• tonårsmorsa

    1 miljon steg på 10 veckor

    Den här veckan har börjat bra:
    Måndag ca 16000
    Tisdag ca 13500
    Hittills idag 11089 och tänker hinna passera 15000 innan dagen är slut.

  • tonårsmorsa

    Gick ut en stund på kvällskvisten. Tänkte bara gå en liten stund för att komma över 15000. Men så kom jag in på en väg som jag inte riktigt visste vart den gick. Och nyfiken som jag är var jag ju tvungen att fortsätta för att ta reda på saken. Till slut kom jag fram till ett ställe där jag kände igen mig - och konstaterade att vägen inte alls ny för mig, jag hade bara aldrig gått där utan bara åkt bil. I alla fall så var jag rätt långt hemifrån men det var ju bara att vända och fortsätta gå om jag skulle komma hem igen. Känner mig rätt mör i benen så nu ska jag sätta mig i bastun och slappa. (Och stegräknaren stannade på 27692.)

    Äntligen: När du cyklar kan du fästa stegräknaren i strumpan. Det brukar funka.

  • tonårsmorsa

    Idag har jag inte kommit upp i 2000 steg ens. Och ikväll ska vi till veterinären med katten, så det blir nog inte så mycket mer heller. Tror jag får "låna" lite från gårdagen.

  • tonårsmorsa

    Hur är det med kredit? Funkar det?


    passionsblomman skrev 2009-05-07 16:59:50 följande:
    Tur att du kan det...jag har minus på kontot!
  • tonårsmorsa

    Har varit ute och gått mest hela dagen och redan passerat 25000. (Fast igår blev det bara 2600)

  • tonårsmorsa

    Min målsättning har varit att gå minst 10000 steg om dagen, men helst över 15000. Veckan började bra. Sen hade jag två dagar när jag gick närmare 30000 steg. Tyvärr kröp det också in två dagar då jag inte gick särskilt mycket alls. Snittet för veckan hittills blir ändå strax över 15000 steg om dagen och det blir nog ungefär där det slutar efter idag också tror jag.

    Till nästa vecka ska jag göra en tabell och sätta på väggen där jag skriver in mina resultat dag för dag. Målsättningen blir att gå minst 15000 steg varje dag och de dagar jag går mer ska direkt in på "sparkontot". Inga "krediter" får nyttjas, men jag ska heller inte ta ut något av mitt "sparande".

    Ska också försöka komma ut på en promenad före frukost varje dag. Kanske någon annan som vill hänga på med morgonpromenader? Bra när man kan peppa varandra.

  • tonårsmorsa

    Passionsblomman:
    Självklart ska du känna dig nöjd med dig själv och din insats. Våra behov, mål och förutsättningar är alla olika. Och har du klarat morgonpromenader så kanske det också var det som var viktigast för dig just nu. Själv har jag insett att jag är allt för inaktiv, så för mig har grundmålet varit att få till en hyfsat ok aktivitet varje dag och jag känner absolut att jag är på G. Har också haft god hjälp av den här tråden där jag blivit taggad att gå en extra runda ibland. Nu är det för mig dags att ta nästa steg vilket blir att komma upp på morgonen. Jag har ju varit sjukskriven i nästan 3 månader, och morgontrött som jag är har det ofta blivit att jag kommit igång rätt sent om dagarna. Nu ska jag börja jobba halvtid fr.o.m. imorgon, så det är verkligen dags att försöka skapa lite rutiner igen.

  • tonårsmorsa

    Åh, jag vill också ha lite paj.

    Frukt eller grönsak, det är frågan. Botaniker och gastronomer verkar inte helt överens:

    www.fruktogront.se/modules/artiklar/artikel.php

    Gruft låter bra.


    passionsblomman skrev 2009-05-18 20:00:58 följande:
    Varsågod, lite paj till dig..:-dJag vet, men man ska äta frukt och grönt också...*flinar*rabarber är...vad fasen är rabarber egentligen? en gruft?
  • tonårsmorsa

    Ja, alltså. Rabarber är en grönsak som man äter som en frukt. Körsbär är en frukt som man äter som ett bär. Banan är ett bär som man äter som en frukt. Tomat är ett bär som man äter som en grönsak. Undrar om det finns något som man äter som det det är?

  • tonårsmorsa

    Jag fortsätter ha som mål att gå ca 15 000 steg om dagen. Veckan som gick klarade jag det inte:

    Måndag: 12705
    Tisdag: 21411
    Onsdag: 17012
    Torsdag: 7401
    Fredag: 19573
    Lördag: 3167
    Söndag: 3861

    Men den här veckan ska jag klara det. 20208 steg idag.

    Passionsblomman: Jag har också funderat över hur jag ska hinna lära mig allt jag vill innan jag dör. Tror du det är för sent att lära sig det här:



  • tonårsmorsa

    Så du tror inte det är för sent för en medelålders tant med ledvärk?

    Äntligen är det min tur skrev 2009-05-18 23:37:33 följande:


    Lycka till Morsan!!!! Jag vill gärna se en uppvisning sen
  • tonårsmorsa

    Tack. Min nacke är bättre, men långt ifrån bra. Ska försöka få tätare besök hos sjukgymnasten. Annars fungerar promenaderna också bra för att öka rörligheten.


    passionsblomman skrev 2009-05-19 10:41:13 följande:
    Ha! Såklart du kan Tonårsmorsa! Det är bara att ösa på.GUD vad duktigt du har knatat på hörru! Du som fick börja med småååå prommisar och hade så jädra ont!Är nacken bättre nu?
  • tonårsmorsa

    Mm. Jag har fått tag i en jättebra sjukgymnast nu också, så det känns verkligen som att det går framåt - om än lite sakta. Jag vill ju helst bli bra på en gång.

    Hur har det gått med dig och din massör förresten?


    passionsblomman skrev 2009-05-19 22:36:39 följande:
    Jag kan tänka mig det. Min nacke och hela jag förresten, var ju helt paj i vintras, med ryggskott, nackspärr, domningar och värk i höfter och ländrygg osv osv. Det är HELT annorlunda nu efter promenerandet och mina mirakelskor. Kämpa på ! Det ska nog gå att få bukt med!
  • tonårsmorsa

    Knak och sprak. Och knäpp och knaster. Det är just så det är här.

  • tonårsmorsa

    Med tanke på att jag för inte så länge sedan rörde mig ungefär lika smidigt som C3PO så har det ju varit en del att "spraka loss".

    Idag har jag förresten gått 18746 steg och den här veckan SKA jag klara att gå minst 15000 steg varje dag.


    passionsblomman skrev 2009-05-19 23:01:33 följande:
    Å jag veeeet! och så går man och drar lite åt ngnt håll och känner att "om det bra skulle spraka till lite precis NU så skulle det släppa"
  • tonårsmorsa

    Jag har gått över 15000 och än är dagen inte slut. Nu borde jag väl ändå lyckas den här veckan.

  • tonårsmorsa

    Här har vi hoppat in lite olika. Alla når vi väl inte målet 1 miljon steg samtidigt, men vi sporrar varandra och det är det viktigaste. Så självklart ska du vara med.

    December 2009 skrev 2009-05-20 20:51:34 följande:


    Får jag vara med på resten av veckorna?
  • tonårsmorsa

    Jag har kommit av mig idag. Har 10000 steg kvar om jag ska klara dagens mål. Får bli en lång kvällspromenad.

Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor