• SIAX

    CAMBRIDGE kuren- tråd nr 14. Alla nya & gamla se hit!!

    Hej!

    Ny här. Det är första gången som jag skriver in till ett forum, men kände att jag behövde stöd i min "förminskningsresa" :)

    Jag är inne på 5:e dagen med Cambridgekuren. Har precis avnjutit dagens första påse. Jag kör ren kur. Än så länge har det gått ganska bra. Det var jobbigt att titta på Eurovision-finalen i lördags utan att ha något att tugga på förutom de där mint-pastillerna som man kan köpa hos konsulenten. Har en känsla av att de kommer att bli min räddning när jag blir sugen på något.

    Min sambo har hört mig säga "att nu minsann skall jag ta itu med vikten" så många gånger att han har lite svårt att tro att jag menar det denna gång. Det är en rejäl sporre! Skall minsann visa honom den här gången. Men det behövs STÖD för vissa dagar är det JOBBIGT att motivera sig. Antar att jag inte ens behöver skriva om det i den här gruppen... :)

    Jag är 177 cm lång och vägde 110kg när jag började för 5 dagar sedan. Mitt mål är att gå ned till 80kg (minst). Just nu kör jag ren kur och hade tänkt göra det så länge jag orkar. Jag tar en dag i taget. Jag har svårt för att motionera just nu eftersom jag har brutit benet... Det är väldigt lätt att hitta till skafferiet är man är uttråkad!

    Min förhoppning med att skriva av mig här är att få och kunna ge stöd. Lycka till i kampen mot vikten till er och till mig :)!

  • SIAX

    Bra jobbat, emmsingen5!!! På onsdag har jag gjort min första vecka. Jag skall inte åka till konsulenten förrän nästa vecka, så jag skall väga och mäta mig här hemma på onsdag. Pga benet så rör jag inte mig så mycket men hoppas att det har skett en del ändå. Jag skall plocka fram motionscykel för att testa om jag kan cykla för att bränna lite fett.

    Jag har haft en ganska jobbig dag. Har varit tröttsamt grått och regnigt väder idag så det har väl bidragit till segheten, skulle jag tro :)Idag hade det varit så lätt att gå till kylskåpet och ta...ehm...vad som helst! Men jag gick och tog en Cambridge mintpastill och ett glas vatten istället. Jippi! Jag har klarat ännu en dag! :)

  • SIAX

    God morgon!

    emmsingen5 - Jag testade LCHF i 1.5 vecka och gick ner 2 kg. Jag tyckte nog att det var ganska enkelt men kom fram till att jag aldrig skulle klara av att leva utan kolhydrater. Istället försöker jag helt enkelt att tänka på att äta mindre kolhydrater och mera protein. Jag gör tex. blomkålsmos istället för potatismos, ägg i olika varianter till frukost istället för bröd, skippar ströbröd i köttfärsen osv. Jag har inte gått upp något på över ett år. Det jag skall bli av med nu har jag burit runt på i många år. Jag känner till många som gått ner många kilo när de kört GI-diet. Jag som vill se resultat direkt passar Cambridge bäst nu, men efter denna kur så kommer jag att fortsätta undvika att äta för mycket kolhydrater.

    Här är ett gäng länkar om GI:
    www.glykemiskt-index.info/
    www.girecept.biz/
    www.gi-recept.se/
    www.recepten.se/kategori/gi_recept.html
    www.giviktkoll.se/

    Nu har jag druckit morgonens första kopp kaffe och min första halvliter med vatten. Dags att gå på toa! :)

  • SIAX

    Evvia, du är en inspiration! Sist jag körde kuren så klarade jag 5 veckor. Mormors 90-årskalas kom i vägen för att jag klarade att fortsätta. Jag klarade inte av att motstå tårtbuffén... Denna gång skall jag vara starkare, hade jag tänkt :)

    Ang. krydda soppor och shakes, så kommer här några tips:
    - Ha i lite "saftpulver" med äppelsmak och lite kanel i vaniljshaken. Påminner om äppelpaj i smaken.
    - Förstärk chokladsmaken i kakao-, cappuccino- och mintchokladenshaken genom att ha i mera kakao.
    - Ha i lite kaffe i kakao- och vaniljchaken.
    - Släng med några basilikablad i grönsakssoppan och kör med stavmixern.

    Idag tog jag inte första shaken förrän vid halvtvå-tiden. Glömde bort den, helt enkelt. Trodde ärligt talat att det inte skulle vara möjligt. Skönt att ha en "lätt" dag ibland :) Önskar att även ni får en härligt lätt dag!

