Inlägg från: SommarNoll9 |Visa alla inlägg
  • SommarNoll9

    Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!

    Har suttit nu ikväll (bra val av kväll för övrigt ) och skrivit planering, gästlista, budget och sånt på datorn. Har bara haft det handskrivet på papper hittills och inte känt att jag haft någon bra ordning. Men nu känns det bättre

    Kände att jag ville ha lite mer struktur på allt och nu har jag det. Ska bara ta och skriva ut det också, men det får bli imorgon.

    Imorgon ska även sidenbanden till inbjudningskorten inhandlas så att de kan färdigställas och skickas ut i veckan Hade ju tänkt vänta till löning då vi även behöver en skärmaskin, men så hittade jag en på jobbet så den lånar vi hem istället. Ska ta hem den på måndag så vi kan skära till allt då.

    Då är det bara det här med kuvert kvar. Är lite i valet och kvalet. Vi behöver avlånga kuvert, tror det är ca 10x21. På Sandbergs pappershandel säljs lite finare vita kuvert i 10-pack för 33 kr/packe. På Akademibokhandeln säljs vanliga vita kuvert i 50-pack för 39 kr. Tycker ni det är trist att ha vanliga kuvert bara för att försöka vara lite ekonomisk eller känns det okej? Känner själv att det blir lite trist, så det får nog bli de på Sandbergs...

  • SommarNoll9
    Umeå090815 skrev 2009-03-03 09:44:41 följande:
    såg i ett tidigare inlägg att det var någon av er som skulle på Ikea och köpa lakan att använda som dukar, jag tycker att det var en bra idé. Vi ska själva ner till Sundsvall på Ikea i ett annat ärende, jag undrar om det är någon av er som kommit lite längre i planeringen som har några bra tips till mig att tänka på inför resan. Annars gissar jag att när man kommer längre i planerna kommer att tänka, synd att vi inte tänkte på detta när vi var på Ikea
    Välkommen!

    Ja det gäller ju att tänka till när man väl åker till Ikea så att man inte kommer på i efterhand att det och det skulle vi köpt när vi ändå var där. Så jag tar också gärna emot tips!
  • SommarNoll9

    Vill nu skrev 2009-03-04 11:30:50 följande:


    Gah, gissa vem som har pannik!Vi får inte komma in oh duka förrän mitt på dagen på lördag, då det ör uthyrt på fredag också, Han skulle försöka att de städade undan till 11... Vi gifter oss 15!!! Men, det får ju lov att gå! Känns bara så jäkla hopplöst, när man var inställd på fredag...
    Men usch då, hoppas det löser sig, fast det är klart det gör! Men jag förstår din känsla. Hoppas iaf ni får en helt underbar dag!!!
  • SommarNoll9
    Umbraz skrev 2009-03-08 20:03:37 följande:
    Nu har jag gjort klart inbjudningskorten, finns i galleriet!Det är kanelbrun bakgrund av grov kartong med skiftande glansigt tunnare papper som jag skrivit ut text från datorn på. Sen har jag stansat ut hjärtan i papper med olika sorters mönster och strukturer på. Just detta kort har ett vitt filthjärta och brunt med guld på. Sen har jag fått tag i bruna kuvert, lite väl mörka kanske, men det funkar. På de har jag skrivit adresserna med guldpenna.Stilrent och enkelt utan krusiduller, det är temat som löper genom hela arrangemanget.
    Korten är jättefina! Vi ska skriva ut de sista kuverten nu ikväll så ska jag lägga dem på lådan imorgon. Ska försöka få in en bild på dem någon dag...
  • SommarNoll9
    Umbraz skrev 2009-03-09 09:16:11 följande:
    Tack!Har du sett att det finns fina frimärken i häfte som heter "tillsammans"? Ganska passande tycker jag, så jag har beställt hem de via postens hemsida.
    Jepp det har jag sett och köpte dem omgående La korten på lådan imorse, känns lite pirrigt men kul!!! Imorgon ska jag till min frisör för att klippa och färga och då ska jag få se frisyren han tycker jag ska ha. Han har gjort uppsättningen på en docka redan Har fått den beskriven för mig och den låter superfin, om än inte som jag tänkt från början. Så jag har skrivit ut lite bilder att ha med mig så får vi se vad det blir. Men jag litar ju på honom och han är grymt duktig så han har nog gjort något fint. Han flyttar ju till Sthlm i slutet av månaden vilket känns supertrist förstås, men han kommer hem till Umeå för att göra min uppsättning, det kallar jag service!!
  • SommarNoll9

    Vill nu skrev 2009-03-09 10:25:23 följande:


    Hallå!Ja, då var man Fru Nordin då! Hade världens bästa dag, och kan faktiskt inte komma på något som kunde gjorts annorlunda. Jo, att tårtan hade varit klar i tid, så sambon inte hade behövt bli så arg och stressad på morgonen...Var faktiskt förvånansvärt lugn hela dagen, och det var tärnan och sambon som var stressade.Jag som trodde att jag skulle gråta ihjäl mig i kyrkan fällde faktiskt bara några tårar under första solosången, och under vigseltalet.Festen var verkligen alldeles underbar, mycket tack vara mamma och bror, som hade utarbetat ett utomordentligt roligt program, med allsånger, sånger till oss, och fina tal.Cateringen hade gjort ett underbart jobb med supergod mat, och jättefin service! Anna hade till och med ringt till killen som hyrde lokalen innan oss, och ordnat så vi fick komma in och duka vid 10 på morgonen!!!Sen kom bandet igång vid 21, och röjde på till 01.30. Så jäkla bra! Jag dansade loss fyra knappar i ryggen på klänningen, då jag hängde upp släpet på dem! Sen blev det varmkorv med bröd (som bandet ställde sig och kokade! ), och sen gick alla nöjda, trötta och glada hem.
    GRATTIS!!! Vad härligt att ni hade en sådan bra dag och att ni är supernöjda!

    Hade ni caterat trerätters eller buffé?
  • SommarNoll9

    Jag har varit inne och kikat på projectwedding.com där finns massor med tips på frisyrer och annat.

    Själv har jag långt hår, ner till halva ryggen ungefär. Kommer ha lockigt och antingen helt eller halvt uppsatt. Sätter jag upp det så blir det en låg uppsättning, alltså inte så högt uppe på huvudet. Vill man ha mer hår finns ju alltid löshår att tillgå!

    Min frisör jobbar på Clip, Elias heter han. Dock ska han ju flytta men annars hade jag varmt rekommenderat honom.

  • SommarNoll9

    Har varit och klippt och färgat håret idag, så himla skönt! Nu får jag inte klippa mig förrän efter bröllopet Färga ska jag dock göra ett par gånger till, men en av gångerna ska en kompis till mig göra det så det blir inte så dyrt. Fick se håruppsättningen han gjort på en docka och den var verkligen jättefin, men han såg på mig på en gång att jag gärna ville ha lite utsläppt också så han skulle fixa det Nu flyttar han ju om ett par veckor så vi kommer ha mail och telefonkontakt tills det är dags. Han kommer börja med uppsättningen vid 08.00 och räknar med att vara klar med den 11.30 Sedan blir det sminkning och påklädning innan vi åker ut till Yttersjö. Mina systrar kommer vara med hela tiden och serva med dryck, ätbart osv. Min frisör kommer dock ha fixat frukt, snacks och godis
    Längtar verkligen hur mycket som helst nu!! Dessutom börjar det lossa lite med catering och det känns jättebra.

  • SommarNoll9

    Madam Mim skrev 2009-03-11 20:06:08 följande:


    Ni andra Umeå brudar som hänger här: Säg till om jag kan göra något för er här i Stockholm. Ni hjälper mig så mycket bara genom att skriva och dela med er här så det minsta jag kan göra är att yra omkring i Stockholm och hjälpa er.
    Verkligen jättesnällt av dig att ställa upp om man behöver hjälp! Ska lägga det på minnet om jag behöver något från huvudstaden. Säg bara till om vi här uppe kan hjälpa dig med något!
  • SommarNoll9
    youarelovely skrev 2009-03-11 22:49:28 följande:
    Hej alla glada i tråden!Kan nu meddela att jag är en stolt fru!!! Bröllopsdagen var helt magisk - den tredje bästa i mitt liv (nr 1 o 2 är de dagarna mina barn föddes). En härlig förmiddag med förberedelser hos frissa och smink ledde fram till en helt fantastisk vigselgudstjänst med nästan en fullsatt stadskyrka. Efter detta en helt underbar kväll och hejdundrande bröllopsfest - där bruden och brudgummen och kanske även värdparet var de absolut nyktraste i församlingen och ändå spottade inte vi i glasen.Jag måste tacka/rekommendera:Umeafoto.se (Therese O): vår fotograf - förevigade oss på det absolut bästa sättet - kände mig vacker på precis alla bilder.Munkeröds floristutbildning - som gjorde min brudbukett och den var helt fantastisk (och billig!)Makeupstore - Anneli- som fick en nästan medelålders brutta att se ut som en dröm.Clip - min svägerska Theresa - som gjorde mitt hår magiskt.Festcatering - Tomas Öystlä - som fixade en härlig bröllopsbuffé.Lycka till alla som väntar på sin stora dag - den är verkligen något att vänta på!!
    Vad härligt det låter!! Och tack för tipsen
Svar på tråden Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!