• Äldre 23 Dec 18:45
    122457 visningar
    790 svar
    790
    122457

    Elfte omgången av Nu har jag gjort det igen!!!

    Minsann! Inte kan vi lägga ner än eller?!?! Nääeee... tänkte väl det!!

    Här kommer tråd nummer 11 och det är bara att fortsätta diskuteras livets väsentligheter. Så fortsätt babbla nu, kära bruttor!

    Vintips, matlagningsmysterium, byråkratdjunglar, resor, relationer - jaaa visst.. allt ryms ju här!

  • Svar på tråden Elfte omgången av Nu har jag gjort det igen!!!
  • Muffin­sTönt
    Äldre 30 Dec 18:06
    #31

    Det löste sig me skorna. Jag ska ha stövlar med låg klack på vägen dit, sen är det barfota/strumpor som gäller. Det är ingen speciell klädkod så inneskor behövs inte. - enligt grabben, jag är så dålig på sånt!

  • Sister of the Night
    Äldre 30 Dec 20:07
    #32

    Själva investerade (nåja ) i Fokusbesticken som kom ut som en favorit i repris för något år sen. Fördelen med dem är att de inte ligger taskigt till i disken
    Jag är inte så hajpad på just glasserviser, visst är det väldigt vackert men det blir så sällan av att man använder dem jämfört med vilken plats de tar. Och som inbiten prylsamlerska måste jag sålla lite bland mina "have2have"-alternativ. Men två vackra glas till mig och karln är jag ute efter. Det är så mysigt att plocka fram vid speciella tillfällen när man firar nåt extra på tu man hand. Men vi har inte hittat DE glasen... än.

  • Muffin­sTönt
    Äldre 30 Dec 20:29
    #33

    Tjena Sis!
    fokusbestiken, e dt Limited edition av ngt slag?
    Jag tycker också det är hm... "onödigt" med finglas/finporlin. Det blir inte använda lika ofta. Ofta så samlar de damm och kostar en förmögenhet. MEN grabben tycker att man ska ha det när man har middagar och så. Det ser lite fjompigt(stavning?) ut med ikea-saker.

    Men jag håller med dig, det är mysigt att plocka fram dem vid speciella tillfällen. (middagar enligt grabben )

    Förresten, jag läste i granntråden att Telis har fått parisresan inställd. Varför?

  • Sister of the Night
    Äldre 30 Dec 20:38
    #34

    Hej Muffin!

    Jag tror de är limited edition. Sambon min gillar ju sånt, när saker säljs i begränsad upplaga alltså. själv gick jag igång på dem för att jag gillar stilen och är lite sucker på gammalt i största allmänhet. Det var ju larvigt dyrt för ett gäng ätverktyg, men fina är de.
    Ja, lite onödigt är det -kanske- med finporslin, men samtidigt kan jag förstå dem som samlar. Har man bara plats och dessutom vet med sig att man kommer att använda det någorlunda ofta så är det ju inte alldeles galet tänkt!

  • Äldre 30 Dec 21:04
    #35

    Sis - sådana speciella, häftiga glas skulle jag nog sikta in mig på att köpa direkt på nåt glasbruk... roligare än att shoppa i affär! Fast då måste man ge sig ut på bilsemester där.. krångligt!!!

    Muffins - Telis har inte berättat det, bara att tillvaron krånglade till sig.

    Själv - är jag hemma och pussar på maken! *mys*

  • Muffin­sTönt
    Äldre 30 Dec 21:24
    #36

    Spännande med saker som e limited edition. Finns det nån länk? Iof så kan grabbens nya vinglas bli limited me. Hon i kassa sa att Orrefors kan gå i konkurs! Antingen får vi köpa dem billigt eller superdyrt...

    Vickan, aha! Trodde det var ngt liknande som hon(vem?) som skulle till sthlm men kunde inte pga värdfamiljens barn blev smittad. Dumt av smittbäraren, gå dit med förkylningsvirus som gå-bort-present!

  • Äldre 30 Dec 21:25
    #37

    Muffins - näe det var en annan trådnissa som råkade ut för inställt nyårsfirande på det viset

  • Muffin­sTönt
    Äldre 30 Dec 21:59
    #38

    Jag blandar visst ihop er. Inte så konstigt med tanke på antal personer och inlägg ni skriver där! *Imponerad*

    På tal om graviditet... Under julen fick jag en chans att umgås med grabbens familj lite djupare. Jag och hans mamma pratade lite grann under dan. Dem har 30 års jubileum i år och jag frågade henne vilken dag dem gifte sig. Det e 28e april, dan efter min födelsedag! Jag skojade att då var hon i 4e månaden med Grabben. Jag tror hon blev lite obekväm, kan inte riktigt förklara känslan jag fick men hon försökte "prata bort" det med: Det var praktiskt så." Ooops,där trampade jag på en öm tå. Det var inte alls min mening...

  • Äldre 31 Dec 11:39
    #39

    Muffins.... tjaaa sånt var ju VÄLDIGT känsligt... jag har räknat ut ungefär samma sak om mina svärisar men det skulle jag aaaaldrig våga säga något om.... däremot har maken och jag fnissat åt det nån gång ibland...

    Här pågår förberedelser för nyårsmiddagen. Förrätten blir Parmesanostsoppa med löjrom www.alltommat.se/recept
    Varmrätten - skaldjursrisotto med saffran - eget recept
    Efterrätten - ugnbakade äpplen med vaniljsås!

  • Muffin­sTönt
    Äldre 31 Dec 12:18
    #40

    Jo, jag insåg det samtidigt som jag sa det. *idiot* Jag skulle inte nämnt det om jag inte va tvungen att veta datumet. Jag trodde inte att det fortfarande är känsligt. På den tiden ja, men nu... 30 år senare?

    Åh, såå spännande att se din och Telis nyårsmeny. Jag o grabben har som mål att en dag ska vi ha en egen nyårsmiddag/nyårsfest. Men det är inget vi ger oss på än.

    skaldjursrisotto med saffran låter spännande!

Svar på tråden Elfte omgången av Nu har jag gjort det igen!!!