  • SIAX

    bongen80: WOW! 11kg är ju jättebra! Vikten kan ju faktiskt variera från ena dagen till den andr. Fortsätt kämpa så kommer det där irriterande kilot att bli till ett minuskilo :)

    Idag har det varit stora mätardagen. Nu har jag gjort min första vecka med ren kur, och jag hade ingen aning om hur det hade gått. När jag vägde och mätte mig imorse så kunde jag inte tro mina ögon! Jag har fortfarande svårt att tro att det är sant men har kollat med en annan våg nu och det verkar stämma. Jag har gått ned FEM KILO på en vecka, och minskat 5 cm runt midjan! Imorse var jag redo att ge upp pga drömmar om mat inatt men nu jäklar, brudar! Nu är påsen min bästa vän igen :D Kram på er alla!

  • SIAX

    bongen80: Jag är själv väldigt förvånad. Har kört ren kur en gång tidigare och då gick jag ner lite mindre än 3kg. Jag förstår inte själv hur det är möjligt eftersom jag knappt rör på mig. Jag har nämligen brutit benet så jag hoppar på kryckor. Det blir inga långpromenader här inte. Min sköldkörtel producerar för lite hormon så jag äter en medicin som heter Levaxin. Min konsulent sa att de som äter Levaxin brukar få bra resultat med Cambridgekuren, med det är helt otroligt. Jag har gått och vägt mig igen för att kolla om det stämmer, och det är fortfarande -5kg. Idag är jag rastlös som bara den. Det ösregnar ute så jag måste hitta på något att göra inomhus. Det är tyvärr lite begränsat vad man kan hitta på när man går på kryckor, men skall försöka att dammsuga lite. Förresten, 1 kg i veckan är väl jättebra! Det är väl bara i början som kilona rasar? Jag tycker att du har varit jätteduktig! Fortsätt kämpa. Vi finns här för att peppa dig! :)

  • SIAX

    God kväll! Då var 7:e dagen avklarad. Skönt! Jag håller med emmsingen5 om att det ger så mycket att skriva här.

    Jag har stöd från nära och kära, men ni har ju verkligen koll på vilket slit det är. Ni förstår varför jag inte kan ta ens en liiiten liiiten bit av något när det bjuds. Det kan några (äldre) i min omgivning ha lite svårt för att förstå. -En enda liten bit kan ju inte skada!?! Jag brukar svara att det är den där enda biten som ställer till det för för mig eftersom jag tackar ja till den biten alldeles för ofta.

    Imorgon så skall jag få hem en gäst på förmiddagen, och jag har ingen aning om vad jag skall bjuda henne på. Hon har kämpat med påsar sedan i oktober och hon har gått ner ca 30kg! Så himla duktig! Det var hon som fick mig att ta steget att ta itu med eländet denna gång. Tror att jag skall bjuda på lite småplock, tex kallrökt skinka, ägg, räkor, fetaost... Det borde väl vara både gott och nyttigt? Om jag inte skall slänga till henne en påse då... Jag skall i alla fall hålla mig till min påse :)

  • SIAX

    Hejsan! Idag är det 8:e dagen på ren kur och jag känner mig pigg, glad och motiverad! :) Hade besök i förmiddags av en tjej som gått ned 35kg med hjälp av påsar. Känns otroligt motiverande att träffa någon som faktiskt nästan tagit sig i mål. Hon har 2kg kvar. Hon ser jättefräsch ut och jag blev otroligt peppad! Jag har inte gått ner något mera idag, men är supernöjd att jag gått ned 5kg under första veckan. Det är ju helt otroligt! Nu skall jag ta med mig en kopp kaffe och passa på att njuta av solen som tittade fram. Tror inte att det kommer att vara så länge innan det blir grått igen...

    Ang. skillnaden mellan GI och LCHF så har jag för mig att man kan äta mat med långsamma kolhydrater, tex fullkornspasta, med GI-diet och när man går på LCHF-diet skall man undvika kolhydrater helt samt undvika light-produkter.

  • SIAX

    Jag har också vägt mig varje dag eftersom jag varit så sjukt nyfiken, men nu har det inte hänt så mycket de senaste dagarna så nu skall jag försöka att låta bli ett par dagar för att få kicken när man ser att siffrorna på vågen ändrar sig nedåt.
    Jag tycker att digital våg är bäst. Då ser man även när de små hektona som försvinner :)

  • SIAX

    Jag har alltid varit lite rädd för digitalvåg som visar fettprocent men nu när går neråt istället för uppåt skulle det ju faktiskt vara kul att kolla den procenten också. Man kanske skulle investera i en ny våg :)

    Här är det också helt stilla just nu. Jättetrist när man "vant sig" vid att det minskar varje dag. Det är 8:e dagen idag, och än så länge känns kuren relativt lätt. Tycker fortfarande att toabesöken är jobbigast. Blir väl extra jobbigt eftersom man hoppar på kryckor, förstås... :) När kommer detta evinnerliga kisseriet stabiliseras? Eller kommer det överhuvudtaget att göra det?

Svar på tråden CAMBRIDGE kuren- tråd nr 14. Alla nya & gamla se hit!!