• SaraPayam

    En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)

    gröna brudens skrev 2008-11-03 13:49:12 följande:


    just de,kom på att man kanske skulle skriva något mer. :)jag började förra veckan med att lägga om min kost. låter bli det mesta med socker nu och äter regelbundet, med lagom portioner. är veg så blir mkt grönsaker.när jag började vägade jag 78,5 kg så har gått ner 2,5 kg på två veckor.tränar på gym 2-3ggr/v plus lång promenader resterande dagar. men funderade på en sak...sen jag började styrketräna så har jag gått upp 5 kg.ska jag låta bli det då och bara konditionsträna? enligt bmi så är jag ju på gränsen till fetma men ser mest lite mullig ut.hoppas alla har en bra dag!
    Hej välkommen hir

    Vad duktig du är...vilken härlig start...men det är ju muskler du bygger då & det är ju bättre att det bygger muskler än fett...Men att variera träningen är kanske bra...men det beror ju på vad man är ute efter
  • SaraPayam
    Pidis skrev 2008-11-03 14:21:00 följande:
    HejHär är en mullig tjej med mål att å ner rätt mycket Har börjat nu med naturdiet (nutrilett) och har på 2 vekor gått ner 4.4kg Om jag går ner 3 kg till så kommer jag antagligen att på en gastric bypass. Kämpat i åratal med min vikt och känner att detta kommer nog bli min "räddning" Känns bra samtidigt som det är lite nervöst.Ska träffa läkaren om 1 vecka så får se vad han säger.
    Hej välkommen hit

    Oj vilket stort steg...finns det inget annat sätt som de kan hjälpa dig på? Dietist, träningsuppmuntan, läkemedel osv?
    För det är ju ett stort ingrepp...
  • SaraPayam
    Pidis skrev 2008-11-04 13:36:31 följande:
    Ja det är ett stort ingrepp men har haft problem för länge och hade jag klarat det på egen hand så hade jag ju inte behövt det nu. Men det känns bra och sporrande.Men samtidigt ska jag ju försöka gå ner en del själv innan.Så bra att ha en tråd att få riva av sig i lite då och då
    Verkligen

    När planerar du att få ingreppet gjort? Det kommer bli spännande att följa dig. Ska hålla tummarna för dig
  • SaraPayam
    Pidis skrev 2008-11-04 15:57:37 följande:
    Efter att jag träffat kirurgen så har dem sagt mellan 2-3 månader så hoppas så snart som möjligt då vårat bröllop äger rum om 5 månader. Vill ju hinna börja äta lite till dess.
    Jo precis. Sen är det ju skönt att ha det gjort så man slipper gå & tänka på det
    Hoppas att det blir snart
  • SaraPayam

    gröna brudens skrev 2008-11-05 13:54:48 följande:


    Pidis: okej, va spännande. lite ot kanske men ska åka bort med några kompisar i helgen.funderar på vad man ska dricka. bland alkoholalternativen, vad är det som är "nyttigast"? någon som vet?ha en kalasbra dag allihopa!!
    Hmmmm blody mary kanske
    Det är ju tomatjos i...det är ju nyttigt i alla fall
  • SaraPayam
    Strindlund skrev 2008-11-05 13:58:10 följande:
    Jag började med viktväktarna för en vecka sedan, idag visade vågen på -2,9 kg! Fantastiskt roligt!
    Jo det är ju jättebra

    Hur mycket planerar du att gå ner?
  • SaraPayam
    Strindlund skrev 2008-11-05 14:43:56 följande:
    Jag har totalt 30-35 kg att gå ner för att få ett bra BMI, men delmålet är 80 kg, och det skall jag MAX väga vid mitt bröllop! Väger idag 96.6 kg, och det är ALLDELES för mycket!
    Det kommer du att klara
  • SaraPayam
    gotlandsulrika skrev 2008-11-05 16:28:03 följande:
    Hej alla!jag har bara skummat tråden, men eftersom jag jobbar på att gå ner så tänkte jag att jag kanske kan bidra med lite bra tips. Jag har ofta försökt att gå ner i vikt, och för några år sedan gick jag ner 25 kilo som jag nu åter gått upp igen. Dieter funkar sällan för mig, jag är för hungrig av mig helt enkelt.Men nu har jag hittat något som funkar! LCHF (low carb high fat) dvs ät fett och protein men skippa kolhydraterna och sockret. Har ätit såhär i snart två månader och gått ner 7 kilo. Mår toppen, är mycket piggare och har inga jobbigt blodsocker-dippar längre. Det finns en hel del om den är kosten på nätet om man slår på LCHF.Nu satsar jag på 10 kilo till innan bröllopet som är i augusti och det är så otroligt skönt att äta gott, bli mätt och gå ner i vikt!
    Hej

    Men kan du ge något exempel på vad du äter? För det låter ju intressant Hur mycket har du gått ner?
  • SaraPayam
    gotlandsulrika skrev 2008-11-05 16:45:43 följande:
    Sju kilo har jag gått ner. Till frikost äter jag ett stekt ägg m två skivor bacon, på detta håller jag mig mätt o glad i 5 timmar. Lunch och middag kan betså av kött eller fisk, broccoli, blomkol och en gräddig sås. Mellanmål behöver man inte äta, för man är mätt. Är jag hungrig på kvällen kan jag ta några ostskivor, ett kokt ägg eller en avocado med majonäs och räkor!Måste erkänna att jag var livrädd att gå upp i vikt då jag började med denna diet, men jag gick ner flera kilo redan första veckan!Det viktiga är att utesluta allt som innehåller kolhydrater, dvs. potatis, ris, pasta, bröd mm samt undvika socker och frukt.
    Okay, då förstår jag. Men tror du inte att det är farligt att äta så mycket fett...jag tänker på att kärlen & hjärtat kanske inte mår så bra utav det....

    Men det är ju kul att det har gett resultat

    Jag kommer fortsätta med tallriksmodellen, tror ändå att det är det bästa....även om det tar tid
  • SaraPayam
    jenkow skrev 2008-11-06 17:16:26 följande:
    Hej, hej Fick barn för snart två månader sedan. Vi ska gifta oss i maj -09 och jag har 10 kg som jag vill bli av med. Försöker med tallriksmodellen bara för att jag inte vill utesluta vissa saker. Det fungerar finfint, men det går ju inte så där jättesnabbt så jag får väl vara realistisk och säga att jag blir glad om jag lyckas hinna gå ner några kilo innan maj.
    Hej välkommen hit

    Ååå vad mysigt med en liten bebis

    Jag kör med me tallriskmodellen & träning, tycker att det fungerar bra, men det tar ju sin lilla tid Men eftersom du har fått barn precis så är ju det de bästa även för dig, för du ska ju inte hårdbanta pga barnet

    Hoppas att allt kommer gå bra
Svar på tråden En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)