• Porr!

  Mån 26 jan 2009 17:48 Läst 56060 gånger Totalt 302 svar
  Mån 26 jan 2009 17:48

  Efter att en tråd här på bt blivit så totalt ot när det gällde ämnet bestämde jag mig för att istället för att förvirra den ts mer öppna en ny tråd kring ämnet!

  Alltså - Vad tycker du om porr? Rätt eller fel? Inspirerande eller äckligt? Tittar själv, eller ej? Vad anser du om porrindustrin? osv osv osv

 • Fre 20 feb 2009 15:10 #223

  Celeste97: Intressant, det stämmer faktiskt väldigt bra.
  Tänk bara på Knutby församling. Hur kocko är inte det egentligen, fast väl där verkar allt säkert vara som det ska...

  Blir också smått galen när jag tänker på de andra (inte minst tjejerna) på kontoret. Samtidigt som de har lagboken som studerat i många år och som är en ständig följeslagare på arbetsplatsen, så hjälper de samtidigt till att låta det ske grova lagbrott på samma ställe. Med öppna ögon. Va??

  Det där läbbet vet ju att en tonårig tjej inte har en chans gentemot en advokat vid en ev rättegång. Tänk så många tjejer o kvinnor som först får vända ut o in på sig själva både vid undersökningar och förhör etc efter ex våldtäkt, för att sedan höra åtalet läggs ner.

  Måste ha plus igen, vill göra djävlar o riktigt arga gubbar...

 • Fre 20 feb 2009 15:15 #224

  Tyvärr skulle jag vilja flytta problemet utanför kontoret. Vad är et för struktuter vi uppehåller i vårt samhälle som möjliggör det här?

  Hur kommer det sig att vi fortfarande gärna slampförklarar tjejer och inte vill tro att det som ser statusfyllt, snyggt och fint ut på ytan kan dölja en maktmissbrukare? osv osv

  Hur många sakerpågår när det bara gäller något så vardagligt som skitsnack, ryketen och skvaller, utan att ngn säger värst mycket om det?

 • Fre 20 feb 2009 15:17 #225

  Jag håller med, men det blir än mer provocerande när det är människor som arbetar och har låång utbildning när det gäller lagen. Sedan att många av dem tydligen bara använder ena hjärnhalvan (och knappt det) är ju skrämmande.

 • Fre 20 feb 2009 15:21 #226

  Ja! och jag tror det är en del av problemet: de tillåts fortsätta för att INGEN av oss vill tro att det verkligen är så att en advokat/polis/präst/lärare etc gör ngt sådant här. Därför blir det som ett lock för öronen och rosa solglasögon, man vill inte se inte höra och så blir det lättare att göra en slampa och ett våp som minsann ville själv av tjejen...


  Troll1 skrev 2009-02-20 15:17:37 följande:
  Jag håller med, men det blir än mer provocerande när det är människor som arbetar och har låång utbildning när det gäller lagen. Sedan att många av dem tydligen bara använder ena hjärnhalvan (och knappt det) är ju skrämmande.
 • Fre 20 feb 2009 15:24 #227

  Precis, och att personer med maktposition kränker andra människor som är i beroendeposition är ngt av det mest hänsynslösa jag vet. Det gör mig så ARG!

 • Fre 20 feb 2009 15:26 #228

  JA!!! ARG! ARG! ARG! ARG!


