• Wingtear

    December brudar

    Nog måste det väl vara fler än vi som gifter oss i december? Jag hoppas på mycket snö för egen del.
    Kan väll ha en liten lista oxå, de är ju populära

    12-24 Wingtear

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-09-26 19:51
    OBS!!!
    De som inte har gjort det ännu:
    ANSÖK OM HINDERSPRÖVNING!!!

  • Svar på tråden December brudar
  • DCL

    God morgon! Nu behöver jag lite hjälp... Vi ska faktiskt titta på några lokaler i helgen. Vad ska vi tänka på att titta efter och fråga efter? Det ena är ett slott där vi eventuellt tänkt oss vigsel och tårta och det andra är ett gästgiveri där vi kanske ska ha festen. Vad får vi inte glömma att fråga?

  • Wingtear

    Vad som ingår i priset, typ städning (att man inte hamnar på att betala extra, kanske man städar själv men är bra att veta) Hur många personer det får vara i utrymmet, kolla hur många toaletter det finns + om det finns en undanskymd toalett som brudparet samt barn i panik kan använda om det behövs (ingen vill väll stå i kö hur länge som helst men...) ta även reda på om det finns regler på hur sent ni får spela musik, när ni ev. måste avsluta festen och fara. Kolla om gästgiveriet har personal som hjälper till med serveringen (har ni catering redan? om gästgivaren ska sköta detta borde det inte vara problem)
    Be dem packa överbliven mat (som är fräsch) i lådor för frys så har ni mat några dagar efteråt (har hört att man inte vill bry sig om att laga mat då)
    Detta är lite allmäna tips, samt tips jag fått av folk. Hoppas de är till någon hjälp

  • lillP

    Det kan även vara smart att höra efter om det går att få förlängt tillstånd och vad det kostar. Om ni vill att festen ska kunna hålla på längre än deras tid.

    Hör även efter om de kan tipsa om DJ eller liknande om ni inte redan har koll på det.

    Hur är det med övernattning? Kanske reser några av gästerna långt...

    Är det ni som ska göra dukningen? När har ni i så fall tillgång till lokalen?

  • DCL

    Tack för alla tipa! Kom gärna med ännu fler
    Funderar lite på baren. All alkohol går ju genom gästgiveriet. Har fått information om att om man ska ha öppen bar så betalar vi 1050kr per flaska starksprit, 40kr per öl och var det ca 60kr per glas vin? Är det normala priser? Kan man/bör man pruta ngt? (inte min starka sida att pruta och jag har jättedålig koll på vad som är normala priser i sådana här sammanhang...) Om gästerna skulle betala för sig själva var det typ samma priser; 40 kr för öl, 60 per glas vin (tror jag det var...) 80kr för en 4cl drink. Vad tycker ni?

  • Wingtear

    Kan ni inte köra mellanting, typ 2-4 drinkbiljetter per person, resten betalar man själv?
    Billigare för er och bli antagligen trevligare på festen då det oftast finns någon/några som kommer drika alldeles för mycket (aldrig trevligt stämning då) om det är öppen bar

  • DCL

    det där med drinkbiljetter var en bra idé! sen kommer vi inte vara så många till festen och de som kommer är inga stordrickare. Men det blir mkt pengar ändå, så vi känner att vi inte kan ha en helt öppen bar även om vi skulle vilja.

  • DCL

    lillP:
    var har du hittat alla de där mysiga hårkammarna och tiarorna som du funderade på? Blir lite nyfiken...

  • lillP

    Wingtear/DCL: Drinkbiljetter tycker jag är en jättesmart lösning Man behöver inte känna sig så snål för att man inte har fri bar och gästerna behöver inte känna att det blir så dyrt med vanlig betalbar. Våra gäster kommer att få en drinkbiljett var.

    DCL: Hittade alla kammar och sånt på ebay Där finns det hur mkt som helst Har dock inte kunnat bestänna mig än vilken/vilka jag vill ha

  • Alla goda ting är tre

    Måste bara berätta..... Idag när jag kom till jobbet hade jag fått ett mail. Min kompis hade skrivit "godmorgon, har tagit med lite gamla bröllopstidningar till dig" Tyckte det var väldigt omtänksamt!!

  • lillP

    Det var verkligen omtänksamt Slukar alla bröllopstidningar jag kommer över... *bröllopsnörd*

    Alla goda ting är tre skrev 2008-09-17 18:01:39 följande:


    Måste bara berätta..... Idag när jag kom till jobbet hade jag fått ett mail. Min kompis hade skrivit "godmorgon, har tagit med lite gamla bröllopstidningar till dig" Tyckte det var väldigt omtänksamt!!
Svar på tråden December brudar