• FruRuotimaa

    Varför blir jag inte gravid?

    Hej! Vi har försökt göra barn 3 månader men ännu en mens kom :( hur länge brukar det normalt ta innan det lyckas? hur var det för er?

    jag är annars frisk och har regelbunden mens. har försökt pricka in ÄL varje gång.

    Vad tror ni är felet?

  • Svar på tråden Varför blir jag inte gravid?
  • nennesjuttioåtta
    Augusti2010 skrev 2008-11-22 21:07:06 följande:
    Fast ditt inlägg var väldigt riktat mot henne personligen. ("Urbota korkat inlägg", "hur kan du ens tro att du har den minsta aning om vad just du gjorde som var rätt där vi andra tydligen gör så katastrofalt fel" etc.) Måste bara påpeka det, tycker man ska tänka både en och tio gånger innan man skriver ett sådant personligt riktat inlägg.Nu lämnar jag också denna tråd, eftersom jag, som visserligen fick barn först efter ett år (dvs. betydligt senare än genomsnittet) och som dessutom har en och annan nära vän som haft mycket svårare än jag att få barn, uppenbarligen inte har några råd att komma med (utan att bli påhoppad).
    hhaha, ja se där! Och jag som brukar vara så fredlig av mig. Kanske blev lite sårad jag med..? Och sur för att Telemarkgirl blev påhoppad som skrev annat än vad ni ville höra (dvs verkligheten).

    Jaja, TS se inlägg 52, där har du en hög med tips (från en som testat allt det där men är fortfarande barnlös men det har dock fungerat på andra !)
  • MyochErlend
    nennesjuttioåtta skrev 2008-11-22 21:15:12 följande:
    hhaha, ja se där! Och jag som brukar vara så fredlig av mig. Kanske blev lite sårad jag med..? Och sur för att Telemarkgirl blev påhoppad som skrev annat än vad ni ville höra (dvs verkligheten). Jaja, TS se inlägg 52, där har du en hög med tips (från en som testat allt det där men är fortfarande barnlös men det har dock fungerat på andra !)
    får jag bara fråga (utan att ha läst allt noga)... har du fått någon förklaring på varför??
    (Om du villl berätta)
  • nennesjuttioåtta
    MyochErlend skrev 2008-11-22 21:17:46 följande:
    får jag bara fråga (utan att ha läst allt noga)... har du fått någon förklaring på varför??(Om du villl berätta)
    Ingen fara!
    Svar: Nej. Makens spermier var lite trötta, men enligt läkaren helt OK ändå. Jag har spolat äggledarna, ätit pergotime (trodde min ÄL var lite svag), och för några veckor sen gjorde vi en insemination. Jag fick ta sprutor för att kunna styra ägglossningen och mannens spermier tvättades. Men inget vill fastna. jag går också på akupunktur. Vi har två inseminationsförsök till och efter det blir det ivf. Något fel är det ju men jag tycker inte att jag blivit tillräckligt kollad heller. Jag funderar på om progesteronhalten är tillräcklig och ska fråga om sån medicin till nästa gång. Plötsligt händer det!
  • MyochErlend

    ivf..vad är det??

    är inte så bevandrad i detta ämne men kommer kanske att bli i framtiden....
    ska på läkarundersökning om ett par veckor...
    de misstänker endomitrios.... :(


    nennesjuttioåtta skrev 2008-11-22 21:25:16 följande:
    Ingen fara! Svar: Nej. Makens spermier var lite trötta, men enligt läkaren helt OK ändå. Jag har spolat äggledarna, ätit pergotime (trodde min ÄL var lite svag), och för några veckor sen gjorde vi en insemination. Jag fick ta sprutor för att kunna styra ägglossningen och mannens spermier tvättades. Men inget vill fastna. jag går också på akupunktur. Vi har två inseminationsförsök till och efter det blir det ivf. Något fel är det ju men jag tycker inte att jag blivit tillräckligt kollad heller. Jag funderar på om progesteronhalten är tillräcklig och ska fråga om sån medicin till nästa gång. Plötsligt händer det!
  • nennesjuttioåtta

    ivf=provrörsbefruktning.

    OJ,hoppas att det inte är endometrios du har. Har hört att det ska göra väldigt ont! MEN vet även några som blivit gravida "trots" det, både med och utan ivf. Lycka till!

  • MyochErlend
    nennesjuttioåtta skrev 2008-11-22 21:29:21 följande:
    ivf=provrörsbefruktning. OJ,hoppas att det inte är endometrios du har. Har hört att det ska göra väldigt ont! MEN vet även några som blivit gravida "trots" det, både med och utan ivf. Lycka till!
    ja.. jag har haft mycket ont i det sista...verkar som en skum sjukdom...
    men jag hoppas på det bästa...
    Lycka till ...till er också och era försök!!
  • Augusti2010

    nennesjuttioåtta skrev 2008-11-22 21:15:12 följande:


    hhaha, ja se där! Och jag som brukar vara så fredlig av mig. Kanske blev lite sårad jag med..? Och sur för att Telemarkgirl blev påhoppad som skrev annat än vad ni ville höra (dvs verkligheten).
    Det jag tyckte Telemarkgirl överdrev var när hon skrev att råd som att slappna av skuldbelägger människor, och att det är som att säga "skyll dig själv, det är ditt eget fel eftersom du vill för mycket". Det var knappast så varken jag eller Villermoa menade. Det handlar inte om att hon skrev något jag inte "ville höra", alla har naturligtvis rätt till en åsikt.

    Jag vet att vi skulle lägga ner diskussionen, men jag måste få bemöta påståenden om vad jag "ville höra" och liknande.

    Lycka till alla barnsugna.
  • nennesjuttioåtta

    OK, ni menar det inte så.

    Men det hon skrev är ju precis så som det uppfattas av oss som får höra dessa råd. Så hon överdrev inte alls. Det är det jag blir så arg på, att ingen som inte är i situationen kan förstå hur det är. Kan vi inte enas om att befruktningen är utom vår kontroll, oavsett om vi är stressade, avslappnade, hysteriska eller laid back? Det som sker, det sker. En graviditet är trots allt en fysisk åkomma och inget vi kan vare sig påverka eller motverka genom tankekraft.

  • Augusti2010

    Jag kan återigen påpeka att det tog ca ett år för mig att bli gravid. Vilket alltså är längre än genomsnittet. Vet inte var din gräns går för att få klassas som en i er situation, men för mig var ett år ganska lång tid.

    Och återigen, jag har aldrig påstått att det alltid går att påverka graviditet genom att slappna av. Däremot tror jag att det är högst ohälsosamt att gå och oroa sig och tänka på det varenda dag, och jag tror att din kropp mår allmänt bättre om du inte oroar dig. Befruktningen är till stor del utanför vår kontroll, men lika mycket som du kan lista ett gäng olika metoder och preparat för att försöka skynda på det hela kan jag ge ett allmänt hälsotips som jag tror underlättar för din kropp. Därmed inte sagt att det direkt påverkar chansen att bli gravid. Och även om de som tror att det gör det har väl rätt till sin åsikt. Utan personangrepp.

Svar på tråden Varför blir jag inte gravid?