  Troll1 skrev 2009-02-20 15:24:38 följande:
  Precis, och att personer med maktposition kränker andra människor som är i beroendeposition är ngt av det mest hänsynslösa jag vet. Det gör mig så ARG!
 • Jessic­a M
  Visa endast
  Sön 22 feb 2009 07:19 #229
  Celeste97 skrev 2009-02-20 14:18:29 följande:
  När man läser din berättelse Jessica så får man en känsla av att hela kontoret varit i någon slags masspsykos, lite som en sekt faktiskt. Många av ingredienserna finns där:En stark ledare, ofta psykopat, som med små maktmedel manipulerar folk och genom sin enormt självsäkra attityd får dem att tro att det onormala är normalt. (I ditt fall har vi en man med makt över din försörjning och som inte tvekar att slå dig med orden "Det är lugnt!".)Uppmuntran och förmåner då man följer ledarens order ("Du är duktig" och "får bli en av hans tjejer"), våld eller förtäckta hot då man inte gör det (Han trycker ner dig hårt på skrivbordet och säger att du är ensam kvar på kontoret).Hemlighetsmakeriet, dvs där den utsatta intalas att man är två om en skamlig hemlighet, är något som pedofiler ofta tar till för att små barn inte ska berätta vad de utsatts för. ("Ingen av de andra tjejerna är här" och "Din pojkvän behöver inte veta")Skuldbeläggande och förminskande som hindrar den utsatta från att vilja opponera sig är också vanligt i dessa sammanhang. (Han säger att han såg direkt att "du är en sån där tjej")Grupptrycket är ofta utbrett. (Allt ifrån att han visar dig en hög trosor från andra tjejer som gjort likadant till att ingen på kontoret längre reagerar på att chefen har sex på arbetstid.)Typiskt i en sekt är att medlemmarna strävar efter att vara ledarens favorit och hackar på varandra för att inte hamna underst i hierarkin. Mobbningen från de andra som kallar dig "hora" och säger att "ingen gillar tjejer som går sängvägen" passar perfekt in i mönstret.
  Celeste 97: Usch.. vet egentligen inte om jag vill fortsätta vara så öppen med det som hände, men samtidigt har jag ju börjat och det inte spelar nog inte nån roll längre. Alla vet ju ändå vad jag gjort och nu känns det lite som jag får stå mitt kast och låta alla veta resten också. Jag skall nog inte tro att jag är något, och dessutom kanske det är ett ansvar jag måste ta för att andra tjejer skall fatta hur det är, inte vara så naiva som jag .. Sen hur konstigt det än låter så har jag nog ett ganska stort behov av att prata om det också, faktiskt.. Men det som skrämmer lite då, är väl att det är så himla utlämnande och att jag nästan är säker på att några som läser det tycker att jag verkligen ÄR en sån där tjej? vill ju helst inte att andra skall tänka på mig som värsta slampan. Fast om det är det så kan jag nästan förstå det..

  Jag tror i alla fall att man som ung tjej har ganska svårt att förhålla sig på ett sunt sätt till porr, eller killar som är så där porrfixerade.. Jag var ju bara 17 när det började och då är man är väl ganska osäker redan från början, man vill bli uppskattad och så..man är osäker på sin kropp och vad som är okej, och sen om det är någon som man är i beroendeställning till, eller som man ser upp till eller kanske är kär i då krockar det liksom i huvudet på en.. i alla fall upplevde jag det så.. Jag hade ju alltid varit jättemotståndare till porr, och också sett ganska mycket ner på såna tjejer som ställer upp på såna saker. Jag skall inte säga att jag är jättefeminist, men i alla fall.. det har nästan känts lite som att dom förstör för oss andra tjejer. Så visst har jag varit med om att snacka skit om tjejer som ligger runt med massa killar och som det gått rykten om..

  Typ att hur skall killar nånsin kunna ta oss tjejer på allvar, när vissa av oss lägger sig ned och visar upp stjärten och underlivet i tidningar för att få lite pengar? Det är ganska billigt tycker jag, och det går liksom inte att kräva respekt då. I ena sekunden kräva jämställdhet, och sedan ligga där utan trosor och hålla isär benen och visa stjärten för alla som betalar typ tjugo kronor eller vad en sån tidning kostar.. Så det var väl så jag såg på porr och tjejer som ställde upp på det. Kan säga det rakt ut, jag tyckte dom var billiga, slampor.. Fattar att många kanske reagerar på det eftersom jag gjorde såna saker själv sen så jag förstår det. Kanske fick jag det jag förtjänade om man ser det så, jag som var så otroligt anti och som såg ner på dom tjejerna fick tillbringa i stort sett hela den sommaren när jag gjorde praktik med knäna upp mot axlarna och visa stjärten för världens äckligaste gubbe.. nu efteråt skäms jag något så otroligt.. så egentligen jag fick nog bara det jag förtjänade.

  Sen tror jag det ligger jättemycket i det som du skriver om att hela kontoret var i hans kraftfält på något sätt, man kanske kan kalla det masspsykos som du säger. Vet inte om det är rätt ord men det ligger väldigt mycket i det, för alla tjejerna på kontoret var nog ganska påverkade av honom och av det som hände. Då menar jag både dom som han utnyttjade och hade sex med och dom som var lite äldre och på ett sätt offrade oss för att få vara ifred själva, och sedan kunna sitta och prata skit om oss. Liksom känna sig finare på något sätt. Dom var ju inga såna flickor.. det fick vi vara. Dom satt med benen korsade, jag och Maria som den andra tjejen hette fick sitta med knäna upp mot brösten och ta spjärn med fötterna och verkligen trycka fram underlivet. Förlåt, vet att det låter hemskt, men det var faktiskt så det gick till! Så och att han kunde undersöka oss, vid ett tillfälle hade jag typ hela hans hand inne i slidan och han hade ganska STORA händer så jag blev verkligen uttöjd därnere. Och när han gjorde såna saker med en och samtidigt hela tiden sa till mig att vara en duktig flicka och trycka fram då kände jag mig så otroligt billig.. jag tror det var mycket det han gillade också. Att se hur generad han kunde göra mig.. Vid ett tillfälle bad han mig t ex att berätta hur mycket jag älskade min pojkvän när jag satt så. Och nu efteråt kan jag knappt fatta att jag faktiskt gjorde det, att jag har suttit framför en äcklig gubbe och berättat för honom hur mycket jag älskade min pojkvän samtidigt som han fick se mig öppna slidan så mycket jag kunde, verkligen dra isär blygdläpparna så han typ kunde se ända upp till cervixen?

  Har inte tänkt på det på det sättet som du beskrev det förrän nu, och det är mycket som på något sätt faller på plats då. Det där med klatschen som var för att jag skulle komma totalt ur balans, hoten och berömmet allt på samma gång.. som på något konstigt sätt gjorde att man till slut verkligen VILLE vara hans flicka. Det gjorde det hela ännu värre, för då var man blöt.. ibland plaskvåt och då hjälpte jag verkligen till. Det kan jag ärligt erkänna, det var inte alltid våld eller tvång.. ibland VILLE jag faktiskt att han skulle få se mig på det sättet. Det var nästan som han hjärntvättat mig på något sätt.. jag den feministiska tjejen som var emot allt vad porr hette.. låg där som världens porrslampa och lät honom göra saker med mig som nog var värre än i dom värsta porrfilmerna. Samtidigt som jag hade kille som jag verkligen älskade och gick hem till efter jobbet varje dag. Som jag satt och kramade i soffan på kvällarna och som inte hade en aning om att nån annan hade legat med mig bara några timmar innan.. Jag hade konstant ångest att han skulle komma på mig, att han skulle hitta mina trosor med fläckar i.. att jag skulle lukta porr, att allt det jag gjorde skulle synas utanpå mig.. men det som till slut avslöjade allt var att jag blev med barn och att han såg min tid på abortavdelningen.. Och då vågade jag ändå inte erkänna hur det egentligen var och vem som gjort mig med barn.

  När du säger det där om att han var en stark ledare som manipulerade alla tror jag du har rätt, jag tror han hade alla i sin hand på ett nästan otäckt sätt. Han kunde t ex komma fram till mig när jag satt och pratade med nån av dom äldre tjejerna, stå med ryggen vänd mot mig och prata med den andra tjejen. Rätt vad det var kunde han bara säga nåt som att, Jessica behöver gå på toaletten nu, hon kommer tillbaka om en stund.. sen kunde han vända sig om mot mig och säga högt så att hon jag pratat med hörde allt .. skall du ta och gå och kissa då stumpan och sen klappa mig i stjärten inför den andra tjejen.. Jag vet att jag då borde ha sagt ifrån, bett honom dra åt h*lvete.. men på något sätt var det så att jag inte klarade av det. Jag fattade ju att alla som hört det visste vad som skulle hända, ändå reste jag mig snällt och sa nånting om att jag behövde kissa och gick i väg till toan med honom efter mig.. Ibland kunde jag höra att dom skrattade åt mig, och en gång var det en av dom äldre tjejerna som sa nåt stil med.. sitt inte för länge Jessica, Maria blir nog kissnödig snart också..

  Det fanns nog nåt slags samförstånd där, han var bara intresserade av dom sötaste tjejerna och därför var det dom som fick ställa upp. Dom andra tjejerna tyckte väl det var praktiskt. Dom var ju också beroende av honom, han var ju deras chef också. Ibland tänker jag nästan att det nog var därför dom tog in praktikanter.. Dom skulle väl vara unga och söta, för att han skulle få några nya att leka med, och alla tyckte nog det var bra. Den sommaren jag var där fanns det tre praktikanter, jag och två tjejer till. Förlåt att jag låter hemsk igen, men en av dom var inte speciellt snygg och därför slapp hon nog, medan den andra tjejen, Maria, också blev ?hans flicka? ganska snabbt.. Jag har funderat lite mer på det där sedan jag började skriva här, och det känns som att jag nog tryckt tillbaka ganska mycket men att när jag verkligen tänker igenom allt så ser jag nya mönster hela tiden. Jag tror t ex inte det att det var en slump längre att jag blev lämnad ensam med honom den där kvällen då det hände. Jag tror att det var avsikten att det skulle bli så. Jag kommer ihåg att det var en av de äldre tjejerna som bad mig stanna kvar och sortera en del brev och andra papper som hade blivit liggande den där kvällen, och jag kommer faktiskt också ihåg nu hur hon nästan övertydligt kom och sa hej då. Verkligen övertydligt och med hög röst så det nästan hördes över hela kontoret.. Jag går hem nu Jessica, alla de andra tjejerna har gått också så du måste vara noga med att låsa när du går, eller nåt i den stilen.. och sedan gick hon. Jag hade kanske varit där i en halvtimma eller nåt sånt när jag gick ut i fikarummet för att ta en kopp kaffe när det hände.. Han VISSTE att jag var själv och att det var lugnt. Dessutom var det samma tjej som var med på anställningsintervjun..

  Jess
 • Sön 22 feb 2009 08:51 #230

  Det är ju inte bara sexuella övergrepp du utsatts för utan fysisk och psykisk våldtäkt. Tror inte att någon här som läser denna tråd anser att skulden skulle ligga på dig, och se dig som nån slampa som du skrev. Ingen vettig människa i alla fall... Tvärtom tycker jag att det är väldigt starkt av dig att berätta om det.

  Aset utsätter säkert fortfarande unga kvinnor för denna systematiska våldtäkt, och det borde ju gå att hitta någon på denna firman som blivit utsatt för samma sak. Det är nog lättare att få honom fälld om det är flera som anmäler, annars står ord mot ord, ju och aset är ju advokat dessutom så han vet nog hur man slingrar sig. Det bästa vore nog att hitta en tjej som han utnyttjar just nu och övertala henne att göra en anmälan också. Du kan alltid prata med polisen. De har ju experter på att sätta dit såna här as, och pågår det fortfarande borde det ju vara lättare. Snubben hör hemma i ett fängelse där han kommer att få sitt rättmätiga straff av de andra intagna, för våldtäktsmän, pedofiler och barnamördare brukar få vad de förtjänar i fängelser.

  Jag blir så fruktansvärt arg när jag läser din berättelse. Har ett par bra ord som skulle beskriva honom och ett passande straff men då skulle jag bli avstängd, så ni får fantisera istället.

 • Sön 22 feb 2009 09:18 #231

  Ja Jessica, han hjärntvättade dig, mycket skickligt också med hot och beröm blandat. Han verkar ha övat länge. Du var bara 17 år då och helt oförberedd, så han visste att du var ett lämpligt offer.

  Så otäckt det låter att den där kvinnan från anställningsintervjun såg till att du blev kvar!

 • lillab­ruden
  Visa endast
  Sön 22 feb 2009 09:29 #232

  jag tycker att det är helt hemskt, och tyvärr händer det. Kanske kan man en dag hitta ett sätt att hjälpa på stor skala... men tills dess får man hoppas att dem med ren ondska i sig får det dem förtjänar!!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll