• Piggelin1

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Här struntar jag (tyvärr, måste jag säga) helt i paprikorna som finns - föredrar varianten habanero som passar mina behov bättre.

  • Piggelin1

    Paprikorna i trakten jag bor är lite samma som Nennes paprikor, skittrist, annars hade jag använt paprikorna mkt mer & skippat habaneron då & då.

  • Piggelin1

    Där jag bott förut var paprikorna av väldigt bra kvalitet & levererades frekvent, men det känns som om jag är lantis på nytt när man ser till leveranstätheten där jag bor nu

  • Piggelin1

    OMG, vilket hus! Pelarna på utsidan var hemska tycker jag - alldeles för mkt Hollywood för min smak. Vardagsrummet ser ut som en kyrksal
    ...och så skulle jag börja med att riva ut kök & samtliga badrum/toaletter Fast det kanske man skulle kunna tänka sig att göra när man får såpass mkt hus för pengarna

    Hej Cicci - gott att höra att du mår lite bättre!

    Ore, tror att det var du som höll tummarna för jobbet jag sökt - du behöver inte tänka på det - jag vet nämligen inte ens själv ännu om det är ett jobb jag skulle vara seriöst intresserad av. Sökte det lite spontant sådär, mest av nyfikenhet, så får vi se vart det tar vägen. Trivs väldigt bra med det jag gör nu egentligen, men så var det ju det där med rastlösheten/göra ngt annat som jag drabbas av med jämna mellanrum...!

    Ore igen - tänkte också på detta du & Mugglan skrev ang att ställa in sig på att förlossningen kan bli precis hur som helst & att det ena är inte bättre eller sämre än det andra.
    Minns väldigt väl att min "magplaskfröken" gjorde en liknelse med att vara ute & segla. Planen kanske var att segla till Skagen för fulla segel, men istället blev det ngt helt annat & man hamnade i/blåste in i Marstrand istället... Man har en plan, men man måste vara beredd på att det kan bli totalt annorlunda. Tyckte den var bra!

  • Piggelin1

    September - vilken oväntad men rolig nyhet!! Grattis! Håller tummarna att allt går bra! Nu när ni lyckats tidigare en gång så kanske kroppen fattar bättre nu vad den ska göra med ett befruktat ägg!?!

    Frejis - åh, vad roligt att du kikar in. Dramatiskt start för Bumsis, precis som hela din graviditet var. Gott att du trivs med den nya tillvaron

    Mugglan, såg det du skrev om Moa & ättiksgurka - Amanda ÄLSKAR smörgåsgurka av alla de slag Hon skulle kunna stoppa i sig en hel bruk om vi släppte henne lös med den Lite annorlunda smakläkar - rå lök, rå vitlök, paprika & starka ostar är också favoriter. Men inte vanlig mesig (i hennes ögon) gurka & tomat

    Lät som en kul brunch igår - ni måste blivit riktigt många?!
    Kängu - vi får ta en lunch snart igen, så får du vidfarebefordra ev skvaller

  • Piggelin1

    Just det Frejis - TÄNDER! Ojoj. det var verkligent tidigt! Amanda var tvärtom, fick det först när hon var 8-9 månader tror jag.

  • Piggelin1

    Bruk = burk
    Smakläkar = smaklökar...

    Måste nog hämta en kopp kaffe, så hoppas jag att det blir fler rätt.

  • Piggelin1

    En hyfsat OnTopic-fråga för ovanlighetens skull: när slutade alternativt har ni tänkt sluta med välling till era småttingar?
    Välling är ju liksom inte "riktig" mat & känns egentligen ganska onaturligt när Amanda ändå äter all annan vanlig mat om dagarna.
    Vi dröjde ju rätt länge innan vi började med välling, körde med ersättning tills hon var 10-11 månader, så nu har vi kört med välling i ungefär ett år. Vi kör bara på kvällen precis innan hon lägger sig & i ngt enstaka undantagsfall får hon på morgonen, men vi försöker hålla på att hon inte får det då, just för att det inte är "vanlig/riktig mat".
    Har börjat fundera på att fasa ut det hyfsat snart - ngn som har några tips längs vägen?

