• Frejis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Brudsommar - ja, det var tanken. Sedan blir det säkert skönt att få hjälp med en del praktiska saker, både före (tänker då på min make som skött markservice hittils) och efter.

    Rengöring av tvättmaskin låter blä fast det måste vara skönt att få den ren. Hm, men om man bor i lägenhet och har egen tvättmaskin måste man inte rengöra den någon gång? Har dock aldrig behövt göra det själv så att jag vet inte

    Dammsugaren lever igen, skönt

  • Frejis

    Telis - det låter lite märkligt att sjukvårdsrådgivningen inte sade mer. Du har ju varit förkyld rätt så länge och dessutom är du gravid så att... nä, jag tycker att du definitivt ska till doktorn imorgon och kolla upp det. Bättre en gång för mycket än för lite.

  • Frejis

    Muggles ? skit med plusset, att de där testen aldrig kan visa det som man önskar sig. Hoppas att gynundersökningen resulterar i någon enkel och snabb åtgärd så att ni kan återuppta syskonförsöken igen.

    Ore ? vill gärna se den leriga bilden!

    Liten ? då ska jag hålla tummarna på fredag, att du får jobbet! Utan att behöva dela med din rumskompis

    Televinkens hjärtljud verkar tillhöra en tjej om man ska tro på den teorin. Fast frågan är kanske hur låga hjärtljud han har. Telis, du får föra lite statistik där så kan vi utveckla hjärtljudsteorin sedan. Remiss till Aurora, är det pga förlossningsrädsla? *nyfiken*

    På en och samma ctg kan bumsisbebis uppvisa hjärtljud mellan 130 och 170 och det bedömer läkarna som väldigt bra. Hon ligger nog mest åt det högre hållet, från 140 och uppåt. Är det tjejigt eller??

    Det här med smal mage vet jag inte om det stämmer, min mage ändrade form beroende på om Bumsis spände sig eller inte. Har varit rätt så smal för det mesta förutom under sista tiden då hon är tvungen att breda ut sig för att få plats.

    Ore igen ? du skrev någonstans att det är åtta veckor kvar, inte så mycket mao. Hur känns det?

    Igår fick jag ett samtal från sjukhuset som undrade om jag kunde komma in samma dag för en kontroll hos den trevlige doktorn från förra veckan. Det gick smärtfritt och var lika bra som förra gången, och så ordnade han med kuratorn att jag fick tid redan på onsdag förmiddag. Får se hur det blir, skönt att det gick så snabbt.

    En extra kram till Snaily, typiskt att det blir så här på jobbet när man behöver komma iväg!

  • Frejis

    Oj, vad mycket ni har skrivit medan jag var hos kurator och sprang på stan. Hade så mycket saker att fixa att jag blev alldeles speedad och min mamma orkade knappt springa efter den stora bumsismagen Men nu har vi uträttat det mesta och det är skönt.

    Det var skönt att träffa kuratorn idag och få prata om alla tankar som jag har. Ska träffa henne en eller två gånger till för avstämning och det är bra. Hon föreslog att träffa en psykolog på BVC, men jag känner mest att ännu en ny person? nej tack.

    Och så är det inskrivning imorgon, ska bli spännande. Tänker på AM och din inskrivning, är nästan nyfiken att se vad maken och jag tycker om morgondagen.

    Nenne ? grattis till de två i frysen, tjohooo Blev jätteglad när jag läste, det är ju härligt

    Tinga ? jättestora stora stödkramar till dig! Jag har full förståelse för dina känslor och det är helt naturligt att du känner som du gör, det konstiga är egentligen att du har stått ut så länge Vilken tur att ni får så fin hjälp från era föräldrar. Det låter ju jättebra att din make ska vara hemma mer för att jag kan tänka mig att du behöver hjälp och avlastning för att orka. Kan ni inte få mer konkret hjälp från FK eller socialtjänsten?

    Victory ? beklagar sorgen jag minns dig när du fortfarande skrev i tråden och hoppas att du vill och orkar komma hit och skriva någon gång. Stor kram!

