Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    Fruar i Lund - del 2

    Embo

    Vad innebär det nya skattesystemet? Men betalar väl inget på vinsten när man lägger all vinst i ett nytt boende? eller har dom ändrat detta???

    Vi har ju inte haft några topplån här och får inga där borta heller, vilket är skönt. Topplån suger. Vi gjorde ju en så pass bra vinst på vårt första boende att vi inte behöver oroa oss för det Alltid trevligt! (köpte då för 580.000 och sålde för 1.210.000 så vi gjorde ju en vinst på över 100% på tre år. NICE )

    Har aldrig tidgare behövt betala tillbaka något när vi lagt allt i nytt boende, är ju bara om man får vinst utan att lägga det i något nytt, väl... PLEASE säg att dom inte ändrat detta! Bläääää annars...

    Kul det där med överraskningsbröllop, men vad konstigt det måste ha känts för tärnor o best men att stå där framme och inte ha haft en aning. (hade man vetat något sånt hade man kanske klätt sig ÄNNU finare lixom )

    Embo

    *asg* Näääää du har rätt. Menade ju absolut inte att skrämma Anne, hehe... Men å andra sidan, en slimmad ormskinnsklänning i typ latex hade ju hindrat läckage. Kanske något att tänka på Anne (trist bara om mjölken börjar rinna längs insidan av klänningen o droppa ner på skorna ) Moooaaaahahahahha...

  • Anja 19 juli 2008

    Har slängt iväg ett mail till vår mäklare och frågat hur det funkar. Detta är vad jag hittar på skatteverkets hemsida. Hur tolkar ni dett?

    Försäljning av bostad
    Den första januari 2008 ändras även skatteregler vid försäljning av bostäder.

    Den skattepliktiga delen av vinsten höjs från 2/3 till 22/30 vilket innebär att skatteuttaget på en vinst höjs från 20 % till 22 %.

    De ändrade reglerna träder i kraft 1 januari 2008 och tillämpas första gången vid 2009 års deklaration.

    Uppskov med vinsten
    Uppskovsreglerna vid avyttring av privatbostad ändras också. För avyttringar som sker från och med den 1 januari 2008 gäller följande.

    Möjligheten att få uppskov med vinsten för den som köper en ny bostad begränsas till maximalt 1,6 miljoner multiplicerat med den skattskyldiges andel av den sålda ursprungsbostaden.

    Om kontraktet vid en bostadsöverlåtelse är skrivet före 1 januari 2008 gäller inte ovannämnda ändringar, i sådana fall gäller de gamla uppskovsreglerna.

    Jag tolkar det som att skatten höjts med 2 procent, från 20-22% på den skattepliktiga delen av vinsten och att uppskov beviljas om man inte gjort en vinst över 1,6 miljoner x 0,5 (min andel alltså, som ju är hälften) vilket alltså är likamed = 800.000 kr. Och så mycket har jag ju inte gjort i vinst, hehe (I wish) så då borde allting var som vanligt?

    Sedan står där mer, om att man nu infört ränta på 0,5% av uppskovsbeloppet, så att man betalar (även på tidigare uppskov) 1,67% av uppskovsbeloppets storlek (så stort som det är den 1 januari under beskattningsårets ingång). Där blir det ju inte så kul iochmed att detta även betalas på gamla vinster. Vi gjorde ju en stor vinst på förra lägenheten så det är bläää. Men det ser iallafall ut som att man får begära uppskov om man inte gör en FETEvinst

  • Anja 19 juli 2008

    Gabbi, hahaha

    Vet ni vad jag hittade nu?? Är helt knäckt... Satte mig med räkningarna nu (japp är lite sen, har varit så mkt så vi har helt glömt) och hittar SLUTRÄKNINGEN för elen...

    En jä..la räkning på 4.500 kr! WHAT??? Vågar banne mig knappt betala räkningarna nu m tanke på att vi inför visningen här hemma lade 6.000 kr på färg, badkar, list till trappan etc.

    SHIT SHIT SHIT... Vissa månader är värre än andra, minst sagt!

  • Anja 19 juli 2008

    Embo

    blä för att skatta bort 40.000 spänn. Hade detta trätt i kraft bara någon månad tidigare så hade vi fått skatta bort 126.000 kronor (förra lägenheten vi sålde). Ryser av bara tanken! (det var ju våra bröllopspengar ).

    Nu är ju vinsten inte så stor, typ 80.000 men att skatta bort 16.000 av dem är ju för jä..ligt när man ska renovera det nya, fallfärdiga stället!

    Gabbi

    Fy f..n vad jag tycker synd om er. Vilket skit att hans bror jobbar där, annars hade man ju totalskitit i om man bråkade med dem

  • Anja 19 juli 2008

    Pratat m mäklaren nu. Om man ej gjort en vinst på 50.000 per ägare (en sammanlagd vinst på 100.000) så måste man skatta.

    Man får först (innan man räknar hur mkt skatt det blir) dra bort för mäklararvode och eventuella saker man lagt ut pengar på inför försäljning, fix osv. Så vi drar bort kontraktssumman på 7.500 som mäklaren ska ha och så drar vi bort kostnader för de saker vi fixade här hemma inkl inköp av badkaret som vi satte in och så får vi skatta på resten. (Störigt att vi var 15.000 kr från att slippa skatta allt på ett bräde. Hade vi gjort 15.000 till i vinst så hade vi sluppit).

    Vinsten ska alltså vara minst 100.000 och max 1.6 miljoner för att man ska få uppskov.

    Så var det med det.

    Ni borde ju därför få uppskov Embo? Eller... Er vinst måste ju ha uppgått till över 100.000 kr?

    Nu ska jag rusa t jobbet.

    kram kram

  • Anja 19 juli 2008

    Anne

    jag har inga bilder i datorn. Har bara ett häfte med bilder som vi fick på visningen. Dom tog ju bort den från nätet innan jag hann kopiera bilderna. Störigt.

    Så vi får ta en fika snart så kan jag ta med mig häftet, hihi...

  • Anja 19 juli 2008

    Anne

    Underbara du... Som jag skrattade (dock kände jag verkligen för dig, så du vet, din stackare, fniss. Så otroligt skönt att det "bara" var KISS ). Du är verkligen en frisk fläkt.

    Vi måste SES SNART!!!

    kramis

  • Anja 19 juli 2008

    Ingenjörsbruden

    Det står "Anja:" i ditt inlägg, fniss... Skulle du skriva något mer

  • Anja 19 juli 2008

    Flamora och Anne

    Självklart skickar jag krya-på-er-hälsningar till er båda. Den där förb... influensan var seg som sjutton. Jag känner fortfarande av min hals och då är det en månad sen jag var kass!

  • Anja 19 juli 2008

    Haha japp... orättvist var ordet sa Bull

    Men så är det ju ibland. Någon måste ju hamna under. Då verkar det ju bara logiskt att det är vi

Svar på tråden Fruar i Lund - del 2