• Fruar i Lund - del 2

  Fre 19 dec 2008 22:47 Läst 22190 gånger Totalt 360 svar
  Anja 19 juli 2008
  Visa endast
  Fre 19 dec 2008 22:47

  Tidigare var vi Brudar i Lund, nu är vi Fruar i Lund

  Hej allihop

  Nu när alla Lundabrudar - sommar 2008 - har blivit fruar så måste vi ju ha en ny tråd.

  Det har varit så underbart roligt, spännande och givande att dela varandras planering, stötta, få stöttning, idéer, åsikter och bara prata skit rent allmänt, i denna tråd. De flesta av oss har ju även träffats IRL och kommer fortsätta göra det hoppas jag.

  Här kan vi brudar från Lund med omnejd älta bekymmer och glädjeämnen och dela med oss av allt mellan himmel och jord.

  Hoppas att ni hittar den nya tråden! :)

 • AnneiL­und
  Visa endast
  Ons 14 jan 2009 11:37 #61

  Hej Anna

  Klart att du får störa
  Hade du tittat in här innan sommaren så hade du märkt hur här sjudade av aktivitet, nu är vi alla gifta och lite mätta
  Men vi hjälper dig så klart!
  Jag hade en duktig ch billig florist. Det är som ett litet lanthus, ligger på vägen ut till Södra Sandby på vägens högra sida. En större gårdsbutik typ....De säljer både frukt och blommor, där fick jag både brudbukett, 4 tärnbuketter,samt 3 corsage för tror det var max 1800 kr. De dekorerade även klokalen för typ inga pengar alls. Tjejen som hjälpte mig hette Maggie.

  När det gäller smink är Makeup Store trevliga och bra, men de gör ju inte hår. Jag vet att Anja som också gifte sig i Lund gjorde smink på Makeup store och gick sedan 100 meter til Tokio där hon gjorde håret....tror jag iallfall.
  Men hår och smink för 1700 - 1800 tycler jag låter bra och billigt. Men huvudsaken att de är duktiga!!!


  annak82 skrev 2009-01-14 10:56:33 följande:
  Hej alla fruar i Lund!Förlåt att jag stör...men jag skulle vilja fråga några små frågor och jag skulle bli överlycklig om ni svarade.Jag skall gifta mig i augusti och jag bor i Lund.Vilken florist rekomenderar ni som inte är alltför dyr?Jag vill göra både håruppsättning och makeup på samma ställe, har ni något tips? Jag har hittat ett ställe i Malmö där man får båda för ca1700-1800. Vet ni något som är billigare?Tack för att jag (fick) låna eran sida!Mvh/Anna
 • Fröken Planer­a
  Visa endast
  Ons 14 jan 2009 12:51 #62

  Hej Tjejer!

  AnnaK. Jag bor i Lund och är med på Lundatråden, men jag gifte mig utanför Kristianstad och ordnade alla mina praktiska grejer där. Alltså har jag inga heta tips om vart man vänder sig här i Lund. (Ville bara förklara, så slipper du tro att jag nonchalerar dig. ) Däremot så är de övriga brudarna här inne riktiga proffs, så du är helt klart i trygga händer i denna tråden!

  Anne. Jag är i vecka 18, alltså är jag 2 veckor efter dig och Embo. Det är därför jag lätt håller koll på er!
  Jag fick ju nytt datum på förlossningen efter jag gjort moderkaksprovet. Från 23/6 till den 20/6. Jag är alltså beräknad till midsommardagen!

  Min vagn har inte små hjul framtill. Jag vet inte men har fått för mig att det blir svårt att gå långpromenader och kullerstenspromenader om hjulen är små. Men förmodligen inbillar jag mig bara. (Både att jag ska gå långpromenader och att det ska bli svårigheter)
  Jag håller med dig Anja om att Brio sing är coola, men på något sätt så känns det helt rätt för mig med min Brio Happy.