    Frullan ? skönt att du nu känner att det är coolt att ha två söner, du har ju kommit jättelångt på relativt kort tid. Måste säga att Roffe är superdupersöt, en alldeles härlig bebis

    Telis ? har du fått mage nu? Det måste jag få se och klappa

    A M ? råbiff i stället för ben låter både dyrt och läskigt? Hoppas att du blir nöjd med slutresultatet.

    Lappis ? hmmm? jag tyckte faktiskt att du såg så himla fin ut när vi såg dig på min gata. Det tyckte min mamma med, oj sade hon, vad smal hon är Jag känner mig annars som en valross eller en sköldpadda (som ligger på rygg) som vaggar omkring med den enorma magen, men om en vecka blir den mycket mindre

    Jag kommer gärna till brunchen den 11 oktober och Bumsisbebis följer med om det fungerar fast det lär vi nog veta fram till dess.

    Brudsommar ? spaghetticravings hade jag med, jättekonstigt och det kunde jag äta bara så där, utan någon sås. Hm, innebär det att du har en tjej i din mage?

    Passionsblomman ? vad jobbigt med den okänsliga människan på VC. Systemet som bygger på sammanhängande perioder är verkligen stenhårt och omänskligt och tar inte hänsyn till de olika situationerna som verkliga människor hamnar i.
    Hoppas att du trivs jättebra i ditt nya hus och inte sliter ut dig med all packning!

  • Frejis

    Brudsommar igen - vad jobbigt det låter med bråket med maken. Tycker inte heller att du ska göra någonting förhastat utan se hur det känns imorgon. Stor kram!

    Liten - jag är också jättenyfiken hur det gick när det gäller tjänsten. Släpper inte tummarna!

    Dags för bad

  • Frejis

    Nenne, stora stora stödkramar till dig och maken! Fan vad orättvist livet är och den punktliga idiottanten som dök upp hos dig skulle ju ha försvunnit långt bort vid det här laget
    Ta hand om varandra ordentligt nu! Massor med kramar härifrån!

  • Frejis

    Passionsblomman - kan föreställa mig att det här med att bestämma sig ang ivf är knepigt. Statistiken här i tråden har ju inte varit så framgångsrikt för denna metod, men vi är kanske inte så representativa för majoriteten av kvinnor, vem vet
    När det gäller att lyckas med ivf minns jag att min gyn råkade säga någonting i stilen med "jaha så du verkar höra till den andra kategorin" efter att vi misslyckats med vår första ivf. Lite klumpigt sagt och jag vet inte heller om det är sant.

    Måste infinna mig vid middagsbordet, mat om två minuter sade maken.

  • Frejis

    Lappis - jag har faktiskt ingen aning fast jag så klart fångade upp det så fort jag hörde det. Tycker annars att det verkar vara oklart varför vissa ivf:er lyckas när förutsättningarna inte alls ser bra ut. Naturen är lite konstig, minst sagt.

    Muggles - skit med hcg:t, men vilken tur att det var en duktig doktor som du träffade. Håller tummarna inför nästa vecka, att det går ner av sig självt.

    A M - ingen Danuta fast jag trodde att hon skulle vara där. Samma läkare som jag träffade sist och som fixade kuratortiden kommer också att operera så att ibland har man tur.

    Telis - glömde svara om inskrivningen, den kändes väldigt enkel, proffsig och odramatiskt och det beror säkert på att jag nu har samma doktor som dessutom förstår sig på mig. Vi fick information från barnmorskor, kirurger, anestesiläkare och fick se en detaljerad film om kejsarsnitt. Sedan fick jag träffa "min" barnmorska, kirurg och anestesiläkare och så var det klart.
    Det känns faktiskt bra att det är så nära för att jag är något trött på den stora magen och nyfiken på Bumsisbebis som är rätt så busig.

  • Frejis

    Brudsommar ? när det gäller ivf och för den delen vanlig befruktning tror jag på embryokvalitet, dvs att hitta det så kallade guldägget. Vad det sedan är och hur man ser det kan jag däremot inte svara på. Att naturen behövde krångla till det hela på ett sådant komplicerat sätt

    Vänner & Vickan ? vad jobbigt med illamåendet som håller i sig, hoppas att det går över snart.

    Vickan ? hoppas att det gick bra på RUL!

    Telis ? det skulle vara roligt med lunch imorgon, men mitt schema är lite tajt, en varuleverans som ska tas emot samt blodprover som måste göras på DS. Fast jag är så klart frestad och så vill jag gärna se din gravida mage

    A M ? har ingen aning om när vi ska vara på sjukhuset ännu utan vi måste ringa avdelningen efter kl 18 imorgon för att få reda på operationsschemat. Hoppas på en lagom tidig tid. Sade först till BM att jag tar den första tiden kl 7, men maken var rädd att jag (och ingen annan) kommer att försova mig. Möjligheten finns

    Piggis ? Barnmarknad som du var på låter som en lite jobbig erfarenhet. Roligt om man är på jakt efter någonting och kan leva sig in i den gemensamma stämningen, men annars?

    EA ? tröstkram, dumma tanten

    Jag undrar också som Brudsommar, varför får alla i tråden tant? Tycker att det är definitivt dags för en ny plusvåg.

    Snaily ? jag tror inte att man kan intala sig svårigheterna att bli gravid fast jag känner igen dessa tankar eftersom jag haft dem själv och de stämde visst till hundra procent. Skulle säga att det handlar om intuition, sedan hoppas jag att du har fel och att tsunamiplusvågen kommer.

    Japp, det var jag som plockade isär ÄL-tester och undersökte de blå strecken som faktiskt blir starkare ju närmare ägglossning man kommer (på tal om medicinskt intresse och lättja SnailY ). Kan vara bra att veta om man börjar känna sig lite matt av tandborstsex

    A M igen ? det låter lite konstigt att man aldrig mer ska få göra raka situps om man haft delade magmuskler. Går inte det tillbaka efter graviditeten? Jobbigt med H.s huvud, hoppas att det räcker med att börja sova på sidan nu. Just när det gäller BVC är deras ?goda? råd och bestämmelser någonting som jag fasar för, det känns som nästa vända efter alla kontroller och olika doktorers råd under graviditeten. Hoppas att jag inte prickar in den allra galnaste BVC-sköterskan i stan

    Jag har varit så hypokondrisk tidigare att vi faktiskt har köpt andningslarm kombinerat med vanligt barnvaktslarm till Bumsisbebis. Konstigt nog känner jag inte alls samma kontrollbehov nu när vi snart ska ha en riktig bebis

    Snorkis ? vilken galen vårdmänniska du pratat med blir jätteirriterad på sådant!

  • Frejis

    Telis ? jag ser vissa likheter mellan din mamma och min svärmor som också berättar allt för alla utan några betänkligheter. Jobbigt! Min make ?hanterar? sin mor genom att inte berätta någonting av vikt för henne och jag kunde förut inte förstå varför, men under vår tid tillsammans har jag fått lite fördjupade insikter

    Kängu ? gulligt med lille Ru och vilken social träning

    Ore ? på tal om guldfiskar så läste jag nyligen om att de faktiskt har ett ganska bra minne och att deras dåliga minne bara är en myt

    Vickan ? grattis till ett fint RUL!

    EA ? vaxbollar Gissa hur mycket jag skulle ge för att få plocka isär en sådan?

    Cicci ? nyfiken vad det blev för namn på Lillan. Hoppas att du har det bra hos dina föräldrar.

    Telis igen ? känner igen dina funderingar när det gäller kejsarsnitt och vaginal förlossning, problemet är ju att man inte har facit i handen. Havandeskapsförgiftning kan sluta antingen med kejsarsnitt eller med igångsättning, vad bra att du ska på ett extra UL Hoppas annars att Aurorasamtal kan bringa klarhet, var det bestämt när du ska dit?

    Nu ska jag iväg till DS för att ta lite blodprover.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor