Inlägg från: Telemarkgrrl |Visa alla inlägg
  • Telemarkgrrl

    Varför blir jag inte gravid?

    Rätt svar är, precis som blivandefrularsed skrev, att genomsnittstiden är ungefär 7 månader och att 80% blir gravida inom ett år. Det är alltså fullt normalt att det tar kanske även elva eller tolv månader.

    Fel svar är att säga "slappa av och tänk inte på det". Det är att skuldbelägga människor, det är som att säga "skyll dig själv, det är ditt eget fel eftersom du vill för mycket". Kvinnor kan bli gravida oavsett om dom vill väldigt gärna eller har blivit våldtagna, det är helt omöjligt att påverka sina äggstockar, ägg och livmoder med tankarna. I så fall hade man ju kunnat använda tankekraft som preventivmedel.

    Ja, en del har blivit gravid efter att dom slutat tänka på det medan andra blir gravida efter flera år trots att dom har tänkt på det dagligen. Det kallas slump.

  • Telemarkgrrl
    Villemoa skrev 2008-11-22 14:32:14 följande:
    Min intention var absolut inte att skuldbelägga någon genom att säga som jag sa utan jag ville bara uttrycka vad jag själv tror. Det är tråkigt att du uppfattade det som du gjorde och det är också trist att man inte ska kunna skriva i ett forum utan att få nåt sånt här tillbaka.
    Vad menar du med "nåt sånt här"? Att jag inte håller med eller att jag tolkar dig fel? Jag är ledsen om jag missuppfattade dig, det gjorde jag inte med flit.

    Vi utgår alltid från våra egna erfarenheter, eller hur? Jag tror inte att man, om man har lyckats själv på första försöket, förstår hur det kan kännas för dom som har försökt få barn på alla möjliga sätt när folk pratar om att det är en psykologisk spärr. För mig iallafall känns det förolämpande och förringande och förnedrande.

    Ja, jag kanske är lite för känslig och reagerar lite för starkt men det är ett väldigt känsligt ämne och när man försökt få barn länge så hjälper det inte någonstans att få höra att det kan bero på en psykologisk spärr hos en själv.
  • Telemarkgrrl

    Jag tycker att den här diskussionen visar på hur lätt det är att såra människor även om man sagt något i allra största välmening. Att göra det en gång kan bero på okunnighet och är förstås förlåtligt men att fortsätta såra människor trots att man vet att en del kan ta illa upp är bara elakt och visar en brist på empati.

    Jag hoppas att folk tänker sig för och inte säger "sluta tänk på det så funkar det" till dom som försöker få barn, det är faktiskt inget "tips" som någon blir lyckligare av. Varför inte säga istället "försök ha kul under tiden, njut av varandra och ta hand om varandra" - det rådet tror jag alla kan ställa upp på.

    *Går och slänger tipset om "slappna av, det är en psykologisk spärr" i en stor röd soptunna på vägen ut.*

  • Telemarkgrrl

    Augusti2010, det jag menade var att folk säkert kan säga "slappna av, tänk inte på det" utan att veta att det kan såra folk. Men om/när man vet det så tycker jag att det är himla onödigt att fortsätta säga det. Särskilt om det är med hänvisning till att "jag har minsann rätt att säga vad jag vill". Varför fortsätta såra folk med flit liksom bara för att man tycker att man själv har rätt och bara för att dom ändå inte behöver lyssna?

Svar på tråden Varför blir jag inte gravid?