• didis

    Tantvarning 5

    Sonja: det finns alltid en morgondag!

  • didis

    Håller man sig bara till hyfsat bra mat och skippar fikabrödet o godiset är det inga större problem att hålla 1500 kcal/dag. Men det är ju det där med fikat...

    Fram till för 7 år sedan kunde jag äta vad som helst (och gjorde det också!) utan att gå upp i vikt. Efter graviditer - vips! tillbaka på 60 kg (eller 56 som jag vägde före o efter 1:a grav men då var jag maaager eftersom jag är 175cm). Helt plötsligt förändrades min ämnesomsättning och blev som alla andras och nu kan jag inte längre äta vad jag vill.

    Men gå hungrig vägrar jag!

    VV´s points fattar jag inget av, mat med lite kalorier kan ändå ge massor av points så de räknar på något annat vis.

  • didis

    Hu! Nys inga smågrisar på mig!!

    Nu är det fredag och om några timmar sitter jag på bussen hem till familjen. Varje torsdag och fredag längtar jag hem (måndag och tisdag tycker jag det är rätt skönt att göra som jag vill!).

    I kväll ska jag mysa, först med barnen och sedan "mysa" även med gubben. Om han orkar, vill säga, han börjar ju bli till åren!

  • didis

    Kikar in lite snabbt, följer inte minst blommans budgivningar med stor spänning...

    Idag har jag o dottern varit och shoppat. Det är bland det tråkigaste jag vet att handla kläder (även om det är kul att umgås med dottern) men nu börjar jag ju komma upp mig i smöret så det gäller att se hyfsat välklädd ut! Annars är jag mest t-shirt o jeanstypen men när jag går på kurser numer kan folk dyka upp i dräkt!?

    Och så ska jag gå på bankett nästa vecka, bara en så´n grej! Då får fleecetröjan stanna i garderoben.

    Jajaja man har inte mer bekymmer än man gör sig!

    Nu ska jag laga boullabaise (eller hur det nu stavas, jag fick knappt godkänt i franska) - gott är det i vilket fall!

  • didis

    Halloj!

    Här en ganska rejält dagen-efter-tant! Det har varit röntgenvecka i Jkpg och i går var det stor bankett och dans! Vilket röj när 950 festglada hojtar, sjunger och dansar tillsammans!

    Per Fritzell (?) från Galenskaparna var konferencier, bra band och artister i övrigt också och vinet vinet var gratis!

    Vid 1:30 cyklade jag hem med blödande fötter, kl 9 i morse började föredragen igen. Helt ärligt var jag inte riktigt nykter när jag vaknade i morse...

    På bussen hem somnade jag stenhårt och vaknade först när vi åkt mer än halvvägs. Hoppas jag inte snarkade!!

    Nu kommer snart familjen hem och då är det familjemys som gäller! Ha det!

  • didis

    *kikar försiktigt in efter att ha blivit inknuffad av inte-längre-avstängda-blomman*

    Eftersom mina inhopp på BT numer är så sporadiska brukar jag inte längre skriva i tanttråden, känns lite dumt att bara skriva ett inlägg/vecka sådär.

    Men ni skriver jag fast det känns dumt...

    I går var jag med svärmor på ett galleri och förälskade mig i en rätt stor tavla som kostade *hrm* 8500 kr. Tur svärmor var med för jag hade kunnat köpa den på stört! Familjen kommer hit till helgen o då ska maken få se den och hoppas hoppas han också blir förälskad!! Det är visserligen en bit kvar till jul och iofs bra mycket dyrare än de julklappar vi brukar köpa... Jag kan alltså inte alls motivera varken för mig själv eller maken varför vi ska lägga så mycket pengar på en tavla men varför vara rationell i alla lägen??

  • didis

    DET är lite mer överkomligt!!

    Vi ska ju bygga friggebod och byta panel på huset - fick offerten igår. 280.000 lät mycket men ok då. Till vi såg "exkl moms..."

    Så några 8500 till en tavla är det tveksamt om det finns just nu även om det hade varit väääldigt fin i vid matplatsen!

    Im yours skrev 2009-09-29 20:20:25 följande:


    Didis; Jag hamnade på loppis idag, o kärade ner mig i en tavla. Den kostade bara 80 kr, m jag kunde absolut inte lämna stället utan den.
  • didis

    Beklagar verkligen. Om uttrycket ursäktas så fy fan vad tråkigt!

    Ibland tar livet oväntade och ovälkomna vändningar. Många hårda kramar till er.


    Villemoa skrev 2009-09-29 23:08:49 följande:
    Har något väldigt tråkigt att berätta; det blir ingen aprilbebis för oss fick blödningar under eftermiddagen så vi beslutade att åka till gynakuten och där konstaterades det att vår bebis dog i v.6. Trodde jag var i v.11+1 idag. Fy fan alltså! Ödets ironi är också att idag fick vi ett glatt besked om att min mans bror och hans sambo blev föräldrar till en liten kille. Vi är jätteglada för deras skull förstås men ledsna för vår egen.
  • didis

    Intressant, hade gärna läst själva artikeln de hänvisar till.

    Spontant tänker jag att de inte mäter socioekonomiska faktorer (bara var barnen bor någonstans) och att lågutbildade och framförallt oengarerade föräldrar ger sina barn mer socker/godis. Då är det ju inte sockret som är boven utan hög sockerkonsumtion är också ett symtom på andra problem.

    Som tandläkare är det ingen överraskning att barn till lågutbildade föräldrar och barn från socioekonomiskt svaga områden har mer karies än andra.


    TinkerBelle skrev 2009-10-01 09:57:47 följande:
    news.bbc.co.uk/2/hi/health/8281147.stmLite intressant läsning om socker/godis...
  • didis

    Oh, vilken höjdardag det verkar vara, passionsblomman!!

    Själv sitter jag på jobbet och fuskar, för egentligen ska jag förbereda inför seminariet i eftermiddag men det är så tråååkigt att jag tar små pauser och sitter här!

Svar på tråden Tantvarning 5