  Sen har jag fått (gratis) en Teutonia sittvagn av en arbetskompis. Den är några år gammal, men för ingen peng alls, så ska jag nog kunna köra runt mitt lilla barn i den.
  Nu ska jag bara inhandla resten av alla grejerna!!! Skötbord, spjälsäng, bilbarnstolar, bärsele osv... Shit vad det kommer att gå pengar den närmsta tiden.

 • annak8­2
  Visa endast
  Ons 14 jan 2009 12:51 #63

  tack anne för ditt svar! Jag skall verkligen kolla upp den där floristen.. Du minns inte vad namnet är?

 • AnneiL­und
  Visa endast
  Ons 14 jan 2009 12:55 #64

  Tror det var Råbytorp Gårdsbutik!


  annak82 skrev 2009-01-14 12:51:58 följande:
  tack anne för ditt svar! Jag skall verkligen kolla upp den där floristen.. Du minns inte vad namnet är?
 • AnneiL­und
  Visa endast
  Ons 14 jan 2009 12:59 #65

  Heeeeej Gabbi!!!

  Vecka 18, fan vad tiden går fort½!!!!
  Ja det är bra att du håller koll på oss

  Bebis på midsommardagen, härligt!!! Ta en snaps på midsommarafton, ha massor med sex så kommer säkert bebisen på utsatt dag...ha ha ha

  Själv har jag nu ÄNTLIGEN fått tid för UL, den 22/1 klockan 13.00 så ska vi dit och då kollar vi könet!!!
  Spännande.
  Ska vi redan nu betta lite?
  Vad tror ni jag får?

  KOm igen nu, jag vill höra vad ni tror.

  Din vagn blir säkert jättebra, har hört mkt bra om den typen av vagn. Ser ni något kap på Blocket eller så, så hojta till!!!

  Men jag har inte köpt något alls annars.....men tror att jag tar ett litet skötbord på badkaret, vi har ju även en dusch så det blir nog bäst så.... Vad ska ni andra ha?

  Kram på er alla
  Fröken Planera skrev 2009-01-14 12:51:57 följande:


  Hej Tjejer!AnnaK. Jag bor i Lund och är med på Lundatråden, men jag gifte mig utanför Kristianstad och ordnade alla mina praktiska grejer där. Alltså har jag inga heta tips om vart man vänder sig här i Lund. (Ville bara förklara, så slipper du tro att jag nonchalerar dig. ) Däremot så är de övriga brudarna här inne riktiga proffs, så du är helt klart i trygga händer i denna tråden! Anne. Jag är i vecka 18, alltså är jag 2 veckor efter dig och Embo. Det är därför jag lätt håller koll på er! Jag fick ju nytt datum på förlossningen efter jag gjort moderkaksprovet. Från 23/6 till den 20/6. Jag är alltså beräknad till midsommardagen!Min vagn har inte små hjul framtill. Jag vet inte men har fått för mig att det blir svårt att gå långpromenader och kullerstenspromenader om hjulen är små. Men förmodligen inbillar jag mig bara. (Både att jag ska gå långpromenader och att det ska bli svårigheter) Jag håller med dig Anja om att Brio sing är coola, men på något sätt så känns det helt rätt för mig med min Brio Happy.Sen har jag fått (gratis) en Teutonia sittvagn av en arbetskompis. Den är några år gammal, men för ingen peng alls, så ska jag nog kunna köra runt mitt lilla barn i den. Nu ska jag bara inhandla resten av alla grejerna!!! Skötbord, spjälsäng, bilbarnstolar, bärsele osv... Shit vad det kommer att gå pengar den närmsta tiden.
 • Fröken Planer­a
  Visa endast
  Ons 14 jan 2009 13:03 #66

  Anne! Jag tror att du får en pojke och att Embo får en flicka. Men jag har inga skitbra teorier som försvarar min gissning.


  Vi ska inte ha ett skötbord på badkaret, utan ett vanligt som står på golvet.
  Jag är sugen på en riktig långpromenad ikväll, är du sugen på att hänga på vid 18.30 tiden??

 • Anja 19 juli 2008
  Visa endast
  Ons 14 jan 2009 13:56 #67

  Ojoj

  det märks att du är tillbaka Anne, hehe...
  Nu är det lite aktivitet här på sidan.

  Minns när du och jag en natt skrev typ 18 sidor helt själva, och det var en rätt så sjuk konversation om jag inte minns fel, som att vi var skitpackade eller nåt, hehe. Det var tider det

  Så går det när man inte har msn Anne

  Jag är så jä..la kluven till vad ni får. Har inte träffat er så jag känner att jag inte får den där känslan som jag brukar få.

  Undrar om inte jag lutar lite tvärtom, mot vad Gabbi sa, tror nog nästan att Anne och Embo får flickor medan jag tror att Gabbi får en pojke.

  Men som sagt jag har INTE träffat mer än Gabbi sedan ni blev gravida.

  Å andra sidan hade jag tyckt att det var sanslöst kul om det var Anne som fick en pojke och Gabbi som fick en flicka eftersom ni har tvärtom sedan innan.

  Kommer du att berätta för oss när ni har kollat Anne?

  Alltså allt ert prat om barn gör mig knäsvag och sugen men jag får ju så jä..la ont i fogarna. Kan ju inte gå, kan ju inte gå, smärta, smärta, smärta (slår mig själv i huvudet för att pränta in detta).

  Anne
  vet hur du känner inför att gå upp i vikt. F..n att det ska vara så jä..la sanslöst lätt att gå upp i vikt när man väntar barn. Varför lixom? För att öka oddsen för förlossningsdepression? Suck... Är ju nog med alla hormoner och känslor efteråt. Man borde få slippa all ångest över sin kropp och sin vikt. Blääää...

  Levaxin, känner igen det, vad är det? Är det sånt man äter när man har sköldkörtelhormonrubbning? Får du det när du är gravid eller har du det annars oxå?

  Jag funderar på att gå och kolla upp mig själv, för jag har ju aldrig förr sett ut så här och det spelar ju ingen roll vad jag gör. Gick ju ner med cambridge inför bröllopet och åt då ca 500 kcal om dagen. Inte ens då gick jag ner som jag borde. Lyckades ju gå ner 6-7 kg, men direkt när jag slutat med cambridge så small jag upp 15 kg, på hur kort tid som helst. Tog inte ens 2 månader. Jag väger nu mer än jag någonsin gjort.

  Allt detta startade ju efter Ivan, då jag fick minipiller, exlutena och gick upp 27 kg på 4-5 månader + blev superlåg och deppig och bara mådde skit. Fattade inte att det hade m pillrena att göra förrän min bm hoppade högt då hon såg mig och undrade vad sjutton jag gjort. (hon kände ju knappt igen mig!

  Gick ju upp från 70 kg till 97 kg mellan besöken hos henne. Helt sjukt. Var alltså normalviktig när jag var hos henne m ett bmi på 24 när jag fick pillrena (och var då stadigt på väg ner i vikt, bara genom att äta rätt) och gick sedan upp till ett bmi på 33 dvs FETMA på den korta tiden.

  Grejen är ju bara den att när hon sa till mig att sluta m pillrena o sätta in kopparspiral istället så gick jag lixom inte ner. Sakta sakta lyckades jag med FETA ansträngningar gå ner till 85 och hålla mig där genom att kämpa HELA tiden, men så fort jag bara unnade mig minsta lilla så sa det poff och jag gick upp hur mkt som helst, så något är helknas m min ämnesomsättning.

  Åh vilket intressant samtalsämne *asg*

  Tycker bara så grymt synd om mig själv. Sitter här hemma, mår apa, feber huvudvärk o så jä..la ont i halsen och ingen vuxen att prata med, bara två små barn som endast vill se på film hela tiden

  Vilket kanske är tur för jag orkar ju inte göra något med dem ändå.

  Åh shit, jag skulle så gärna vilja ha ett barn till men f..n alltså tjejer. Daniel vill INTE, allt blir så opraktiskt med fyra barn, ingen normal bil kan man ha, att resa skulle bli så sanslöst dyrt (vilket det REDAN är) och på något vis skulle det ju bli som att börja om. Nu är ju barnen så "stora", de går, de går på toaletten (nästan Ivan oxå men det går segt), och vi räknar lixom ner dagarna tills de alla går i skolan och kan cykla dit och hem själva och man kan resonera och konversera med dem och typ gå hemifrån en stund och lämna dem ensamma utan att undra om de häller ut mjöl på golvet, sätter på en platta eller river sönder alla räkningar.

  Det värsta tror jag är att min allra närmsta väninna, min toastmistress Jenny, är på G att sätta igång igen. Hon har ju barn som är 16 och 14 år och har sen några år varit tillsammans med sin nya pojkvän, som hon nu bor ihop med. Vi har ju aldrig haft småbarn tillsammans och vi har alltid pratat om hur mysigt det hade varit. Vi bor ju precis på områdena bredvid varann och vi umgås ju typ jämt! Och nu är hon i startgroparna och jag känner lite PANIK.

  har alltid velat ha fyra barn men jag känner på något vis att mi kropp är nöjd. Jag vill ha barnet men inte graviditetskrämporna och känslorna efter förlossningen.

  Fasen alltså, haha...

  Jaja är ju faktiskt inte lönt att diskutera för Daniel vill absolut inte ha fler barn, så på ett sätt är det nästan skönt att låta honom bestämma (för en gångs skull) hihi

  Oj detta blev långt va?

 • Anja 19 juli 2008
  Visa endast
  Ons 14 jan 2009 14:14 #68

  Anne

  Daniel och jag ligger minst en kväll i veckan och rabblar såna listor, haha. gissa om VI drömmer. Två låginkomsttagare som vänder på slantarna o räknar pengarna för att få det att gå ihop lixom, haha. Dessutom är vi båda såna som VILL ha saker hela tiden (jag är ju hemsk när det gäller shopping medan han har mer exklusiv smak än jag men aldrig "vågar" unna sig något pga ekonomin).

  108 miljoner till Anja

  * Jag hade köpt drömhuset ofcourse, vet inte exakt var men DRÖMHUSET, antingen i krokarna här där vi bor, eller i närheten, lite utanför stan. Gammalt, lantligt men modernt, helt renoverat, vackert med eget gym och pool både inomhus och utomhus (obs smakfullt, inte tacky)

  * Jag hade tagit körkort

  * Köpt två bilar (en till D och en till mig)

  * Inrett huset precis så som jag velat, riktigt mysigt och vackert. Åh barnens rum hade varit sååå roliga att få inreda m gränslöst med pengar.

  * Skänkt pengar typ en miljon var till min mamma, pappa och mina syskon (och Daniels oxå antar jag ) Det hade ju inte känts!

  * Skänkt en avsevärd summa till välgörenhet.

  * Rest MASSOR... Hela somrarna och även en vintersemester + någon lyxweekend per år, men ändå inte överdrivet.

  * Unnat mig vad som helst när som helst.

  * Ärligt talat, fixat till mig själv. Fettsugit kroppen och troligtvis fyllt på de urammade tuttarna lite, och sedan skaffat någon som hjälpte mig att komma igång: personlig tränare och personlig dietist. (inte för att jag har svårt att bibehålla min kropp när jag VÄL är nöjd).

  * Letat runt i Medelhavsområdet och köpt ett sommarhus någonstans, ett riktigt mysigt vackert stenhus m närhet till havet, egen pool, vedeldad ugn på den stora stenlagda uteplatsen, massor av prunkande blommor, vindruvor, pinjeträd och olivlundar. Typ Italien Med gångavstånd t havet och någon mysig liten by på gångavstånd så att man har närhet till lanthandel osv. Ååååhhhhh...

  * Lärt mig ett språk till flytande. Spanska eller franska tror jag. Tyska behärskar jag väl sisådär, förstår iallafall det mesta och kan göra mig förstådd.

  * Investerat en del pengar i aktier osv, haft någon som kunde detta till hjälp.

  * satt in pengar till barnen, varsett konto som räntar sig ordentligt :) som de ej får röra förrän de är vuxna.

  * Rest någonstans med mina närmsta tjejkompisar, en riktig lyxresa typ Mauritius eller Västindien eller något sånt. Lata dagar, drinkar, kritvit sand och turkost vatten och pyjamaspartyn, fniss...

  * Låtit barnen börja på vilka aktivieteter de än hade velat, kostnaden spelar ju ingen roll :)

  * Hade definitivt slutat jobba och ev jobbat enbart ideellt med något som verkligen intresserar mig, eller startat eget inom precis vad jag vill. Eller kanske tom gått någon av de dyra utbildningar som man själv måste bekosta, blivit tex kognitiv beteendeterapeut eller något sånt och haft egen praktik.

  * Anställt min allra bästa väninna som sekreterare. :)

  * sett till att få proffshjälp med mina fogar så att de läkte och blev starka och sedan skaffat ett barn till. Tänk att kunna vara mammaledig utan att behöva tänka på pengar, shit vilken känsla. (eller tänka på hru länge man kan vara hemma, räkna dagar eller tänka på att man ska tillbaka t ett jobb osv) NICE :)

  * SKAFFAT STÄDHJÄLP så att jag aldrig någonsin behöver känna tvånget att storstäda varje vecka. Åååååhhhh... Blir tillräckligt med småstädning o småplock ändå varje dag.

  * Hade alltid handlat ekologiskt och rättvisemärkt oxå.

  puuuhh det var en lång lista, fniss...

 • Fröken Planer­a
  Visa endast
  Ons 14 jan 2009 14:17 #69

  Hahahahhahaha Anja, det dröjer nog inte länge förrän du åxå är gravid!!!

  Stundvis så är jag lite bekymrad över att börja om igen, men nu när jag känner hur bebisen rör sig så känns det helt perfekt underbart. Kevin är så glad och förväntansfull tills bebisen kommer. I går hade de nån utdelning på gamla böcker på fritids, då tog Kevin med sig en bok om dinosaurier och andra utrotade djur som han skulle visa bebisen när den fötts.
  Han har dessutom pratat med fritidsfröknarna om att ev köpa en fårfäll till bebisen. (För bebisen måste ligga varmt och mjukt) De har ju får på¨fritids som de slaktar och har fårfällar som pris i sina lotterier.

 • Fröken Planer­a
  Visa endast
  Ons 14 jan 2009 14:29 #70

  Jag har faktiskt aldrig haft en fullständig lista på det viset. Istället har jag kanske önskat nåt för stunden och insett att det där får jag göra när jag blir rik.. Tänker jag sen ett steg till så påminns jag om att:
  1 Jag spelar aldrig. (Köper en trisslott ett par gånger/år
  2 Jag har ingen rik släkting som ligger för döden
  3 Jag har ingen rik släkting alls
  4 Jag bor och jobbar i Sverige, vilket betyder att jag betalar min förmögenhet i skatt varje månad.
  5 Jag har inte gift mig rikt.

  Jag vet att jag är tråkig, men jag håller mig helst med båda fötterna på jorden, så slipper jag bli besviken. Istället får jag bita ihop ordentligt när det är nåt jag verkligen vill ha och jobba hårt för det.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll