Inlägg från: SommarNoll9 |Visa alla inlägg
  • SommarNoll9

    Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!

    Tualisa skrev 2009-04-27 22:47:22 följande:
    På tal om underkläder så var jag och köpte det för några veckor sen. Jag har nyligen slutat amma, så jag ville vänta ett tag, men det verkar inte bättre än att mina bröst har bestämt sig för att vara i den här str så jag gick och handlade ändå. Köpte en korsett liknande överdel som man kan ha utan band på, min klänning är axelbandslös. Från triumph. Jag har oxå korsett på min klänning, men det kändes bra ändå. Tänkte köpa en korsett från prinsessa där jag köpt min klänning, men den var inte så fin och jag ville ha fina underkläder, orkar inte byta efteråt då hinner väl min karl slockna... hihi..triumph.hyssnaskor.se/Producte87c1a8b-29c4-46...
    Oooh, den var ju jättefin! Får kanske köpa hem och prova ändå, om de går med på det förstås... Får väl fråga iaf.

    hemling: har inte bestämt ännu, men jag tänkte höra mig för lite på olika ställen. kommer nog kolla på berghems blommor först så får jag se. har ju en budget som jag får utgå från. porslin finns i lokalen vi ska vara, det är vanligt vitt så det får funka
  • SommarNoll9
    Tualisa skrev 2009-04-28 16:09:58 följande:
    Jag köpte den på en triumph butik inte via nätet... för annars skulle det vara omöjligt med mina tuttar som just ammat så kolla på alla ställen som har triumph. INgrids kanske?
    Det finns väl en triumphbutik i MVG-gallerian, eller? Jag har för mig att det ska finnas en där, får gå dig och kika.

    Vad har alla för budget för brudbuketten? Jag tänkte mig något väldigt enkelt och till bordsdekorationer tänkte jag köpa/beställa typ rosor eller någon annan blomma i färdiga packen om det går... ska fråga när jag besöker en florist.
  • SommarNoll9

    Oh, har helt glömt bort Löfgrens blommor! Men jag ska nog kolla Berghems blommor först. Nåja, det lär ju ordna sig

    Har precis beställt mina ringar!!! Jag ska ju få mig både vigselring och så får jag en ny förlovningsring som matchar Kommer bli sååå fint och de levereras om en månad.

    Är det någon här som köpt/ska köpa tårta via Ica Maxi? Om inte, var köper ni tårta och vad betalar ni för den?

  • SommarNoll9
    Umbraz skrev 2009-05-03 20:05:06 följande:
    Jag har hört så mycket gott om Nisses Kondis i Holmsund. Jag ska beställa våra tårtor där. Ska ha en chokladtryffeltårta täckt med cremefärgad marsipan och sedan spritsat chokladmönster ovanpå. Vet dock inte alls vad det kostar. Jag har bara bokat in att de ska göra tårtor just vårat datum men vi ska dit och göra den slutgiltiga beställningen om någon vecka.Då vi inte ska ha någon stor fest så känner jag att jag kan lyxa på när det gäller tårta och bakverk, så därför är inte priset så viktigt för mig. Men jag tror att de på NK tar typ 36kr biten för prinsesstårta och dyrare när det är choklad eller andra specialare.ICA MAXI är nog helt klart billigast, våra kompisar tog sina tårtor därifrån. Det var vanliga prinsesstårtor och jag blev inte så där jätteimponerad. Men har man ätit mycket god mat innan så kanske det inte märks om tårtan kommer från MAXI eller NK, man brukar ju vara ganska mätt när tårtan kommer fram.
    Ja jag har också hört mycket gott om Nisses. Anledningen till att jag funderar på Maxi är att det är lite enklare och ligger bättre till... fast det går ju att ordna förstås. Vi har dock inte bestämt än vad vi vill ha för tårta så vi måste ju fundera på det först och beställa sedan Vi ska iaf inte ha en traditionell bröllopstårta utan typ 5 "vanliga".
  • SommarNoll9

    Linnea alba skrev 2009-05-04 12:42:41 följande:


    Vi ska nog köpa tårtor via Maxi, jag prioriterar annat mer och har hört att deras är lika goda som de dyrare. Vet någon vad Maxi tar för att dekorera tårtorna?
    Ingen aning. Har inte tagit mig för att prata med dem ännu. Men vi ska nog å andra sidan inte heller ha någon speciell dekoration... Tänkte ta en eftermiddag nästa vecka då jag ska åka dit och prata med dem, prata med florist, kika på skor och fixa lite annat runt bröllopet.

    Idag tog jag en sväng på stan och köpte på mig lite bh:ar för att prova hemma under klänningen ikväll Hittade en jättefin på Triumph som kändes jättebra, så då är det bara att hoppas att den blir lika bra under klänningen.
  • SommarNoll9
    shia skrev 2009-05-04 15:42:15 följande:
    apropå underkläder så vill jag varmt rekommendera Ingrids´. Jag fick suuuper bra hjälp med att prova ut rätt storlek och framförallt bra hjälp med att hitta det som passar under min klänning (den är ganska djup i ryggen). Kändes väldigt lyxigt att bara stå i provrummet och bli uppassad,inte blev det så dyrt heller...
    jag var på ingrids och hittade superfina underkläder där, men jag fick inte det lyft jag behöver för bysten så därför fick jag söka mig vidare. jag fick jättebra hjälp på triumph idag, känns ju skönt att äntligen hittat min storlek tog ju bara några år men jag får väl skylla mig själv för att jag snålar in och handlar billiga bh:ar på ställen där man inte får hjälp... men nu vet jag ju i fortsättningen vilken storlek jag ska satsa på.
  • SommarNoll9

    Linnea alba: Så skönt! Ja det känns så himla bra varje gång ännu en punkt får bockas av.

    Jag har provat underkläderna nu och bestämt mig nästan 100. Ska prova en annan storlek imorgon tänkte jag, hoppas bara att det finns!

  • SommarNoll9

    Ja, det kan nog vara värt att kolla runt priser lite. Ica Mariehem gör väl också tårtor om jag inte är helt ute och cyklar.

    Nu har jag köpt mina underkläder!! Blev från Twilfit ändå. De från Triumph var bättre i färg om man tänker på klänningen, men å andra sidan så kommer ju inte bh:n att synas under kläningen heller Så då fick det bli helvitt. Valde ett par vanliga trosor med lite spets på och så köpte jag ett strumpeband, 497 kr blev det allt som allt, tyckte jag var bra pris Dock tillkommer ju kostnad om jag ska ha stay ups... men det vet jag inte om jag ska...

  • SommarNoll9

    Enligt hemsidan för Ica Mariehem så gör de bröllopstårtor precis som man vill ha dem för 27 kr/bit inklusive tårtställning.

  • SommarNoll9
    Idefixen skrev 2009-05-05 15:01:57 följande:
    sommarnoll9: Jag har oxå varit där och handlat underkläder idag. Undra om de va du som va där samtidigt?! Hörde nån i kassan prata om bröllop med nån kund, medans ja höll på att prova underkläderna
    haha, ja det kanske det var! jag var där efter 12 någon gång.
  • SommarNoll9
    SofiaochEmil skrev 2009-05-05 15:18:34 följande:
    Vet tyvärr inte vad MAXI och Nisses tar, har inte hunnit kolla upp det. Hade ingen aning att Ica Mariehem gjorde tårtor!
    Min mormor brukar ofta beställa smörgåstårtor där och jag vet att de har catering, så jag kollade upp det och japp, de gör även tårtor Vanliga prinsesstårtor tar de 15 kr/bit för så de är ju lite billigare.
  • SommarNoll9

    Hej hopp!

    Planeringen går framåt för oss. Vi har bockat av ganska mycket på "att-göra-listan" den senaste tiden. Självklart är det massor kvar men det händer lite iaf. I förrgår kunde vi bocka av fotograf så nu känns det som att alla stora grejer är klara. Nu är det en massa finlir och sånt som ska fixas. Det är kläder till sambon, men det fixar sig lätt då svågern har klädaffär Kläder till sonen, men det blir inga problem. Skor till mig ska iofs ordnas men det är lugnt. Justja, en lite större grej är kvar och det är blommor. Ska prata med florist till veckan. Just nu känner jag mig ganska lugn faktiskt och det känns skönt. Ska träffa mina systrar och styra upp lite någon dag.

  • SommarNoll9

    En snabb fråga, är det något mer än hindersprövning och efternamnsbyte man behöver fixa? Något annat intyg som behövs?

  • SommarNoll9

    Men vi gifter oss borgerligt...får nog kolla upp om det behövs något mer intyg.

  • SommarNoll9
    hemling skrev 2009-05-11 21:26:44 följande:
    Vi kommer också att gifta oss borgerligt och vad jag försår så ska det inte behövas mer än de två blanketter du nämnde.
    Toppen! Fick förresten hem hindersprövningen idag och med den följer det med ett vigselintyg som ska fyllas i av vigselförrättaren, så det var då den tredje blanketten, men som man inte behöver beställa hem.
  • SommarNoll9
    Tualisa skrev 2009-05-12 14:03:31 följande:
    jag har inte fått hem tre papper... inget sånt vigsel intyg! ska man ha det?? oj oj.. nervös jag bli nu då. VI har bara fått två papper..
    En blankett är godkännande av hindersprövningen, och med den medföljde ett vigselintyg som vigselförrättaren ska fylla i och skicka in till skatteverket. Den tredje blanketten är anmänlan om efternamnsbyte, men den jag vi inte skickat in än.
  • SommarNoll9
    hoppan skrev 2009-05-15 16:11:04 följande:
    Nu börjar ha lite ordning och reda på tillvaron. Fick en snabbgenomgång i kyrkan här om dagen. Fick dock en del frågor nu i efterhand.VI skall inte träffa prästen mer innan vigseln. Känns lite konstigt men det kommer attt bli bra. Har även varit ute till munkeröds och få veta vad blommorna kommer att kosta. bukett med fresia och rosor + något limegrönt 800:- corsagen kostar 75:- vad kostar det i stannågon som vet ni som har kollat runt
    Har inte hunnit kolla runt hos florister i stan än så jag har ingen koll på priser, men det kan ju vara bra att ha Munkeröds i bakhuvudet när man väl tar sig iväg och kollar...
  • SommarNoll9

    Köpte förresten skor idag Ett par rosa ballerinaskor med guld och silvermönster från Indiska av alla ställen Har inte 100 bestämt om jag ska ha dem eller om jag ska försöka hitta ett par skor med klack. De jag köpt kostade bara 149 kr så om jag vill köpa ett par andra behöver jag inte ha ångest för att jag redan lagt ut pengar för dessa Dom här kan jag dessutom använda ändå. Anledningen till att jag inte valt traditionella brudskor med klack är att vi ju kommer att ha vigseln utomhus, på gräs. Skulle jag ha klack skulle det innebära att den sjunker ner i gräset och skon blir missfärgad... MEN det är ju alltid snyggt med klackeskor Får se om jag springer på några billiga...

Svar på tråden Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!