• Frejis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Brudsommar ? skönt att slippa glukosintoleranstestet, det lät inte som någon höjdare.

    Telis ? ja, det är ju det svåra att man vill berätta samtidigt som man blir besviken när man har berättat och andra personer som inte har med saken att göra får veta detta. Minns att min mamma hade sådana erfarenheter med min mormor, vilket har påverkat henne i relation till mig; jag kan berätta allt för min mamma utan att hon röjer några hemligheter eller gör annat konstigt.

    A M ? skönt att H. accepterade den nya sovställningen. Herr Plattskalle, vilket roligt namn!

    Jag meddelar så klart alla när det är dags att hålla tummarna ? håll dem inte för hårt för att de alltid kan lägga in ett akut kejsarsnitt emellan och flytta på tiden. Börjar faktiskt bli lite skräckslagen inför proceduren samtidigt som jag ser fram emot det.

    Annars har de sagt att vi kommer att vara två timmar på uppvaket och sedan flyttas till en eftervårdsavdelning där vi får stanna resten av veckan. Det innebär minst fyra dagar på sjukhuset på grund av mina tidigare problem.

    Muggles ? vad roligt med huset håller tummarna att allting går bra, utan några överraskningar.

  • Frejis

    Tack för alla tummar och lyckönskningar tjejer

    Vi ska vara på avdelningen 8.30 och jag har förstått att därefter kommer det att gå rätt fort så att Bumsisbebis nog är ute någon gång före lunch. Inte så många timmar kvar mao!

    Trevlig kväll och stora kramar till alla

  • Frejis

    God morgon!
    Jätteroligt att vara tillbaka här när alla i huset sover gott och jag har tid för min dator och frukosten. Nästan som gamla goda tider
    Lite kort (säg till om ni inte förstår någonting då får jag skynda mig med att skriva den obligatoriska berättelsen): både jag och dottern låg inne, jag på BB och hon på neoavdelningen (där personalen var helt underbar). Bumsis fick svårt att andas efter snittet och hade väldigt lågt blodsocker då hon för första gången fick komma upp till neo och jag följde med efter ett par timmar. Sedan flyttade vi till BB och var där i två dagar. Trots löften om längre vårdtid försökte de slänga ut oss i fredags, men jag vägrade åka hem. På lördag morgon såg jag att Bumsis hade fått en massa utslag över hela kroppen som under dagen blev allt rödare och ilsknare och snart täckte hela kroppen. Barnläkaren kallades först på eftermiddag... Till slut fick vi genast åka upp till neo för olika undersökningar, kontroller och blodprov. Det visade sig att Bumsisbebis hade låga trombocyter som fortsatte att sjunka till kritiska nivåer för att plötsligt vända upp när neoteamet stod redo för blodtransfusioner. Det var någon gång på natten till måndag och sedan blev vi raskt bättre.
    Jag ser nu att det ändå blev en sammanfattad historia av hela förloppet som innehåller många fler detaljer. Vi fick i alla fall komma hem i onsdags och det känns bra.

  • Frejis

    Vad har hänt här i tråden? Ska nu försöka läsa ikapp, men vet inte hur långt jag hinner eftersom vi ska på återbesök på neo under förmiddagen.

    Såg att Frullan skrev om brunch på söndag. Var och när, finns det plats? Jag vet inte om jag kan stanna så länge och agera en fullvärdig matgäst, men jag kommer gärna förbi och hälsar på alla. Bumsisbebis följer med om hon kan.

  • Frejis

    Hej Telis!
    Allt bra med dig och magen?

    Jag mår relativt bra med tanke på allt som vi har varit med om både innan, under och efter att Bumsis föddes om man kan räkna bort de känslomässiga attackerna som drabbar mig minst en gång om dagen. Jag förlorade rätt mycket blod under snittet och såg ut som ett blekt halvdött spöka i flera dagar. Smärtlindringen som jag fått på BB (usch, den avdelningen gillar jag minst i hela sjukhuset...) fungerade inte så bra, men jag fick bättre hjälp på andra håll. Just nu (dag nio efter snittet) är jag nästan helt rörlig och mår fysiskt hyfsat bra.

    Det gick jättebra med amningen de allra första dagarna, men sedan slutade Bumsisbebis suga på bröstet. Hon fick av någon okänd anledningen ett mycket elegant grepp om bröstvårtan, lite a la Östermalm (som jag skojade om) och vägrade ta några "bondslurkar" som krävs för att det ska fungera. För att göra en lång historia kort har jag valt att lägga ner amningen och det känns som ett vettigt beslut.

    Hon är (peppar peppar...) rätt så lugn och livet fungerar ungefär som förut med undantag för en sak: allting är så mycket trevligare och omställningen känns än så länge enkel och självklar.

  • Frejis

    Telis - får du hjälp när det gäller din onda rygg? Minns att du hade problem sedan tidigare och foglossningen (om det nu är det) gör inte det hela lättare. Det finns ju duktiga sjukgymnaster som är duktiga på grav. besvär två minuter från ditt jobb.
    Sömnproblem är bara jobbigt *vill inte ens tänka på det, usch.* Skickat en stärkande kram till dig i stället!

    Vickan - trevlig resa till storstan och vi ses definitivt på söndag (om mitt liv inte tvärvänder innan, jag vågar knappt planera något för att då blir vi säkert inlagda på neo idag )

    Snart dags för avfärd, måste göra både mig själv och Bumsis presentabla för träffen med doktorn!

    Hej så länge och stora kramar till alla!

  • Frejis

    Skoj att brunchen idag var lyckad fast trist att Bumsis och jag missade den stora sammankomsten. Vi kom faktiskt nästan iväg (i likhet med Lappis , men skulle vänta på ett läkarsamtal från neo dit jag ringde imorse eftersom lilltjejen fått blåsor i munnen. Det kunde tänkas bero på virus, vilket i så fall är väldigt smittsamt och då hade det varit olämpligt att gå på brunch.

    Hur som helst tyckte BM på neo att vi skulle åka till barnakuten för en extra koll. Det gjorde vi och Bumsis har sugblåsor pga napp. En annan sak som känns rätt otrolig och som konstaterades där är att hon håller på att få tänder och två tänder syns redan. 12 dagar gammal

  • Frejis

    September - stort grattis till plusset, håller tummarna Hoppas också att du startat en ny plusvåg i tråden.

  • Frejis

    Hua, vilken natt vi har haft! Jag tror att jag uppskattar starkt kaffe nu ännu mer än vad jag gjorde tidigare och maken satt med en kopp kaffe på jobbet med Fröken sover som tur är efter en lååååång kamp med sina onda växande tänder.

    Snorkis, spännande, inväntar nyfiket på testresultat.

    Kängu - Bumsis slukar faktiskt ersättning så att jag behöver inte göra så mycket mer än att hålla flaskan Hur går det för Ru?

    Nenne - minns att min menscykel blev konstig efter ivf, särskilt efter ivf nr 2. Äl-aladåb på dag 23 låter just som en sådan konstighet.

    A M - tack för erbjudandet om overall till Bumsis, men vi fick nyss en 62:a i present av mormor.

    Telis - vilket jobbigt samtal med Aurora-BM. Hur är den kontakten tänkt egentligen, ska du fortsätta gå dit? Jag känner igen mycket av dina funderingar när det gäller förlossning trots att jag aldrig gjorde någonting åt dem och "bara" bestämde mig för snitt. I efterhand är jag glad för att det blev snitt, mest pga eventuella medicinska komplikationer som kunde ha uppstått under en vanlig förlossning.

    Muggles - hoppas att det går bra med lägenhetsförsäljningen, det borde gå bra om man ska tro alla tidningsrubriker om höga bud och rekordpriser. Håller tummarna!

  • Frejis

    Telis igen - skulle du kunna inboxa din mejladress? Tänkte skicka en bild på Bumsis till trådens bildgalleri, men hittar inte din mejladress.

  • Frejis

    Har laddat upp ett par bilder på Bumsis i mitt galleri.

    Muggles, grattis till den röda. Äntligen!

    Lappis - vilken historia, men tycker att du agerat smart. Skönt med en slö dag, måste se till att boka in sådant själv. Blev sugen att gå på spa idag

    Koko - det låter jobbigt med en skrikande lillebror, hoppas att det vänder snart. Era sömntider låter... hm, lagom korta

    Skickar stora krya på er kramar till alla förkylda i tråden.

  • Frejis

    Tack Lappis Hon verkar vara en lugn bebis (peppar peppar... vill inte utmana ödet , men de onda tänderna gör att hon sover dåligt och är vaken både på dagarna och på nätterna. Fast min make har teorier om att det inte är tänderna som orsakar hennes sömnproblem grr, teoretiserande karlar!

    Är jättesugen på att börja träna igen, min kropp känns totalt galet rastlös. Egentligen måste jag vänta tre veckor till för att börja med barnvagnspromenader (pga snittet) , men har gått omkring i två timmar idag, vilket känns superbra. Tror nog att det blir dags för Sats snart.

    Dags för att hämta upp tvätt och ännu en promenad.

    Trevlig kväll!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor