Inlägg från: tågjäntan |Visa alla inlägg
  • tågjäntan

    Barnkarusellen snurrar vidare

    Tack Viktualia! för denna nya tråd.
    På tal om blödningar; i bland önskar man att det fanns "up n' go" blöjor för vuxna. Över jul hade jag magsjuka och då önskade jag i bland att jag haft det . Och inför förlossningen oroar sig en del av mig för att vattnet ska gå mitt på stan eller hemma hos någon kompis - då skulle det kännas tryggt .

  • tågjäntan

    Oj vilket liv och ropande det var här inne Jag stämmer in i alla grattis och hurra hälsningar.

  • tågjäntan

    Själv var vi till bm i går och allt var bra med mig och lilla livet. Det enda är blodsockret som precis ligger på gränsen. Det har varit så typ varannan gång. Problemet är om det går utanför gränsvärdena att de kommer vilja att jag gör en glukosbelastning (för att se om man har grav. diabetes) där man behöver vara fastande i minst tio timmar. Jag som går upp ett par gånger varje natt och äter något för att jag är hungrig...

  • tågjäntan

    Hmmm... finns det något sätt att se var man var senast? Har man varit borta ett par dar har det ibland hunnit hända mycket i en tråd .
    Trevlig helg alla!

  • tågjäntan

    På tal om viktnedgång; innan jag blev gravid gick jag ner ca 15 kg med viktväktarna. En morgon när jag skulle väga mig hemma så hade jag nästan gått upp i vikt. Men jag gjorde detta innan jag varit på toaletten. EFter att ha gjort både det stora och lilla hade jag på några minuter hux flux gått ner 800g . Så se till, om ni väger er hemma, att göra det vid ungefär samma tidpunkt varje tillfälle.
    Lycka till!

  • tågjäntan

    För det andra gick jag till viktväktarna "bara" var femte vecka ungefär. Från början för att det kostar en del pengar. Men sedan insåg jag att jag blev mer pushad av att första gången ha gått ner ca 2,4 kg efter ca 5v än att ha gått ner kanske 500g efter en vecka. Det hade jag lixom inte "trott" på (för mig personligen).
    Men jag har förstått att en del behöver den "pressen" och moroten varje veckan och det stöd som "lektionerna" ger.

  • tågjäntan

    Muggles
    Det har jag säkert fått från en del. Probelemet är att det kan gå flera dagar mellan jag är inne på nätet och då har det hunnits skriva maaaassor med inlägg som jag inte orkar gå tillbaka till
    TACK! i vilket fall. Jag dyker väl upp som gubben i lådan ibland =).

  • tågjäntan

    Brudsommar
    Du menar som att betala månadsavgiften? Jag förstår som sagt att en del kan behöva den pressen som sagt.
    Min man började samtidigt som mig - det gick ner och sedan upp, han hade inte samma karaktär som jag .
    Precis innan greviditeten hade han kommit under 100-sträcket och fick riktig inspiration. Under graviditeten har jag mått en hel del illa och det har blivit en del kakor och godis - då har han inte kunnat låta bli. Så vi säger att så fort lilla livet har kommit till världen blir det nya bullar - inget godis och inga kakor hemma, annat än till speciella tillfällen eller bjudningar.

  • tågjäntan

    Nenne
    Man får ta speciella lån på banken vad jag förstår och sedan får man tillbaka hälften från staten. Det blir mycket pengar ändå. Men jag tror ni skulle klara av det helt klart. Nu känner jag ju inte er situation, men det finns många par runt om i sverige med svensson ekonomi som adopterat ett eller flera barn. SEdan finns ju möjligheten att bli fosterförälder, eller familjehem som det heter nu. Men det är ju förstårs inte samma sak.
    Jag funderade på det innan jag var gravid - min man är snart för gammal för adoption (50 i sommar) och jag är 37. Och det finns fortfarande i tankarna. Jag tycker graviditeten har varit väldigt jobbig och vet inte om jag orkar gå igenom det en gång till. Samtidigt som jag önskar att barnet skulle få ett syskon. Vi får se om jag kan få med min man på det . Fosterbarn alltså. Min man skulle gärna se att vi fick ett barn till.

  • tågjäntan

    I går var vi till bm. Allt var bra med oss båda. Bebisen hade redan vänt huvudet neråt och börjat fixera huvudet. (Bf 26/3)
    I går och i förrgår har min man tagit lite bidler på mig och magen. Tidigare har han skojat om att vi ska ta på bådas våra magar (för han var dels lite överviktig innan och har gått upp ett par kilo nu när jag varit gravid). I går tog han tag i saken och vi vände magarna mot varandra. Han spände ju ut magen, men ändå. Det blev en riktigt rolig bild .

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare