• Piggelin1

    EA - grattis till MC'n!!

    Nenne - jag sällar mig till din fanklubb Tänker på dig!
    Skrattade gott jag också åt det kloockrena inlägget till Vickan

    Frullan - det låter på dig när du skriver att du mår snäppet lite bättre nu - kan det stämma? Hoppas verkligen att du hittar en bra väg ut ur alla känslostormar & annat elände - oavsett om det kräver två eller trettio olika psykologer

    Cicci - jag har fått känslan av att en hel del dagisfröknar är experter på att ge föräldrarna dåligt samvete för än det ena än det andra - iaf var det så på A's dagis i våras. Fick det redan allra första dagen på inskolningen i våras, då jag fick höra att vi angett "väldigt långa dagar" på dagis.
    Vår nya dagmamma är såååå annorlunda på den fronten! Helt annan inställning & detta faktum att hon verkligen tar hand om det absolut viktigaste & värdefullaste för oss - det genomsyrar hela hennes inställning! Imorse blev A lite ledsen när jag skulle säga hejdå (men jag vet att någon minut senare är hon glad igen). Sen när jag satt i bilen halvvägs till jobbet så pep det till i mobilen, sms från dagmamman som rapporterade att det tagit ca 30 sek, sen var A glad igen & att de skulle mata dockorna Då blir man sååå himla nöjd & varm i hjärtat!

    PB, hoppas både budgivning & spolning går bra!

    Liten - sova på dagis/hos dagmamma har gått bra från dag ett på båda ställena för oss, så det KAN gå bra direkt!

    Hmm, ngt mer tro...
    Ja just det - Telis - vad SNOPET att det inte blev ngn tripp till amerikat Men förstår samtidigt att det är lika bra att ta det säkra för det osäkra i ert fall! Hoppas ni hittar/hittat en resa till Grekland redan!

    Lappis - välkommen hem igen!

    Snorkis - i ena badrummet har vi gråsvart klinker på golvet, vitt matt kakel på väggarna utom i duschhörnan där vi har röd högblank glasmosaik för att pigga upp. Tror det går trender oavsett hur man väljer - för några år sen existerade ju knappt de stora plattorna, nu finns de i var mans hus
    I badrummet på övervåningen kör vi mer neutralt, dsv samma gråsvarta klinker & vitt matt kakel på väggarna (fast det skulle eg varit blankt - upptäckte felet vid besiktningen, men vi accepretade en kompensation & behöll det matta). Där har vi en kommod + ett överskåp i valnöt, så det är väl det enda som sticker ut färgmässigt (om man nu kan säga att valnöt sticker ut). Valnöt lär väl bli ou of fashion om några år med, misstänker jag - i vår förra lägenhet hade vi björk & det känns ju halvute nu.

  • Piggelin1

    Ja just det - MSW - grattis till utbildningsplatsen!!! Spännande!

  • Piggelin1

    Sweet - känner igen känslorna ang Lill-Skruttan så himla väl! När mannen & Amanda i vintras åkte iväg några dagar till sin syster i mellersta Sverige (första gången jag var ifrån A i flera dgr), så tyckte jag innan de åkte att det skulle bli såååå härlilgt & lyxigt med all egentiden, men just stunden när de skulle åka iväg (minns att det var en söndagsförmiddag), ojoj, vad känslorna svallade... Jag var tvungen att ta en tröst-shoppingrunda den söndagen Men sen njöt jag av resterande tiden jättemkt - det var verkligen superlyxigt, minns bla att jag avverkade flera maratonlånga tfnsamtal, inte alltför vanligt annars

  • Piggelin1

    Vilket antiklimax det blev i helgen ism vår kräftskiva förresten...
    I fredags morse såg det ut som om vi skulle bli 15 vuxna & nio barn, mao fullt ös (& vi hade redan innan i veckan handlat mat & dryck utifrån detta). Sen när kräftskivan väl gick av stapeln så slutade det med att vi blev sju (!) vuxna & fem (!) barn & då var vi tre själva inräknade
    Vaddå bortfall... Kändes hur snopet som helst - hade bakat eget knäckebröd, två franskbröd, förberett flera olika efterrätter, några röror till välkomstdrinken, västerbottenostpajer, en massa öl & tre BagInBox.
    Vi gillar ju verkligen att ordna större kalas, så det kändes ganska snopet som sagt. Sen hade vi iofs trevligt, de få vi blev, men det var ju liksom den stora festen vi ville åt!
    Men det är väl så det blir - nu när många har barn & detta var så nära dagisstart, så åker barnen på både det ena & det andra osv.
    Men igår em kompenserade vi upp allt lite genom att Muggles-familjen kom på fika & hjälpte oss att äta upp lite efterrätt!
    Mysigt att ni kom, Muggles

  • Piggelin1

    Lappis - har du sett bilderna på FB, eller? För den tjejresan var i slutet av juni, men att Muglan lade upp dem precis!
    Tror att jag babblat om den i restråden redan!

  • Piggelin1

    Japp Ore - om några år är vi väl helt ute med våra valnötsgrejor & lite senare är säkert stora kakel/klinker också på väg ut Fast vi har ju inte så stora i våra badrum, så vem vet, vi kanske rentav är före vår tid??! Eller???!!

  • Piggelin1

    Vi hade ett gäng som tackade nej redan från början pga annan kräftskiva, bortresta, 60-årskalas med mera, men just när så många föll bort det sista dygnet, varav de sista (två vuxna & två barn) insåg vi inte förrän vid sjutiden på kvällen när de andra redan kommit...

  • Piggelin1

    De som föll bort hade alltså alla tackat ja, men blev sjuka, förutom en familj som bestämde sig för att sticka ut & segla.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor