• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Piggelin1

    Vänner - tror det var du som undrade över detta med antal barn hos dagmamman. Här räknar de "poäng" och har en maxsumma på säg fem poäng. Små barn som Amanda räknas som 1,5 & ett barn som börjar skolan är kanske 0,5. Så om hon skulle ha två i Amandas ålder så blir det tre poäng & sen ett par lite äldre så slutar det snart på maximala fem. Dagmamman har aldrig mer än max två små som behöver åka vagn, just för att kunna ta sig ut utan problem.

    Men åhhhhh, vad BRA det verkar vara hos vår dagmamma, jag blir bara gladare & gladare för varje dag som går!!
    Engagemanget är ju såååå annorlunda mot det dagis hon gick innan!!
    Jag skrev ju igår om att hon sov kvar efter lunch & att hämtningen blev efter hon sovit istället för direkt efter maten. När hon vaknade så kom följande sms från dagmamman:
    "Då tror jag bestämt att er lilla prinsessa behagar slå upp ögonen så smått "

    Sen idag på fm, så plingade till i mobilen, då kom ett MMS med texten "strålande glad" & en just strålande glad Amanda!
    Just det där att hon verkar förstå att A är det viktigaste vi har, det engagemanget fanns ju inte på hennes dagis. Fast nu när jag bröjart prata runt lite så har jag hört flera som sagt att när dagiset drivs enligt pedagogiken "Fri lek", då är det många sopm jämställer detta med Fri lek=kaffe/fika (för fröknarna).
    Sen menar jag absolut inte att alla dagis är sådana, men just vårt var nog lite väl mkt fika & släppa barnen vind för våg, inga teman, inga bestämda sångstunder (möjligen en gång i veckabn frivlligt) eller liknande. Känns som om det blir väldigt enkelt för fröknaran med sådan "pedagogik"...

  • Lapinette

    Piggelin - vad skönt att det går så bra hos dagmamman. Hon låter verkligen kanonbra. Tänk om man kunde hitta någon sådan till sin lilla prins/prinsessa.

  • Piggelin1

    Lappis, du glömde den fjärde frågan Den om din gata/dina flyttar

  • viktualia

    Piggelin - maken får inte dricka alkohol HEMMA däremot om han är ute/bortbjuden osv är det helt ok. Men framför näsan på mig är det inte ok.. fast det var faktiskt värre när jag precis hade plussat. Nu har jag vant mig lite så nån starköl har han nog fått konsumera. Men det hör till saken att min kära make är "rätt" måttlig i sin alkoholkonsumtion så det är nog inget större problem för hans del.

  • kängu

    Förresten, visst är det någon i tråden som har en Teutonia Fun? Var och kikade på en sådan igår och det lutar åt att vi ska köpa en sån, vore kul att höra vad någon som har den tycker!

    Var det du Piggis, eller AM? *glömsk*

  • Piggelin1

    Ja Lappis, det känns verkligen alldeles, alldeles underbart!!! Blev alldeles varm i hjärtat & liksom sådär pirrigt glad när MMS'et med bilden dök upp i mobilen!

    ...och det sitter fortfarande i

    Vickan förresten - kan bara hålla med övriga - vad skumt att BM inte ville ge dig medicin

    PB, förstår känslan av att vilja ha fest! Mannen och jag ordnade flera större fester i vår lägenhet - den var verkligen perfekt för det ...och nu blir det nog en & annan i vårt hus med! Som tex en kräftskiva nästa helg! (ok, jag har tyvärr blivit överkänsklig mot skaldjur sen ett par år tillbaka, men det går ju att ornda kräftskivs ändå!)

    ...och till jul ska vi nog försöka locka hit våra föräldrar/syskon med familjer - de som kan & vill!

  • Piggelin1

    Kängu - vi har Bugaboo, så det var inte jag!

    Nu ska jag testa huslänken igen!

  • Lapinette

    Piggelin - hur kunde jag! Jo så här är det. Jag flyttade hemifrån i typ 20 års åldern men till en etta i samma hus och sedan vidare till en tvåa i grannhuset (privat fastighetsvärd). Så jag har faktiskt bott på samma gata i hela mitt liv (om man inte räknar halvåret i Annecy plus mitt åkande fram och tillbaka till Cannes).

  • Telis

    Oupsie, tusen tack!!

    kängu, AM har en sån och var väldigt lyrisk över den. Den enda nackdelen hon nämnde var att det är lite svårt att få in saker i korgen. Man får liksom ta och stoppa in ett par saker i taget istället för hela matkassen på en gång men att man vande sig vid det.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor