• Wingtear

    December brudar

    Nog måste det väl vara fler än vi som gifter oss i december? Jag hoppas på mycket snö för egen del.
    Kan väll ha en liten lista oxå, de är ju populära

    12-24 Wingtear

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-09-26 19:51
    OBS!!!
    De som inte har gjort det ännu:
    ANSÖK OM HINDERSPRÖVNING!!!

  • Svar på tråden December brudar
  • lillP

    Spännande Vi tittade på några alternativ och möjligheter innan vi till slut bestämde oss. Var först inne på sommarbröllop, men fick inte till det som vi ville, så det blev vinter. Men det känns bara bra

    Vad blir det för typ av bröllop? Alltså mkt göra-själv (tex laga mat) eller gå på "lyxvarianten" med allt ordnat i ett paket eller liknande?


    DCL skrev 2008-09-13 14:23:02 följande:
    lillP: vi kommer gifta oss i Norrköping. Har några favoriter (lokaler/platser), har än så länge bara haft kontakt med dem via mail och telefon, men snart ska vi dit och titta.
  • Alla goda ting är tre

    mmm vi gifter oss på en onsdag så jag vet inte om vi tänkte ta ledigt efter eller gå till jobbet dan efter och isåfall känns ju ett hotellrum inte värt så mycket.. fast lutar nog mest åt att ta ledigt... ett tag funderade vi på att ta brllopsresa direkt efter men sen kom vi att tänka på att det ju kan vara kul att ha något att gå och drömma om även efter bröllopet.

    Hur har du tänkt med bröllopsresa?


    lillP skrev 2008-09-13 13:26:36 följande:
    Det är svårt det där, blir ju ofta så mkt pengar för en natt som man knappt tillbringar på rummet. Om det inte vore för att sviten ingår i vårt paket skulle jag nog funderar på att ta det nån natt eller helg senare istället Då kan man låsa in sig från omvärlden och bara pyssla om varandra
  • DCL

    lillP: vi kommer köra på lyxvarianten Om vi hade valt sommarbröllop hade vi kanske gjort mer själva (kanske, kanske inte). Vi känner väl lite att det är ju ganska mycket man ska hålla koll på, och visst har vi vänner och familj som gladeligen skulle hjälpa till med det (som t.ex. att laga mat etc)men vi vill att så många som möjligt ska slippa behöva tänka på sånt och bara ta det lugnt och njuta. Bröllop är ju inget man ordanr varje dag precis så vi ska försöka bli så ompysslade som möjligt Vi kommer bli kanske 40 pers till vigsel och sen de närmsta (ca 16 pers) till middag och fest.

    Just nu (innan vi har tittat på alla ställen) är favoriten ett gästgiveri som verkar riktigt mysigt. Då blir det ju allt i ett paket. Det vi klurar på är hur man gör med baren, blir antingen att gästerna får betala själva eller att de får betala en liten symbolisk summa. Beror ju lite på vad allt kostar i slutändan.

    Hur har ni tänkt er? Var ska ni gifta er?

  • lillP

    Håller med om att det kan vara trevligt att skjuta upp resan Men gå inte till jobbet dagen efter, det verkar inte så trevligt Kanske kan ni ta ledigt resten av veckan iaf? Då kan ni ju mysa lite innan det är dags att ta sig tillbaka till verkligheten...

    Vi har inte råd med bröllopsresa nu. Har börjat plugga den här terminen, så det finns inga pengar att spara just nu Får ta det när jag är klar om två år

    Alla goda ting är tre skrev 2008-09-13 17:05:02 följande:


    mmm vi gifter oss på en onsdag så jag vet inte om vi tänkte ta ledigt efter eller gå till jobbet dan efter och isåfall känns ju ett hotellrum inte värt så mycket.. fast lutar nog mest åt att ta ledigt... ett tag funderade vi på att ta brllopsresa direkt efter men sen kom vi att tänka på att det ju kan vara kul att ha något att gå och drömma om även efter bröllopet.Hur har du tänkt med bröllopsresa?
  • DCL

    lillP:

    Kikade precis in på din sida och såg att det blir Vadstena. Mysigt!! Bilden på klänning i ditt galleri, är det den du tänkt att ha? Den var jättfin! Har du tänkt att ha ngn kappa eller bolero (el liknande) till? Man hoppas ju på att det ska vara vintrigt och lagom mkt snö men samtidigt blir det ju lite mer att tänka på med klädsel.

  • Alla goda ting är tre

    lutar väl lite åt det men varken jag eller m2b har några semesterdagar kvar att ta ut...Fast allt brukar lösa sig om man bara vill!

    Förstår att det inte finns några pengar till resa om du precis börjat plugga. Kanske kan ni ta nån sista minuten om du får en vecka med få föreläsningar i vår. Åker man på veckor som inte är lov brukar man ju komma billigare undan. Alt. spara det till sin ettåriga bröllopsdag. Vad pluggar du?


    lillP skrev 2008-09-13 17:15:34 följande:
    Håller med om att det kan vara trevligt att skjuta upp resan Men gå inte till jobbet dagen efter, det verkar inte så trevligt Kanske kan ni ta ledigt resten av veckan iaf? Då kan ni ju mysa lite innan det är dags att ta sig tillbaka till verkligheten... Vi har inte råd med bröllopsresa nu. Har börjat plugga den här terminen, så det finns inga pengar att spara just nu Får ta det när jag är klar om två år Alla goda ting är tre skrev 2008-09-13 17:05:02 följande:
  • lillP

    Jag håller med, vill också att gästerna ska få vara gäster. Och sen vill jag ju inte att bröllopet ska "drabba" andra än oss

    Vi bestämde oss för att bjuda på övernattningen istället för fri bar. Dels för att vi ska vara i en annan stad och dels för att det är något som alla får ta del av. Fri bar är ju bara vissa som drar nytta av... Jag tycker dock inte att man behöver ha fri bar, går väl lika bra med betalbar För våra gäster blir det vanliga krogpriser, det är restaurangen som fixar med allt sånt.

    Vi kommer att vara på Klosterhotellet i Vadstena. Känns lovande för att det blir mysigt


    DCL skrev 2008-09-13 17:12:35 följande:
    lillP: vi kommer köra på lyxvarianten Om vi hade valt sommarbröllop hade vi kanske gjort mer själva (kanske, kanske inte). Vi känner väl lite att det är ju ganska mycket man ska hålla koll på, och visst har vi vänner och familj som gladeligen skulle hjälpa till med det (som t.ex. att laga mat etc)men vi vill att så många som möjligt ska slippa behöva tänka på sånt och bara ta det lugnt och njuta. Bröllop är ju inget man ordanr varje dag precis så vi ska försöka bli så ompysslade som möjligt Vi kommer bli kanske 40 pers till vigsel och sen de närmsta (ca 16 pers) till middag och fest.Just nu (innan vi har tittat på alla ställen) är favoriten ett gästgiveri som verkar riktigt mysigt. Då blir det ju allt i ett paket. Det vi klurar på är hur man gör med baren, blir antingen att gästerna får betala själva eller att de får betala en liten symbolisk summa. Beror ju lite på vad allt kostar i slutändan.Hur har ni tänkt er? Var ska ni gifta er?
  • lillP

    Jo, nåt liknande blir det. Men ärmarna kommer att bli en bolero istället Då kan jag ju ta av den om det blir varmt på festen

    Tror tyvärr inte på snö, även om jag hoppas. Mer troligt att det är slask, eller förhoppningsvis frost


    DCL skrev 2008-09-13 17:16:56 följande:
    lillP:Kikade precis in på din sida och såg att det blir Vadstena. Mysigt!! Bilden på klänning i ditt galleri, är det den du tänkt att ha? Den var jättfin! Har du tänkt att ha ngn kappa eller bolero (el liknande) till? Man hoppas ju på att det ska vara vintrigt och lagom mkt snö men samtidigt blir det ju lite mer att tänka på med klädsel.
  • lillP

    Jobbig när det är dåligt med semesterdagar... Men kolla om du har en betald semesterdag i samband med bröllop (som det ofta brukar vara i samband med begravning), då får du iaf en dag till

    Nej, det blir till att vänta till efter plugget. Vill inte behöva jobba extra utan bara koncentrera mig på utbildningen, så jag klarar den Går en KY-utbildning, kommer att bli Kvalificerad Inköparen - som det så fint heter

    Alla goda ting är tre skrev 2008-09-13 17:21:57 följande:


    lutar väl lite åt det men varken jag eller m2b har några semesterdagar kvar att ta ut...Fast allt brukar lösa sig om man bara vill!Förstår att det inte finns några pengar till resa om du precis börjat plugga. Kanske kan ni ta nån sista minuten om du får en vecka med få föreläsningar i vår. Åker man på veckor som inte är lov brukar man ju komma billigare undan. Alt. spara det till sin ettåriga bröllopsdag. Vad pluggar du?
  • DCL

    Det var ju en jättebra idé, att bjuda på övernattningen! Det har vi faktiskt funderat på också, det beror lite på vilket alternativ (lokal & plats) det blir. Sen tror jag inte att ngn av de vi bjuder kommer ha ngt emot vanlig betalbar heller.

    Vad har du tänkt till fötterna? Blir det finskor eller varma "snöskor"? Och hur gör ni med fotograferingen? Utomhus/inomhus/både och? Det är ju det där med ljuset... Blir ju fort mörkt de där vintermånaderna...

Svar på tråden December brudar