• Anja 19 juli 2008

    Fruar i Lund - del 1

    Denna tråd tar vid där Brudar i Lund - sommaren 2008 del 5, slutade

    Hej allihop

    Nu när alla sommarbrudar har blivit fruar så måste vi ju ha en ny tråd. (Vi har några blivande fruar kvar men alla sommarbrudar är gifta så ett nytt namn på tråden är på sin plats)

    Det har varit så underbart roligt, spännande och givande att dela varandras planering, stötta, få stöttning, idéer, åsikter och bara prata skit rent allmänt, i denna tråd. De flesta av oss har ju även träffats IRL och kommer fortsätta göra det hoppas jag.

    Här kan vi brudar från Lund med omnejd älta bekymmer och glädjeämnen och dela med oss av allt mellan himmel och jord.

    Hoppas att ni hittar den nya tråden! :)

  • Svar på tråden Fruar i Lund - del 1
  • ingenjörsbruden
    Embo81 skrev 2008-11-18 13:20:39 följande:
    Vad roligt att ni köpte huset. Gick de med på ert bud tillsist? Hur går det med nya utbildningen? Har du fått ett nytt område att ansvara för nu på jobbet och ett fett lönepåslag nu när du har ytterligare kunskap? Jag pratade med min chef idag, från och med nu går hon under namnet Mrs Ashole...ja, du kan ju gissa vad det rör sig om! Borde egentligen döpt om henne till det för länge länge sedan, men nu äntligen är det gjort och det känns bra. Mohahahhha... Grrr...Kan väl egentligen berätta för er andra med, DET HAR FLYTTAT IN EN BEBIS I MIN MAGE!! Den kommer i början av juni, så jag och Anne ska ligga på rummen intill varandra och gasta ikapp! Fler som hänger på????? Hade iaf ett samtal med chefen idag där jag sa att jag skulle komma tillbaks, inte ens ett litet grattis kunde hon säga...men en massa annat sa hon, där av Mrs Ashole. Var samma när vi gifte oss, det första hon sa när jag kom till jobbet efter bröllop och semester:jaha, så det är till att ha varit söder ut? Åå, vad gott med godis (dvs det godiset som jag tog med o bjöd på...)Inget grattis, inget tack, nada nix! E det jag som e känslig och puckad eller har hon något fel på sin sociala kompetens?Sorry var bara tvungen att kräka av mig lite!
    GRATTIS!!
    O sparka chefen på smalbenet eller nåt från mig....sicken dålig stil! Klart man ska säga tack o grattis osv!! Def fel på hennes sociala kompetens o inget fel alls på dig!! Så klart!
  • Anja 19 juli 2008

    Embo

    åh så glad jag blir... har verkligen undrat ett bra tag och typ hmmm känt saker på mig. Frågade dig ju t.om här inne men fick inget svar och blev ännu mer misstänksam.

    Åh vad roligt att du och Anne ska ha samtidigt. Ska helt ärligt säga att jag blir superavis , vill oxå ha allt det där kvar, samtidigt som är jag ju är så "mätt" på graviditeter pga foglossningen som jag har. Men åååhhh en liten bebis, åååhhh alla känslor, allt nytt, all förväntan, all kärlek... Ja, det är det bästa man någonsin upplever. Åååhh grattis Embo och Anne en gång till, ska bli så roligt att följa er i detta.

    Vad gäller fika så vet jag inte om en söndag är den bästa dagen? Är saker o ting ens öppna ordentligt då?

    Kan vi inte ta måndagen istället isåfall? Eller lördagen, så man kan kombinera det med lite shopping (vilket man säkert har massor kvar t julafton osv).

    Och ja just det Embo. Skitusel stil av din chef. Hade blivit jättebesviken och ledsen. Minns att jag kände mig lite så när jag gjorde min praktik och väntade Alice och var så otroligt lycklig över det och så säger min handledare att det inte var så praktiskt att bli gravid i början praktiken (vi gör ju en hel termins praktik åt gången) för att min hjärna då kommer att vara upptagen av annat, eller nåt sånt. (Man slutar ju inte fungera för att man är gravid lixom). Äh jaja, hon var ju ändå glad för min skull och inte alls som din chef helt plump och okänslig (man kan def kalla det social inkompetens) men jag blev ändå besviken och ledsen.

    Hur blir det med föräldrapenning nu då, direkt efter studier. Vet att min var ganska kass. Men du har ju förvisso jobbat oxå. (När jag fick barn så behöll man som tur var sin SGI under studietiden, annars hade vi aldrig kunnat skaffa Alice eller Ivan, jag pluggade ju när båda kom till världen).

    Mycket pladder blev det från mig

    Gabbi stort stort grattis till titel ohc hus. Wow så roligt! Längtar efter att få gratta även dig till bebis. Åh vad jag önskar att vi faktiskt skulle ha en till så jag oxå fick vara med i bebisligan. En av mina bästa väninnor är ju oxå gravid och en annan håller på och "gör" bebis, så jag känner ett sug att börja om, samtidigt som jag verkligen är nöjd och inte pallar ha fler just nu.



    Daniel hade blivit tokig om han ens hörde att jag hade tankar åt det hållet *asg*

    Nä nu ska jag läsa lite och sen gå och lägga mig...

    Men som sagt, fika vill jag absolut... Kan vi inte rösta på datum?

    Den 20:e
    Den 21:e
    Den 22:e

    Vad tycker ni?

  • Embo81

    Tack Anja!

    Som jag fattat det så baseras föräldrarpengen på vad man pysslat med ett visst antal dagar (240 eller så), innan beräknad partus. Efter som jag har en fast tjänst i botten och hela tiden varit berättigade till studiemedel så får jag samma summa som jag fått om jag jobbat hela tiden...hoppas nu verkligen att handläggaren som jag pratat med har rätt för sig. Tja, finns ju inget att göra åt saken i annat fall. Ska på möte med försäkringskassan och redan ut allt sen.

    20e eller em 21e passar mig, men som sagt har allt öppet den 21? Borde vara inför jul, men man vet aldrig...

    Igår brakade hela min dator, går inte ens att logga in på den nu. Vi som håller på att skriva examensarbete, så det är i n t e bra, men min pärla till man verkar ha fixat en annan dator till mig!!

    Måste iväg till jobbet nu!

    Kram på er alla!

  • Fröken Planera

    Hej på er!
    Nä, Embo. Ingen fet löneförhöjning här inte... Märkligt! Jag som är såååå bra! Och nya arbetsuppgifter vill jag inte ha i dagsläget. Jag försöker fortfarande känna mig bekväm i produktchefsrollen jag tillträdde 1/10.

    Ja vad Fan!!! Kan Embo och Anne, så kan väl jag åxå berätta för er.. Även jag har en liten inneboende i min mage, men jag ligger ett par veckor efter de andra fruarna. Strax efter midsommar är det dags för min del. Så gissa om det varit en riktigt händelserik höst här..

    Embo. Har M åxå varit så där extra omtänksam efter "pappautbildningen"???

  • Flamora

    20:e ska jag på kalas... Antagligen blev d mellan 14-16, typ öppet hus med glögg. Så 21:e passar mig bättre (kan även den 22).

    Men jag undrade oxå om det e öppet på söndagen. Fast å andra sidan brukar det va öppet i stan på söndagar så nära inpå julen.

  • a wife to be

    Anja.

    Jag träffade Anna på jobbet häromdagen, så himla kul att hon ska bli mamma!

    Hoppas allt är bra med dig.

  • labbråttan83

    Vilken bebisfabrik det är här Grattis återigen Fröken Planera!!!

    På söndagar brukar det nuförtiden vara öppet på cafeerna, i alla fall gräddhyllan och expresso house m.fl. Jag kan fika på lördagen och söndagen men inte den 22/12, jobbar då

    Kram på er allesammans

  • Flamora

    Om vi tar frukost den 20:e så skulle jag kunna komma Vid 10-tiden eller så. Om Anja nu ville shoppa julklappar

  • ingenjörsbruden

    Fröken Planera skrev 2008-11-20 15:59:15 följande:


    Ja vad Fan!!! Kan Embo och Anne, så kan väl jag åxå berätta för er.. Även jag har en liten inneboende i min mage, men jag ligger ett par veckor efter de andra fruarna. Strax efter midsommar är det dags för min del.
    GRATTIS!!

    Guuud va roligt att så många har bebisar i magen!!! Så härligt!

    Embo: Tradigt med datorn...hoppas det löser sig:

    Labbråttan: Stackars dig som ska jobba 22/12!

    Idag är det 1 månad tills Embo fyller år!!!!! O vi gifter oss!! *wiiiee*
  • Flamora

    Men oj! Fröken planera, jag har helt missat ditt inlägg, förlåt! Stort grattis till dig med - vad kul!

    Nu känner man sig snart pressad

Svar på tråden Fruar i Lund - del 1