, men hoppas att detta faktum att vi nu lämnat dagiset i andra stadsdelen & börjar med dagmamma (mindre grupp) nära där vi bor, borde gör att hon blir mindre sjuk än om hon varit kvar på dagis!

  • Piggelin1

    Hej Tinga - som vanligt skriver jag så långa inlägg - så det blir lite fördröjning, innan jag upptcäker att jag inte är ensam här

  • Piggelin1

    Nu borde U2 ha dragit igång sin konsert här i stan - körde förbi Ullevi på dagen idag - jeeeesus vilken scen de har med sig, gigantisk & den liksom stack upp rätt ur Ullevi, gick inte att mossa när man passerade! Hade varit kul att vara där, gillar dem skarpt, men nu blev det inte så.

    Har hämtat ut mina nya glasögon idag!! Första nya brillorna på mer än tio år! Samtidigt ca 7500 kr fattigare (& då kostade bågen bara 1500, så den var billig i sammanhanget). Det kostar på att ha lika dålig syn som en mullvad Men nu tänkte jag iaf varva linser med glasögon då & då - kan vara lite skoj med omväxling.

  • Piggelin1

    Hmm, det är ganska lugnt, knappt andra glaset. Mannen & jag öppnade en flaska igår & tog varsitt glas & nu ikväll drack vi upp resten, så det är inga mängder precis. Men gott
    Hade Miss X (Muggles & min väninna) här på middag & hon hade med sig två flaskor vin - som vi lyckades klämma i oss på tre personer - oooops! Förr var detta inget ovanligt, men nu kände jag av det lite smått igår morse...
    Språkpolis - jajamen, kan skriva under på det Ofta brukar jag kika igenom inläggen innan jag postar dem & rätta till skrivfel (språkpolis var det ju!), men nu skippade jag det, vilket syns direkt. Kanske ska skylla lite på mitt nya & LILLA tangentbord på min minidator?!

  • Piggelin1

    Hmmm, ska se om mannen kan ta ngn bild endera dagen, i så fall ska jag lägga skicka den till Telis. När man har så himla dålig syn som jag, så blir ju utbudet av bågar lite begränsat - alla de med stora glas som är poppis nu, de faller bort. Fast det gör mig inget - already been there, done that, fast då var ju året 1980-85 typ...! Har redan haft min beskärda del av 80-talsmodet ifråga om glasögonbågar

    Tinga - har inte läst den boken. Känner igen titeln, men kan inte riktigt placera den. Själv läser jag just nu "Hon älskade" som handlar om Signe Thiel. Bra bok!
    Minns inte om det var jag själv som hittade eller ngn här som tipsade om www.pocketblogg.se/ Men den är bra. Totalt opretantiös, högt & lågt i bokväg! Gillar den!
    Själv funderar jag på att beställa denna från AdLibris:
    www.adlibris.com/se/product.aspx
    Om du minns artikeln om Berlin som jag scannade in & mailade till dig för länge sen, boken är skriven av samma kille som skrev den artikeln & jag gillar hans sätt att skriva.

  • Piggelin1

    Ngn som lyssnar på årets sommarpratare förresten? Eftersom Amanda ofta tar sin tupplur runt 13-tiden, så har jag lyssnat på flera i år plus att vi laddade ner några till ipoden när vi skulle bila till Sala & Sthlm. En som verkligen var bra var Morgan Alling & även Petra Mede var intressant.
    Kocken Mattias Dahlgren hörde jag inte hela, men verkade bra, så jag får nog ladda ner den.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor