• FruRuotimaa

    Varför blir jag inte gravid?

    Hej! Vi har försökt göra barn 3 månader men ännu en mens kom :( hur länge brukar det normalt ta innan det lyckas? hur var det för er?

    jag är annars frisk och har regelbunden mens. har försökt pricka in ÄL varje gång.

    Vad tror ni är felet?

  • Svar på tråden Varför blir jag inte gravid?
  • Augusti2010
    blivandefrularsed skrev 2008-11-22 23:35:17 följande:
    Har läst nu och personligen har jag svårt att inte tänka på hur gärna vi vill ha en bäbis nu när vi har bestämt oss. Likaväl som jag inte kunde sluta tänka på vårt bröllop när vi hade bokat ett datum. That's me, och jag kommer inte kunna stänga av mina tankar även om många tror att det kan göra mig gravid lättare. Däremot stressar jag inte upp mig över att vi inte blir gravida, det känns onödigt. Och jag oroar mig inte heller (gjorde det dom första månaderna ska jag väl erkänna), speciellt nu när man vet att det verkligen kan ta tid. Men att jag HELT skulle sluta tänka på barn än ofrånkomligt och jag har svårt att tro att dom som blivit med barn efter ett eller två år helt har glömt bort (för det är så jag tokar allt prat om att man ska slappna av och yadayada) att dom försöker. Det låter nästan lite kallt i mina öron.
    Jag har inte påstått att man helt kan eller bör sluta tänka på eller t.o.m. glömma bort att man försker skaffa barn. Tycker din inställning verkar ganska sund - att inte oroa sig eller stressa upp sig. Det är det som iaf jag menar med att slappna av. Just den grejen har dock av olika anledningar blivit hysteriskt förstorad i den här tråden, så jag tror att det är lätt att misstolka vad man från början menade.
  • Augusti2010
    Telemarkgrrl skrev 2008-11-23 08:54:07 följande:
    Jag tycker att den här diskussionen visar på hur lätt det är att såra människor även om man sagt något i allra största välmening. Att göra det en gång kan bero på okunnighet och är förstås förlåtligt men att fortsätta såra människor trots att man vet att en del kan ta illa upp är bara elakt och visar en brist på empati.
    "Okunnighet"? Du får gärna utveckla vad du menar med att jag m.fl. skulle vara okunniga. Och jag har absolut inte fortsatt att såra människor. Alla i ett sånt här forum har all rätt att bemöta kritik och misstolkningar av vad man sagt, och den som ger sig in i diskussionen får räkna med ett bemötande. För min del handlar det inte om mer än just en diskussion, och som jag redan sagt behöver den som tar illa vid sig av sådant inte hänga här. Jag har absolut inte haft för avsikt att såra någon, men det var kanske helt fel av mig att räkna med att den som lägger ett debattinlägg tål debatten?
  • Telemarkgrrl

    Augusti2010, det jag menade var att folk säkert kan säga "slappna av, tänk inte på det" utan att veta att det kan såra folk. Men om/när man vet det så tycker jag att det är himla onödigt att fortsätta säga det. Särskilt om det är med hänvisning till att "jag har minsann rätt att säga vad jag vill". Varför fortsätta såra folk med flit liksom bara för att man tycker att man själv har rätt och bara för att dom ändå inte behöver lyssna?

  • Augusti2010
    Telemarkgrrl skrev 2008-11-23 09:28:45 följande:
    Augusti2010, det jag menade var att folk säkert kan säga "slappna av, tänk inte på det" utan att veta att det kan såra folk. Men om/när man vet det så tycker jag att det är himla onödigt att fortsätta säga det. Särskilt om det är med hänvisning till att "jag har minsann rätt att säga vad jag vill". Varför fortsätta såra folk med flit liksom bara för att man tycker att man själv har rätt och bara för att dom ändå inte behöver lyssna?
    Jag har som sagt inte sårat någon med flit. Och min uppfattning var att den fortsatta diskussionen efter de första inläggen mest handlade om vad vi egentligen menade, eftersom vi inte menade det som påstods från olika håll. Och nej, man har inte rätt att säga vad man vill om det sårar folk, men det vi diskuterade var vad vi egentligen menade eftersom det blev så mycket missförstånd. Nu har jag förtydligat precis vad jag menade och varför diskussionen fortsatte, och tänker inte förstora upp det här mer. Så länge jag inte får mer påståenden om att vara okunnig och ha avsiktligen sårat någon.
  • 090208

    Minns ni Pigge Werkelin? Han som forlorade hela familjen i tsunamin?

    Anyway, laste hans bok. Han och frugan hade svart att fa barn. Sa nar dom ville ha 2:a barnet provade dom akupunktur. Funkade direkt.

    Men nej, 3 manader ar inte mycket. Oroa dig inte. Fast det ar klart, man kanske blir stressad for att man sa garna vill. Kanske trodde du innan att du skulle bli gravid med en gang, kanske darfor du ar besviken.
    Jag har sjalv en kansla att jag kommer bli gravid med en gang. Vet inte varfor, men har inte hort att nan i familjen haft svarigheter. Oj vad besviken jag kommer bli... Men sa vill jag ju inte ha barn sa desperat heller...

  • Jasmina E

    Ts, gå in på familjeliv. Jag vet inte om du redan blivit tipsad kanske?

    Där kryllar det av info, både i form av ett forum med varierande tillförlitlig information samt mycket wiki info.
    Du kommer att veta mer än du någonsin önskat om graviditet när du är klar.

    Ps 3 mån är ingenting.!!

  • Mörk Ängel
    nennesjuttioåtta skrev 2008-11-22 20:32:14 följande:
    Mikes bridedet finns ju en bok om kost för att stärka fertiliteten (vet inte vad den heter på rak arm), och många som går på akupunktur får ju kostråd (beroende på vad de har för obalanser). Så du är rätt ute!
    Jag vill inte provocera någon men mitt inlägg nu, detta är ju ett känsligt ämne och många verkar bli trampade på tårna av att en del tror att inre stress skulle påverka fertiliteten. Men iaf, varför skulle det vara en skillnad på hur kosten/akupunktur påverkar den och hur den inre stressen skulle kunna göra det?
  • Pizan

    En kompis till mig försökte bli gravid i 8 år utan resultat, sen fick hon reda på att hon var glutenintolerant och la om sin kost... vips var hon gravid. De hade fått tid för att göra IVF bara några månader senare men nu behövdes inte det, så kosten kan påverka. Tydligen är det så med t ex glutenintolerans att det påverkar hur man tar upp folsyra (tror jag det var) och brist på det gör att det blir svårare att bli gravid.

    Tråkigt bara att nått så "enkelt" som glutenintolerans skulle påverka deras liv under så lång tid men jag tror aldrig jag har blivit så glad över nån annans graviditet som jag blev över hennes.

Svar på tråden Varför blir jag inte gravid?