  • Piggelin1

    BS - bra tips ang det där som dietisten sa - ska ha det i åtanke!

  • Piggelin1

    Vi kör säkert på ett tag till, men kan liksom inte låta bli att fundera lite på det, eftersom Sverige är enda landet i världen där man kör med välling & barnen i andra länder klarar sig galant utan det...

  • Piggelin1

    Hej Hattis, välkommen!

    Kängu, hej! Jag tänkte på dig ett par ggr i veckan som gick, att det var dags för lunch snart Denna vecka är körd & fredagen därpå tänkte jag försöka vara ledig, eller iaf ta en halvdag, men vi kan väl höras på mailen? Mugglan, jag tar med dig samtidigt.

    Annars är det apmkt på jobbet nu, hinner knappt andas känner jag. Inget kul alls. Neddragningarna som gjordes runt årsskiftet börjar kännas ordentligt nu när det hettar till. Tre pers på heltid plus en manager gjorde förut det jobb som numera bara jag (!) ska ansvara för. Helt omöjlig ekvation & jag sover rätt kasst om nätterna för tillfället. Inget kul alls Sen tillkommer en styck kass & LAM chef - bläääää
    Önskar att jag kunde skita i jobbet mer, ansvarskänslan är alldeles för stark...
    Usch, mest gnäll här, tyvärr ser jag ingen ljusning förrän om typ ett halvår eller så...
    Funderar nästan på att gå ner i tid på rent pin kiv, för då MÅSTE de ju ta in ngn mer...

    Med Amanda är annars allt bara bra! Hon är underbar stora delar av tiden Idag ringde en tant på kommunen & erbjöd oss dagisplats på ett av dagisen här i området from januari. Det var LÄTT att tacka nej till det Vill inte byta ut vår dagmamma för några dagis i världen, känns det som just nu

    Kram på er allihopa iaf!

  • Piggelin1

    Hej på er,
    hoppar in en liten kortis.

    Lappis - fint hus! Jag gillar ju blommigt i vissa varianter, men detta var definitivt too much, nästan varenda rum var ju blommigt! Fick deja vu-minne när jag såg den lilla blommiga soffan på övervåningen vid trappan - jag fick en gång två sådana begagnade i födelsedagspresent av mina syskon & de hängde faktist med ända tills mannen & jag flyttade ihop

    Fnissade åt "spikningen" igår - för mig har det en helt annan betydelse - satt nämligen med en offert på en spikning igår & i detta fall betyder det en offert för att ha med en speaker på olika språk i en film och/eller webtraining Snygg försvenskning för övrigt!

    Ooops, nu ska jag luncha - försöker kika in lite till senare.

  • Piggelin1

    Tillbaka från matlådan....

    Var & vaccinerade mig på fm innan idag - gick hur snabbt som helst, så gött! Var bara att knata in på vårdcentralen, fylla i ett papper, kryssa i att jag tillhör en riskgrupp & sen in & få sticket. Lite stel i armen efteråt, men nu känns det ok igen.

    Ang min arbetssitaution/-belastning så hade jag ett långt snack med min chef i fredags & igår ytterligare ett med såväl min chef som min chefs chef. Innan veckan är slut ska de återkomma med besked om hur vi ska lösa situationen, ev redan idag.
    Även om jag inte vet ännu hur det kommer att lösas, så kände jag att jag sov bättre inatt. Ok, jag låg vaken i vargatimmen även inatt, men tankarna var iaf inte lika uppe i varv. Skönt. Hoppas att det ska lösa sig på ngt vettigt sätt.

    En annan grej som gjort att jag får lite andrum denna vecka är att jag slipper vara med på alla tre heldagarna ism filmningen denna vecka. Har lastat över två dgr på min chef & kommer undan med bara fredag. *Pfffffuuuuuuiiiiii* (hur skriver man ut en lättnadens suck?)

    Lite icke-ego - usch & tvi & fy för minus & svamp

  • Piggelin1

    Sept - grattis till pickande hjärta! Måste kännas extra skönt för er med all er eländig historik sen tidigare.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor