Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    Fruar i Lund - del 2

    Flamora
    Du har gjort ett kap på mer än ett sätt alltså
    Vem vet, plötsligt händer det Blir kanske riktig storvinst en dag och plötsligt är ni stenrika.

    Det löser sig nog med resan. Det mesta brukar lösa sig (haha, sån är jag iallafall, det oooordnar sig, medan Daniel vill ha en superdetaljerad PLAN och uträkning för allting).

    Nu ska jag jobba lite.

    kram

  • Anja 19 juli 2008

    Anne

    Hur är det med dig tjejen

    Du jobbar väl inte häcken av dig? *ser sträng ut*

    Du är riktigt svår att få kontakt med. Har skrivit till dig på facebook, sms:at, BT-inboxat dig, men va fasen... Where are you?

    Saknar dig... Det var helt enkelt så ruskigt länge sedan vi träffades att jag banne mig inte minns vilken gång som var den sista!!! De gånger jag varit med har du inte kunnat och sist, när jag ej kunde så var du där, haha.

    Hoppas att vi kan ordna en fika, middag, träff snart där alla kan vara med. Vore kul

    Hur är det med dig? Hörde något om att ni skulle flytta!! Igen? What, berätta... Du är så förtegen att man blir läskigt nyfiken!!

    Sköt om dig Anne, ingen stress nu.

    kramar

    Anja

  • Anja 19 juli 2008

    Haha Anne, på fb nappade det, äntligen fick jag tag i dig

    Jag har oxå blivit mer facebookig än tidigare. När vi var bt-addicts (så att säga) så fattade jag inte alls tjusningen med facebook men nu är det där jag hänger mest *asg*

  • Anja 19 juli 2008

    Hej hej

    åh vagnsnack, kuuul fast nu är man ju själv helt ute. Var ju skitlänge sen jag galet surfade runt hela nätet i jakt på den allra allra bästa, snyggaste o mest prisvärda vagnen. Är Bugaboo fula nu? De var ascoola på "min" tid

    Teutonia har förbättrats betydligt. De var nämligen jättefula när mina barn var bebisar. Big improvement!

    Kolla tyska ebay, där kan man fynda sprillans nya barnvagnar direkt från fabrik. Fraken för en barnvagn från tyskland låg år 2005 på ca 300 kr. Jag köpte en skitsnygg, sprillans ny vagn för sammanlagt 1200 kr fast det var ett tyskt märke, dock ett av deras ledande, jättebra.

    Tror att jag hade valt en brio eller emmaljunga om jag fått välja idag.

    Gå in på www.alltforforaldrar.se och läs i barnvagnssnacket annars. Oj vilka klippor som finns där inne. De vet allt om barnvagnars för o nackdelar

    Vet att jag hade velat att den skulle vara så nätt och lättmanövrerad som möjligt och med svängbara hjul framtill. Det hade varit det viktigaste. Fy f..n för vagnarna som inte har svängbara hjul. Höll på att bli galen till slut, hur snygg den där nya vagnen än var. Bytte till svängbara hjul, ååhh vilken lättnad det var.

    Sen måste det gå att packa en hel del på den, så att man tex kan gå o handla utan att behöva bära kassarna OCH manövrera vagnen

    Sedan vill jag gärna ha svängbart styre, så att man senare kan vända barnet framåt. Men det är ju inte nödvändigt om man har en stor, tyngre vagn, för då kommer man ändå ha velat byta t en nättare, lättare vagn långt innan det är dags att vända barnet framåt i sittande läge

    Sånt här gillar jag... hur smart som helst. man kan riktigt se hur lätt den här vagnen är att ha att göra med. Suck...

    www.babyproffsen.se/bpvideo/bpvideo.html

  • Anja 19 juli 2008

    Anne
    Teutonia Lambda (deras nya vagn) är stencool

    Men jag hade nog köpt en Brio Sing tror jag. Tuff som attan. drömde en hel del om en quinny förr. När Ivan skulle födas ville jag ha en Phil & Ted, fniss... (den där båda småbarnen åker tillsammans, där bebisen ligger i en liten "koja" under det äldre barnet, sååå smart och snygg och DYR)

    Men Quinny Buzz med fyra hjul och med liggdelen dreami till hade jag nog valt om jag haft råd

    www.amvina.se/quinny/images/buzz/2008/4/capri_hres.jpg

    www.amvina.se/quinny/dreami.aspx

  • Anja 19 juli 2008

    Anne

    japp, influensan har lyckats belägra min arma kropp. Lite bättre nu men fortf feber o så grymt ont i halsen att jag inte kan äta annat än glass och dricka massor m the. Lyckades få i mig nudlar innan oxå. Wow

    Har två dagar på mig att bli frisk. Sa på jobb att jag kommer fredag (jag jobbar helgen) så jag MÅSTE bli frisk nu, haha...

    Har beställt mig en greys anatomy box med säsong 1-4 som jag hoppas ska komma imorgon. När man är sjuk så måste man få lyxa. (har barnen hemma dock, för Alice är inte heller frisk, men om de får titta på film så låter de nog mamma titta på Greys, tror ni inte )

    nä nu ska jag se två bortglömda avsnitt av private practice. blir så konstigt när man är sjuk för man slumrar hela dagen o sen är man lite mer vaken på natten. Skumt...

  • Anja 19 juli 2008

    Ojoj

    det märks att du är tillbaka Anne, hehe...
    Nu är det lite aktivitet här på sidan.

    Minns när du och jag en natt skrev typ 18 sidor helt själva, och det var en rätt så sjuk konversation om jag inte minns fel, som att vi var skitpackade eller nåt, hehe. Det var tider det

    Så går det när man inte har msn Anne

    Jag är så jä..la kluven till vad ni får. Har inte träffat er så jag känner att jag inte får den där känslan som jag brukar få.

    Undrar om inte jag lutar lite tvärtom, mot vad Gabbi sa, tror nog nästan att Anne och Embo får flickor medan jag tror att Gabbi får en pojke.

    Men som sagt jag har INTE träffat mer än Gabbi sedan ni blev gravida.

    Å andra sidan hade jag tyckt att det var sanslöst kul om det var Anne som fick en pojke och Gabbi som fick en flicka eftersom ni har tvärtom sedan innan.

    Kommer du att berätta för oss när ni har kollat Anne?

    Alltså allt ert prat om barn gör mig knäsvag och sugen men jag får ju så jä..la ont i fogarna. Kan ju inte gå, kan ju inte gå, smärta, smärta, smärta (slår mig själv i huvudet för att pränta in detta).

    Anne
    vet hur du känner inför att gå upp i vikt. F..n att det ska vara så jä..la sanslöst lätt att gå upp i vikt när man väntar barn. Varför lixom? För att öka oddsen för förlossningsdepression? Suck... Är ju nog med alla hormoner och känslor efteråt. Man borde få slippa all ångest över sin kropp och sin vikt. Blääää...

    Levaxin, känner igen det, vad är det? Är det sånt man äter när man har sköldkörtelhormonrubbning? Får du det när du är gravid eller har du det annars oxå?

    Jag funderar på att gå och kolla upp mig själv, för jag har ju aldrig förr sett ut så här och det spelar ju ingen roll vad jag gör. Gick ju ner med cambridge inför bröllopet och åt då ca 500 kcal om dagen. Inte ens då gick jag ner som jag borde. Lyckades ju gå ner 6-7 kg, men direkt när jag slutat med cambridge så small jag upp 15 kg, på hur kort tid som helst. Tog inte ens 2 månader. Jag väger nu mer än jag någonsin gjort.

    Allt detta startade ju efter Ivan, då jag fick minipiller, exlutena och gick upp 27 kg på 4-5 månader + blev superlåg och deppig och bara mådde skit. Fattade inte att det hade m pillrena att göra förrän min bm hoppade högt då hon såg mig och undrade vad sjutton jag gjort. (hon kände ju knappt igen mig!

    Gick ju upp från 70 kg till 97 kg mellan besöken hos henne. Helt sjukt. Var alltså normalviktig när jag var hos henne m ett bmi på 24 när jag fick pillrena (och var då stadigt på väg ner i vikt, bara genom att äta rätt) och gick sedan upp till ett bmi på 33 dvs FETMA på den korta tiden.

    Grejen är ju bara den att när hon sa till mig att sluta m pillrena o sätta in kopparspiral istället så gick jag lixom inte ner. Sakta sakta lyckades jag med FETA ansträngningar gå ner till 85 och hålla mig där genom att kämpa HELA tiden, men så fort jag bara unnade mig minsta lilla så sa det poff och jag gick upp hur mkt som helst, så något är helknas m min ämnesomsättning.

    Åh vilket intressant samtalsämne *asg*

    Tycker bara så grymt synd om mig själv. Sitter här hemma, mår apa, feber huvudvärk o så jä..la ont i halsen och ingen vuxen att prata med, bara två små barn som endast vill se på film hela tiden

    Vilket kanske är tur för jag orkar ju inte göra något med dem ändå.

    Åh shit, jag skulle så gärna vilja ha ett barn till men f..n alltså tjejer. Daniel vill INTE, allt blir så opraktiskt med fyra barn, ingen normal bil kan man ha, att resa skulle bli så sanslöst dyrt (vilket det REDAN är) och på något vis skulle det ju bli som att börja om. Nu är ju barnen så "stora", de går, de går på toaletten (nästan Ivan oxå men det går segt), och vi räknar lixom ner dagarna tills de alla går i skolan och kan cykla dit och hem själva och man kan resonera och konversera med dem och typ gå hemifrån en stund och lämna dem ensamma utan att undra om de häller ut mjöl på golvet, sätter på en platta eller river sönder alla räkningar.

    Det värsta tror jag är att min allra närmsta väninna, min toastmistress Jenny, är på G att sätta igång igen. Hon har ju barn som är 16 och 14 år och har sen några år varit tillsammans med sin nya pojkvän, som hon nu bor ihop med. Vi har ju aldrig haft småbarn tillsammans och vi har alltid pratat om hur mysigt det hade varit. Vi bor ju precis på områdena bredvid varann och vi umgås ju typ jämt! Och nu är hon i startgroparna och jag känner lite PANIK.

    har alltid velat ha fyra barn men jag känner på något vis att mi kropp är nöjd. Jag vill ha barnet men inte graviditetskrämporna och känslorna efter förlossningen.

    Fasen alltså, haha...

    Jaja är ju faktiskt inte lönt att diskutera för Daniel vill absolut inte ha fler barn, så på ett sätt är det nästan skönt att låta honom bestämma (för en gångs skull) hihi

    Oj detta blev långt va?

  • Anja 19 juli 2008

    Anne

    Daniel och jag ligger minst en kväll i veckan och rabblar såna listor, haha. gissa om VI drömmer. Två låginkomsttagare som vänder på slantarna o räknar pengarna för att få det att gå ihop lixom, haha. Dessutom är vi båda såna som VILL ha saker hela tiden (jag är ju hemsk när det gäller shopping medan han har mer exklusiv smak än jag men aldrig "vågar" unna sig något pga ekonomin).

    108 miljoner till Anja

    * Jag hade köpt drömhuset ofcourse, vet inte exakt var men DRÖMHUSET, antingen i krokarna här där vi bor, eller i närheten, lite utanför stan. Gammalt, lantligt men modernt, helt renoverat, vackert med eget gym och pool både inomhus och utomhus (obs smakfullt, inte tacky)

    * Jag hade tagit körkort

    * Köpt två bilar (en till D och en till mig)

    * Inrett huset precis så som jag velat, riktigt mysigt och vackert. Åh barnens rum hade varit sååå roliga att få inreda m gränslöst med pengar.

    * Skänkt pengar typ en miljon var till min mamma, pappa och mina syskon (och Daniels oxå antar jag ) Det hade ju inte känts!

    * Skänkt en avsevärd summa till välgörenhet.

    * Rest MASSOR... Hela somrarna och även en vintersemester + någon lyxweekend per år, men ändå inte överdrivet.

    * Unnat mig vad som helst när som helst.

    * Ärligt talat, fixat till mig själv. Fettsugit kroppen och troligtvis fyllt på de urammade tuttarna lite, och sedan skaffat någon som hjälpte mig att komma igång: personlig tränare och personlig dietist. (inte för att jag har svårt att bibehålla min kropp när jag VÄL är nöjd).

    * Letat runt i Medelhavsområdet och köpt ett sommarhus någonstans, ett riktigt mysigt vackert stenhus m närhet till havet, egen pool, vedeldad ugn på den stora stenlagda uteplatsen, massor av prunkande blommor, vindruvor, pinjeträd och olivlundar. Typ Italien Med gångavstånd t havet och någon mysig liten by på gångavstånd så att man har närhet till lanthandel osv. Ååååhhhhh...

    * Lärt mig ett språk till flytande. Spanska eller franska tror jag. Tyska behärskar jag väl sisådär, förstår iallafall det mesta och kan göra mig förstådd.

    * Investerat en del pengar i aktier osv, haft någon som kunde detta till hjälp.

    * satt in pengar till barnen, varsett konto som räntar sig ordentligt :) som de ej får röra förrän de är vuxna.

    * Rest någonstans med mina närmsta tjejkompisar, en riktig lyxresa typ Mauritius eller Västindien eller något sånt. Lata dagar, drinkar, kritvit sand och turkost vatten och pyjamaspartyn, fniss...

    * Låtit barnen börja på vilka aktivieteter de än hade velat, kostnaden spelar ju ingen roll :)

    * Hade definitivt slutat jobba och ev jobbat enbart ideellt med något som verkligen intresserar mig, eller startat eget inom precis vad jag vill. Eller kanske tom gått någon av de dyra utbildningar som man själv måste bekosta, blivit tex kognitiv beteendeterapeut eller något sånt och haft egen praktik.

    * Anställt min allra bästa väninna som sekreterare. :)

    * sett till att få proffshjälp med mina fogar så att de läkte och blev starka och sedan skaffat ett barn till. Tänk att kunna vara mammaledig utan att behöva tänka på pengar, shit vilken känsla. (eller tänka på hru länge man kan vara hemma, räkna dagar eller tänka på att man ska tillbaka t ett jobb osv) NICE :)

    * SKAFFAT STÄDHJÄLP så att jag aldrig någonsin behöver känna tvånget att storstäda varje vecka. Åååååhhhh... Blir tillräckligt med småstädning o småplock ändå varje dag.

    * Hade alltid handlat ekologiskt och rättvisemärkt oxå.

    puuuhh det var en lång lista, fniss...

  • Anja 19 juli 2008

    Äh Gabbi

    var inte en glädjedödare nu... Ponera (töntigt ord jag vet) att du spelar på lotto för en gångs skull, bara på skoj och när du kollar lotten så inser du att storvinsten på 108 miljoner är DIN...

    Vad hade du (efter första chocken lagt sig) velat göra m pengarna. (för bövelen kvinna, tänk nu) ;)

  • Anja 19 juli 2008

    Gabbi, nä jag tror faktiskt itne att jag blir gravid igen, även om det stundtals ger mig panik att aldrig få uppleva hela grejen igen. Shit alltså, rys...

    Men man vet ju aldrig. Dock hade det inte kunnat bli m Daniel, för han vill inte, haha.

Svar på tråden Fruar i Lund - del 2