• emmsingen5

    CAMBRIDGE kuren- tråd nr 14. Alla nya & gamla se hit!!

    Heeej allihopa. Jag är ny på denna tråden, men inte ny med cambridge. Gick ner 15 kilo för 2 år sen och har nu gått upp 5 kilo sakta men säkert igen.
    Så nu är det dags för en ny kula, imorgon har jag gått på Renkur i en vecka och det är dags för vägning. Måste erkänna att jag är lite nervös. Förra gången sprang jag och vägde mig hela tiden. Nu är min våg i sönder, det är nog lika bra det!!
    Väldigt inspirerande att läsa runt här på tråden, både gammla och nya och läsa om alla som har gått och går på cambrdige...

    /emma

  • emmsingen5

    Bra jobbat aliveroebbasmamma!! 11 kilo är ju verkligen mycket!! Hoppas det går bra idag för dig med att börja ren kur!!
    Ja snart är sommaren här, får hoppas man är nere till sin trivsel vikt då så man slipper ha ångest över att visa sig bland folk!

  • emmsingen5

    Stax: Ojoj vad jag känner igen mig i dig, man klagar till sambon om sin vikt hela tiden och ändå så har varje fall jag varit den som köpt hem godis.. Stackare som brytit benet!!
    Men tänk att om du inte gått på cambridge hade du förmodligen gått upp en massa istället, med tanke på att du inte kan röra dig som innan! Du kommer klara detta galant.. Din sambo kommer bli sååå imponerad!!

    Info om mig får jag väl också lägga in här :)

    LÄNGD:179
    ÅLDER:24
    MAX VIKT:96 kg
    VIKT START C.K:86 kg
    REN KUR EL. KOMBINERAD?: REN
    HUR LÄNGE GÅR DU PÅ KUR?: 3 veckor (kanske mer)
    SLUTMÅL: 72 kilo
    DELMÅL:78
    BELÖNINGAR:En snygg tatuering och nya kläder.
    HUR SKA DU TRAPPA UPP?: Kombineradkur och sen äta mer GI inspirerat.
    MOTION:Raska promenader, gym och lite löpning (när jag orkar)

  • emmsingen5

    Ojoj många inlägg av mig nu känns det som, var hos konsulenten idag efter 1 veckas renkur.. Vågen stod på -3.2. Helt klart nöjd.
    (även fast jag vet att det mesta är vatten)

    PEPP PEPP PÅ ER ALLA! Vi ska fixa detta!!!

  • emmsingen5

    Bra gjort SIAX att du stod emot att gå till kylskåpet!! Varje gång vinner över mig själv så att säga blir jag mer och mer peppad! Här i halmstad har det varit hur fint väder som helst.
    Idag har jag mest surfat runt på recept på god mat som jag ska laga när jag väl får äta. Jag funderar tillochmed att laga en massa saker nu och frysa in så jag inte faller in i dödshungern och tar något onyttigt när jag väl börjar min kombineradkur. Grekiska biffar är ju inte helt fel :)

    Jag har även läst på om LCHF. Jag är nästan lite skeptisk att man ska äta så mycket fett! Är det någon som har erfarenhet om den dieten?
    GI hittar jag inte såå mycket info om, gfår kanske ta och investera i en bok eller två,
    Jag planerar varje fall att göra min egna kokbok. (enbart för mitt bruk då) och skirva in mina favorite recept. Även de nonya nyttiga som det kommer bli nu.. Inte de gammla onyttiga som tacopajerna och så :P
    Ja ni märker att mina tankar dras åt mathåller hela tiden.. Som vanligt när jag går på cambridge..

    Dagens motion har varit 1.5 timmes rask promenad i förmiddags, och 30 min inlines i middags och 40 min rask promenad nu ikväll.
    Så här mkt brukar jag inte röra mig under renkur, men nu vill jag nå mitt mål mer än någonsin!!

    Lycka till alla!! Oj vilket långt inlägg det råkade bli...

  • emmsingen5

    God morgon..

    Bambiblogg: Jag tror jag gillar att plåga mig själv lite med mat, känner mig starkare. Idag har jag planerat vad jag ska laga till sambon och överaska honom med när han kommer hem. Själv får det nog bli en kryddad grönsaks soppa =) Och jag tycker inte det är så sunt att väga sig varje dag, man blir lätt så fanatisk. Eller ja JAG blev det sist när jag vägde mig varje dag. 1 gång i veckan passa mig upperligt =) Men alla är vi ju olika..:)

    SIAX- Oj tack för länkarna, sånt uppskattas alltid =) Jag ska ta tag i att läsa lite under dagen...
    Jag är precis som du, jag vill ha snabba resultat, därför jag också går på cambridge, sen är det ju bara att hålla det och gå ner några trivselkilon sen när man gjort grovgöran...

    Jag är inne på min 9.e dag idag, börjar kännas som vardag.. est helgerna och festerna som kommer bli kneppiga!!

    Hur länge har ni andra gått på renkur? Jag är så glad att de 4 första dagarna är över!! Helt klart de jobbigaste!

    Nej nu ska jag fånga dagen och få en massa saker gjort, så lätt man fastnar framför datorn!

  • emmsingen5

    evvia- Men shit vad duktig du är.. 73 dagar är ju helt otroligt bra!! Vilken prestation av dig! Jag förstår verkligen att du är stolt över dig själv, det hade jag också varit om jag var du :)
    Hur länge tror du att du behöver gå på ren kur till? Jag har max klarat 3 veckor i stäck.. Drömmer du inte alls om att få sätta tänderna i något mattigt? Har du några tips på hur du tex kryddar sopporna? För 73 dagar måste det ju bli lite enformigt annars?

  • emmsingen5

    evvia- De 20.8 kilona är ännu mer imponerande.. Glömde skriva det... :) Måste verkligen synas och kännas.. =)

  • emmsingen5

    Jag tycker denna tråden är så himmla givande. Ingen annan i min omgivning förstår riktigt hur det är att bara äta soppor.
    Visst stöttar de en, men de kan inte riktigt förstå.
    Tycker det är så inspirerande och läsa om alla som gått ner och alla som kämpar och inte ger upp!!

    Idag är min 10.e dag renkur.. Och jag fick på mig mina smalisjeans imorse.. Mognarna är bäst tycker jag =)

    Igår var en riktigt bra dag, hur pigg som helst och upplevde den dära extra energin som de säger att man kan få under ren kur... Jädrar vad det blev välstädat där hemma, rensat och fint! Lagade även mat, fiskburgare som jag fryst in så jag kan ha när jag väl börjar äta och sen blev det även matlag till sambon. Han är duktigt på att laga mat själv... men som sagt, jag är lite konstig..Jag blir ännu mer peppad när jag är runt mat..Någon mer som känner så?

  • emmsingen5

    hejjedamejj- Kämpa på, dag tre är ju den värsta.. snart kommer det gå mycket lättare!!

  • emmsingen5

    Bambiblogg, Jag gör precis samma som dig, jag har tillochmed varit och köpt en fin bok som jag ska skriva in alla goda recept i. Jag har googlat både på Gi och LCHF recept. Jag förstår skillnaden men vet inte riktigt vad som är bäst??Mwn jag längtar efter att få tillaga allt gott =)

    När man äter kombinerad kur borde det ju vara bäst och äta LCHF.. Men jag vet verkligen inte om det är så?
    SEn känns det ju lite konstigt att man ska äta fett liksom. Man är ju van vid att alt ska vara så fettsnålt som möjligt!
    Så jag har precis samma funderingar som dig...

    Ni som äter, eller har ätit kombinerad kur.. Vilket mål brukar ni bytta ut. Det bästa borde väl vara lunchen? Men då missar man ju det sociala med att äta med sina nära som man brukar göra med kvällsmaten.. Hum...

    Kämpa på alla nu... vi är ju sååå duktiga :)

  • emmsingen5

    Dag elva snart avklarad, längesen jag var så motiverad som jag är nu. Sambon är borta och jag har bjudit hem vännerna på grillning. Jag ska bara äta soppa.. Men snygg kommer jag bli =)
    Jag köpte för 2 veckor sist jag var och vägde mig, vet inte om jag ska åka dit och väga mig på måndag ändå eller vänta och se hur det gått efter 3 veckor?

  • emmsingen5

    Jag har ingen våg hemma, så jag väger mig bara hos konsulenten..Det blir ju då en gång i veckan, men nu när jag inte ska dit denna veckan vet jag inte om jag klarar av att gå 2 veckor utan att alls väga mig.. Då kommer jag nog bli så sjuk nyfiken, och inte vågar jag ställa mig på någon annan våg heller om den är helt missvissande.. Hum, får se hur jag gör..
    ¨Kankse köpa en våg? Digital är väl det bästa?

  • emmsingen5

    Då är det nog dags för mig att införskaffa mig en våg :)

  • emmsingen5

    Ja samma här, kissar alltid mycket på renkur.. Ingen mat som binder upp vattnet och sen dricker man, varje fall jag mer än jag gör annars... toalettepapper går åt mer än någonsin, men det är det samma.. Kläderna sitter bättre :) På måndag ska jag införskaffa våg, kanske blir en sån som visar fettprocent också.. :)

  • emmsingen5

    Inne på dag 14.. Känns helt okej, nu är det bara en vecka kvar..
    Men känns nästan lite ångestfyllt att börja äta igen. Men det blir ju kombineradkur tills målvikten är nåd.

    Var lite jobbigt igår när jag var ute med vännerna på puben.
    Jag bad om en lightläsk och de tog ingen flaska utan direkt ur den kranen som de har läsk i.. Jag frågade en extra gång om det var light men han var väldigt otrevlig. Smakade lite på den och det smakade socker som bara den. Så nej jag fick avstå från drickan. Lite tråkigt om man smällt i sig hela glaset och riskerat komma ur ketosfasen bara för en sån sak!

    Tycker det går lite slött här på tråden... Tips ideer funderingar... Allt är ju intressant :)

    Ha en skön söndag!

  • emmsingen5

    hujjedamejj... om jag bara hade haft 2 kilo kvar att gå ner hade jag definitivt gått på kombinerad och gått lite mer promenader och så..

    Idag är det min 15.e dag, jag skaffade hem en våg och det visar att jag nu gått ner 6 kilo! Är helt klart nöjd med det och ska ju äta en vecka ren kur till så hoppas på återligen lite mer nergång...
    Idag har jag verkligen varit sugen på mat! Jag både drömmer och fantiserar om mat. Men vad gör man inte för att bli smal :)

  • emmsingen5

    Dag 16 och jag är tillbaka från min morgonpromenad på berget..
    Jag som inte haft våg innan har nu införskaffat mig det, och jädrar var man är sugen på att väga sig hela tiden.
    Men jag ska hålla det till 1 gång om dagen. När man precis gått upp och är nykissad :) Idag hade jag gått ner 0,5 från igår..
    Kan ju vara mycket vätska också, men neråt är neråt.. Och inte uppåt :)
    Jag räknar dagarna tills jag får börja äta..
    Det jobbiga är då att jag ska jobba på en festival i nästan en vecka. Får verkligen hålla mig till att äta normal mat en gång om dagen och då utesluta kolhydrater..Annars kommer vågen stiga alldeles för mycket annars...

    Bra jobbat allihopa!!!

  • emmsingen5

    Venus08..Nästa gång du blir så sugen som du var igår (på chipsen) tänk då på hur det kändes idag när du avstod! Det är en härlig känsla när man märker att man faktiskt kan stå emot!

  • emmsingen5

    Även om jag gått på cambridge för 3 år sen. Så hade jag glömt hur otroligt snabbt man märkte att man gick ner..
    På måndag har jag gjort 3 veckor och redan har jag gått ner 7 kilo. Mina chinosbyxor som jag inte ville ha innan för de satt för tight är nu nästan tält på mig! Underbar känsla!

    Min plan är att på måndag få börja äta i mål om dagen och göra det i 2 veckor ca. Sen ska jag nog börja med renkur igen till jag är nere på min målvikt. Får se om jag klarar det då.
    För om jag ska klara renkur måste jag vara sjukt peppad och förbereda mig innan! Går inte att bestämma över en dag för då tryter motivationen..För mig varje fall...

    Jag har förberet hur mkt som helt inför att jag ska få börja äta, skriver ner recept och var och handlade mat för 1300 igår.
    Detta var mest kryddor frysta grönsaker och kött.. så på måndag är det bara det bara färskvarorna som ska in i kylen!
    Som sagt förberedelse och planering tror jag är väldigt viktigt så man inte faller tillbaka i sina gammla vanor..
    För det måste ju varit något fel på vanorna med tanke på att man sitter här med övervikt!

    Nej nu ska jag på min morgonpromenad innan jobbet...

    Tingeling...

Svar på tråden CAMBRIDGE kuren- tråd nr 14. Alla nya & gamla se hit!!