• Umbraz
    Äldre 8 Aug 20:37
    31470 visningar
    230 svar
    230
    31470

    Böllop Umeå 2009!

    Hej, letar efter en bra lokal att ha bröllopsmiddagen. Vi ska endast ha en kortare middag utan fest så jag vill inte hyra ett helt ställe, vi blir dessutom max 50st. Det bästa vore ju en restaurang med en avskild del för slutna sällskap. Jag ska kolla upp Plaza och Aschanska villan. Någon som har erfarenhet av dessa ställen eller tips på någon annan lokal.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-23 20:36
    Ser nu efter ett gäng dagar att jag skrivit fel.Bröllop ska det vara och ingenting annat!!!

  • Svar på tråden Böllop Umeå 2009!
  • je0905
    Äldre 18 Aug 21:20
    #21

    Ja den kyrkan är jättevacker, Vi ska gifta oss i Tegs kyrka. Den är ju inte så fin men det är väl inte det viktigaste. Dessutom så känns det precis som du säger, som "vår kyrka" då vi är tegsbor.
    Jag har en tjejkompis som ska sjunga men ingen som kan spela något instrument. Vi har inte riktigt bestämt sånger än, det är svårt att hitta någon bra. Antingen handlar det om brustna hjärtan eller också blir de jättesliskigt. Vi funderar på Come away with me - Norah Jones och ev. Nothing else matters - Metallica. Vi ska iaf ha Forrest Gump Suite - Alan Silvestri som ingångslåt. Det bestämde jag för flera år sedan! Har du fått tag på någon bra präst?

  • Umbraz
    Äldre 19 Aug 08:05
    #22

    Åh, är det i den låten i filmen där fjädern åker omkring i luften? Den är bara sååååå vacker-har gråtit många gånger till den bara för att den är så underbar, den går en riktigt in under huden. Får man verkligen ha vilken låt som helst som in och utgångsmarcher? Jag har inte riktigt fått kläm på det där.

    Eftersom vi gifter oss först nästa sommar får vi inte boka präst förräns efter årskiftet. Jag vill vara med och påverka vilken präst det blir, vill inte bara ha ngn tilldelad. Men då jag inte är från stan(har dock bott här sen -98) så har jag inte så stor erfarenhet av prästerna här. Har haft två olika präster(manliga)från stadskyrkan vid dop och vill då rakt inte ha dom. Jag har hört mycket gott om Mikael Brodin men vet inte vem han är. Har du ngt tips?

  • je0905
    Äldre 19 Aug 08:47
    #23

    Ja precis den är det! Den är verkligen underbar. Jag tror man får ha vad man vill, inom rimliga gränser men det kanske är prästen och kantorn som bestämmer i slutändan.
    Vi har önskat Anders Rodén som vår vigselförättare. Han döpte vår dotter och vi tyckte han var så mysig! Väldigt lättsam att ha att göra med.

  • Umbraz
    Äldre 19 Aug 09:26
    #24

    Men hur gör ni när forrest gump-låten är så lång. Kommer Ni ha hela låten som den är?

  • je0905
    Äldre 19 Aug 09:30
    #25

    Vi kommer att korta ner den och bara ha "pianodelen", sedan får man väl försöka göra något snyggt avslut. Måste kanske hitta någon som kan spela den först också...

  • Umbraz
    Äldre 19 Aug 09:32
    #26

    Kan inte kantorn det?

  • je0905
    Äldre 19 Aug 09:38
    #27

    Jo det kanske han kan. Vi ska höra med honom/henne om det, annars får man väl ta en cd eller nåt. Det vore kul att ha någon annorlunda utgångslåt också, har ni funderat på nån eller ska ni ha någon av dom klassiska?

  • Umbraz
    Äldre 19 Aug 16:49
    #28

    Vet du, jag tycker det är lite krångligt för jag har hört att en del präster tillåter cd och andra inte. Och det är väl inte alla låtar som passas att spela av en orgel? Jag tror helt enkelt att jag ska ha med mig några låtförslag till prästen. För att vara på säkra sidan kommer jag nog välja ngn traditionell och sen ta med mig några låtar från cd. Jag antar att prästen kommer att ha synpunkter och önskemål utifrån vad som är brukligt.

  • je0905
    Äldre 19 Aug 17:12
    #29

    Det lät som en bra idé. Ja jag hoppas dom godkänner forrest gump iaf, annars blir jag lite ledsen.
    Jag var förresten på ateljé a&k idag där jag hittade min drömklänning! Jag är så himla glad och nöjd!

  • Umbraz
    Äldre 19 Aug 18:20
    #30

    Gusis vad skoj att du hittat Din klänning!!!GRATTIS!!! Jag ska oxå gå till dom, verkar hur bra som helst. Hade dom några medeltidsinspirerade klänningar?
    Hur ser klänningen ut? Hyr du eller köper du din klänning. Om du hyr vad kostar det? och vad kostar den om du köper den?

Svar på tråden Böllop Umeå 2009!