• tonårsmorsa

    1 miljon steg på 10 veckor

    Godmorgon!
    Nu känns det som att jag börjat komma igång med promenerandet. I onsdags blev det strax under 15000 steg och igår strax över - klart godkänt för min del. Idag ska jag iväg på röntgen, till biblioteket och sen sjukgymnasten, så det lär bli en del promenerande fram och tillbaka till bussen idag också.

    Passionsblomman: Jag känner igen det där med träningsvärk i ländryggen. Det var nog det som förvånade mig mest när jag började med mina MBT-skor. Så snart jag har lite mindre värk i kroppen ska jag börja med mina igen.

    lojeli: Som sagts tidigare är de små valen i vardagen viktiga. Lunchpromenad är utmärkt och sen kanske en kort runda på kvällen. Ofta är det lättare att få till flera små rundor än en lång. Själv går jag just nu sjukskriven så jag har ju tid att gå. Eftersom jag inte har körkort utan hela tiden måste ta mig fram med buss blir det också en hel del promenerande. Bussarna här går inte särskilt ofta så det blir ofta väntetid och istället för att bara stå där och vänta på bussen så går jag några hållplatser, det var det som gjorde att jag i måndags kom upp i över 20000 steg. Välkommen och Lycka till!

  • tonårsmorsa

    Idag stämde inte busstiderna alls så jag promenerade till sjukgymnasten - 7 km. Sen när jag kom hem tog jag en lång promenad vid havet (har redan passerat 21000), så nu sätter jag mig här och slappar med gott samvete.


    september2009bröllop skrev 2009-04-24 12:49:00 följande:
    Det är ju jättebra att du passar på.. Det är just sånna val jag menade på tidigare att de gör så mycker mer än vad man tror
  • tonårsmorsa

    Prova att skaka den lite, för ibland hakar de upp sig. Sen kan jag återigen tipsa om att sätta fast den i bhn istället för på höften. För mig är det enda sättet att få alla steg registrerade. (Förmodligen vaggas den till sömns när den sitter inklämd mellan valkarna .) Jag har den i bhn mitt fram. Sen sätter jag fast den bakochfram, så den sitter med displayen mot huden. När jag hade den åt andra hållet var det däremot lite si och så med registrering av stegen.


    passionsblomman skrev 2009-04-24 19:04:37 följande:
    Jag hatar min stegräknare! fast jag VET att sträckan jag gått idag gott och väl uppgår till 7 km, säger den bara dryg 4000 steg...Ingen idé att hålla på med den...jag får gå samma rundor och räkna samma som det var förra gångerna, och skaffa en ny..
  • tonårsmorsa

    När du går så rör sig kroppen upp och ner. Den rörelsen registreras också. Och så guppar ju bröna också.


    passionsblomman skrev 2009-04-24 19:40:23 följande:
    Fattar inte riktigt hur den kan registrera då...den ska ju läsa av höftens pendelrörelse om jag inte missförstått allt?
  • tonårsmorsa

    Minns inte hur det var när batteriet tog slut om den "saktade av" först, men du kan ju pröva att byta batteriet. Testa annars att sätta den i bhn. Jag har för mig att vi har samma märke (Silva), så den borde ju registrera på samma sätt. För mig funkar den absolut inte på höften.


    passionsblomman skrev 2009-04-24 19:43:46 följande:
    Jaaa, det beror väl iofs på hur mkt brön man har... a jag får väl prova. Kanske kan det vara dåligt batteri? Jag hade den ju hela förra våren också...
  • tonårsmorsa

    Tänk också på att välja en bh som sitter åt ordentligt. Själv har jag "brön" av modell större och använder bh av modell minimizer, så att den sitter riktigt tight mot huden.

    (En av mina väninnor med lite mindre bröst gillade inte idén med stegräknaren i bhn. Det var visst inte så snyggt med 3 bröst. )


    passionsblomman skrev 2009-04-24 19:50:57 följande:
    *ger räknarhel***et en chans i bhn imorgon*
  • tonårsmorsa

    Kul med fler promenadsugna!
    Jag har kommit av mig lite och tappat farten. I lördags var det mest fika och inte så många steg (ca 3000). I söndags ca 8000. Och igår minns jag inte alls. Idag knappt 5000. Men imorgon, då...

    Passionsblomman: Vad bra att du är så nöjd med dina MBT-skor. Mina får tyvärr vänta ett tag till. Har haft lite mycket om och kring mig på sista tiden, så ryggen har börjat spöka igen.

  • tonårsmorsa

    Problemet med min rygg är att jag har ont för att jag går och spänner mig konstant. Var hos sjukgymnasten igår, men sen igår kväll hände en hel del grejer som gjorde att spänningen ökade mer än innan. Det är ett jäkla skit att jag inte kan slappna av trots att jag nu vet vad det beror på. Har ju fortfarande nackspärr också (haft i 3 månader nu).


    passionsblomman skrev 2009-04-28 23:34:12 följande:
    Jag hade en jättelugn gå-vecka den som var, men däremot gick jag ju in skorn a och gjorde min detox-kur. Det hade inte funkat att gå så mycket mer då. NU ska jag däremot knata på...Men du, när du har ont i ryggen, hjälper inte skorna då?De är ju bra för det med säger de ju...?
  • tonårsmorsa

    När man går med MBT-skor så påverkar de muskelaktiviteten väldigt mycket i ländryggen och det är det som är problemet. Jag klarar inte högre muskelaktivitet än den som redan är. Går hos sjukgymnast 1-2 gånger per vecka just nu.


    passionsblomman skrev 2009-04-28 23:55:39 följande:
    ja, jag har förstått att det liksom blivit en ond cirkel för din kropp. Jag tänkte bara att kanske om du går i skorna och sedan gör stretch och avslappningsövningar eller så, så kanske skorna kunde hjälpa i och maedatt hållningen blir rätt...jag vet ju inte alls såklart..bara spånar här nu.Går du hos ngn sjukgymnast/massör eller liknande?
  • tonårsmorsa

    Sonja: Det finns lite olika varianter av stegräknare. Den jag har ska man egentligen ha i byxlinningen, men för mig funkar den bäst att sätta fast i bhn. Sen finns det sådana man hänger om halsen. Jag har min på mig hela dagen. Köpte den i en vanlig sportaffär. Den här är det:

    www.maxpuls.se/product_info.php

    Hittills idag har jag gått 13808 steg. Var hos läkaren i morse och hade glömt busskortet hemma (fick skjuts dit), så jag fick gå hela vägen hem (drygt 8 km).

Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor