• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Lapinette

    Åhhh... jag vill ha trädgård! Stor gräsmatta där man kan spela boll eller ligga och läsa. Gärna ett par fruktträd, trädgårdsland och blomsterrabatter. Sen är det ju ett annat plus med stor tomt ... mindre insyn ... längre bort till grannarna. Radhus går fetbort.

  • viktualia
    Telis skrev 2009-08-14 12:51:24 följande:
    Vickan, det som är det "comp-iga", dvs det som gör att man inte blir så trött, med Lergigan comp, Treo comp osv är koffein, och det kan man köpa separat på Apoteket. Man borde alltså kunna göra sig en egen Postafen comp genom att ta en halv koffeintablett också. Fråga på Apoteket, vet ja.
    du är ju en klurig en..... det ska jag fundera på.... tror att jag ska ställa frågan till min personliga farmaceut!

    Tomtstorlek - vår tomt är 680 kvm varav en hel del är asfalterad uppfart. Trädgården känns ändå rätt lagom stor oavsett om man bara vill förvalta den eller utveckla den. Den är ju anlagd på 30-talet så vi behöver inte piffa den så mycket! Passar mig bra!

    Lappis - inte för att jag riktigt hängde med (är liten nyvaken efter en tupplur) men raggmunk är verkligen UNDERSKATTAT!!! Jag åt under min semestervecka ute i skogen och det var ju ljuvligt gott! Med schysst sidfläsk och lingonsylt till! *mums*
  • viktualia

    PB - det är ju ett jättegulligt hus även om jag anar att det är väldigt lurigt att bo tre pers i det. Och jag måste säga att ni varit strålande duktig på att städa undan joxet! Men det står inte ett ord om tvättmaskin och dylikt.. inte för att hugade sommarstugeköpare kanske har det som första undersökningsfråga men ändå?

  • Oupsie

    Ore - Ja det var verkligen en stor tomt! I vår lilla familj så är det nog bara hunden som skulle uppskatta det Måste ni ha trädgård av hela tomten då? Kanske kan låta en del växa fritt?

    Jag vill gärna ha en ganska stor tomt för det är skönt att inte ha grannarna precis inpå men det beror ju lite på var man ska bo. Vi har varit en del hemma i "min" håla nu i sommar och där kan man få ganska stora tomter men här där vi bor nu så är de ofta väldigt små. Fick hemlängtan nu när vi var hemma och det var så fint väder. Det är då man verkligen uppskattar att vara på landet. Eller åtminstone gör jag det .

    Muggles - Vad trist att det inte blev något av huset. Men ni kommer säkert att hitta något. Det låter som en smart idé att åka runt och kolla. Man lär sig alltid något nytt när man är och tittar på hus tycker jag. Om inte annat så lär man sig hur man inte vill bo Har ni funderat på att bygga hus själva? Köpa tomt och välja någon hustillverkare? Fast det kanske inte blir billigare än då?

  • passionsblomman

    Det har du rätt i! Det glömde jag när vi läste. Det ska jag säga till om!


    viktualia skrev 2009-08-14 13:44:55 följande:
    PB - det är ju ett jättegulligt hus även om jag anar att det är väldigt lurigt att bo tre pers i det. Och jag måste säga att ni varit strålande duktig på att städa undan joxet! Men det står inte ett ord om tvättmaskin och dylikt.. inte för att hugade sommarstugeköpare kanske har det som första undersökningsfråga men ändå?
Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor