Inlägg från: rosesarered |Visa alla inlägg
  • rosesarered

    Bröllop 2010 nr 5

    makupala,
    jättefin klänning! kan tänka mig att det blir fint ihop med blivande makens väst.

    tallolin,
    vi kommer nog att ha både ris och rosenblad. finns ju en risk att rosenblad färgar av sig men jag tror inte det gör det så lätt. har också sett detdär hjärtriset som smälter och det kan ju vara smart om man gifter sig i kyrkan. Har nämligen för mig att vissa kyrkor har förbud mot att kasta ris. Vi kommer att vigas på svärföräldrarnas mark om allt går vägen och då känns det lite onödigt att lägga pengar på detdär hjärtriset. Det är ju ändå inget som behöver sopas bort (som fallet kan vara i kyrkor). Så vi kör nog hederligt vanligt ris. Grötris tror jag att det är som har lite fint lyster i kornena hehe, om vi ska vara så petnoga

  • rosesarered

    Har läst nånstans att dom kan färga av sig men som sagt jag tror inte att det är så lätthänt, har sett många bröllopsbilder med rosenblad.

    vad kul med påsar, vart inhandlade du dom?
    tror att vi kommer att ha askar. Hittade dessutom en beskrivning på hur man viker själv.

  • rosesarered

    Vi kommer troligtvis att ha vitt, ljusgrönt och rött.
    Med inslag av silver och kanske lite rosa.
    Men vi kommer nog inte att följa färgtemat slaviskt men kan ju vara bra att ha nån riktlinje att gå efter så att man inte drunknar i alla papper, blommor osv. Finns ju så många alternativ.

  • rosesarered

    maj2010, kul att det blev så lyckat!

    åh molnis och fenixx, krya på er!

    själv tillbringar jag min lördag med uppsatsskrivande, lagom kul. Det händer att jag tar en paus...och hamnar här

    molnis, låter som att vi har lite liknande tankar kring tema. har också tänkt använda pärlor och lite tyll.

    angående blommor så tycker jag att det är svårt att välja. Jag är en sån som älskar blommor och unnar mig ofta lite snittblommor till helgen. Ibland ser man trådar här på Bt om att inte ha någon brudbukett/så dyrt med blommor.
    För mig är brudbuketten en rätt viktig detalj på bröllopet och jag lägger gärna pengar på den.
    Så kommer att vända mig till en florist som är väldigt duktig och kreativ, har vunnit många priser.

    mitt nick avslöjar väl mig, är svag för rosor och främst runda buketter. Såg en sån på bröllopsmässan och det var ännu vackrare i verkligheten än på bild!

    Ha en trevlig lördag alla

  • rosesarered

    Leilani,
    ha båda två? jag skulle nog tycka att det är helt okej med manlig tärna, varför inte?

    angående budget så har vi ett gemensamt sparkonto och planen är att överföra 2000-4000 kronor i månaden till sparandet. Hoppas att det kommer att fungera med det upplägget. jag är också student så det kan bli lite knapert. Om båda hade jobbat så hade man kunnat spara en ganska stor summa i månaden men men..

    jag har precis lämnat in min b-uppsats sköön känsla..

  • rosesarered

    Jo det är klart. Det är ju helt beroende på vilken livssituation man har. Vi är än så länge bara vi två, inga barn och bor i en trång etta och har relativt låga boendekostnader. Sen lever vi som det är rätt "billigt". Så om vi levde på samma sätt som nu men hade en till lön så kunde man spara mycket om man behöll samma levnadsstandard som nu. Men det brukar nog bli så att utgifterna växer i takt med inkomsterna..


    Fenixx skrev 2009-02-09 12:35:15 följande:
    tja vi bägge jobbar här hemma, men då vi har husbygge samtidigt så behövs det pengar dit med. Fast enligt mina beräkningar ska vi få ihop budgeten om allt fortlöper bra nu.
    välkommen bettertogether. Känner igen ditt nick, har du inte varit med i tråden förut?
  • rosesarered

    Angående att berätta för nära och kära så hade vi också planer på att hitta på något roligt och välja ett bra tillfälle. Julen hade ju varit ett härligt tillfälle att berätta, då hade man kunnat ge en julklapp med anknytning till bröllopet. En rispåse men en lapp: detta datum smäller det! eller liknande.

    Blev inget sånt för oss i och med att vi vann på bröllopsmässan. Jag ringde till min mamma och berättade om vinsten på en gång Sambon tyckte att det var rättvist att hans föräldrar också skulle få veta så vi åkte och hälsade på dem en kväll. Lagom till när vi satt och åt på våra semlor sa han bara att vi planerar att gifta oss sommaren 2010.
    Samma sak när jag berättade för min pappa då han ringde upp mig så sa jag helt enkelt att vi vunnit en vigsel och att vi planerar att förbruka den sommaren 2010.
    Gladast blev min pappa (konstigt nog) alla andras reaktioner kändes lite ljumma.
    Men det är ju så långt kvar och sen är det en viktig händelse för oss men kanske inte lika viktig för dem. Det var lite si och så, min mamma påminde mig om att skiva äktenskapsförord och pappa nämnde visst något om att jag är rätt ung. (Kan säga att dom genomgick en bitter och lång skilsmässa när jag var i tonåren)

  • rosesarered

    Hej alla,

    men missmijah, vilken mardröm! förstår att det känns jobbigt
    det som känns akutast just nu är väl att ni har en vigsellokal/kyrka för ert datum!
    För om jag uppfattade det rätt så kommer ni inte att kunna vigas den kyrkan eller blir det ändrat datum? *eller är det jag som är trögfattad*

    Visst är det härligt med engagerade brudgummar?
    har en här hemma som har fått för sig att bygga en altan (typ) som vi kan ha till vigseln att stå på. Först hade han tänkt sig ett lusthus men där sa jag stopp och belägg
    vi får se, vet ju hur det blev med sänggaveln han skulle bygga ( inget hände..)
    Kan tillägga att han är snickare till yrket.

    Alla hjärtans dag tänkte vi fira vår två-åriga förlovningsdag som egentligen är på måndag. Så det blir nog middag och mys skulle jag tro.

  • rosesarered

    Du får visa honom denna tråd eller ännu bättre, BT forumet! finns en hel del galna brudar här hihi...


    maj2010 skrev 2009-02-11 16:11:59 följande:
    Vi firade som sagt årsdag igår, så här blir det inget firande på alla hjärtans dag. Möjligtvis en god middag hemma, men inte mer än en vanlig lördag.Jag tror boken var en pik åt mig, han tycker jag är skvatt galen som planerar så detaljerat redan nu
Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5