• Nienna

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Englali - Tack! Ja, den ser helt klart bättre ut utan axelbanden, dock är jag ingen "axelbandslös typ", men det ska nog gå bra.

    Trist att ni också fått strul med ringarna, maila dem och kolla om det går att byta/ta in.

    sommarbrud - Tack så mycket!

  • Nienna

    Nu har min älskling kommit ur duschen så nu lägger jag mig...

    Godnatt!

  • Nienna

    Pumpkin - Tack, det är jag också och väldigt stolt! Trodde inte att jag skulle kunna göra det så bra som det blev!

  • Nienna
    Anettan73 skrev 2008-07-08 09:55:41 följande:
    Nienna. Jag uteslöt oxå mina axelband. Skulle ha det först fast mest för att dölja fettet. Men den e så mycket finare utatn. Precis som din..
    Tack!

    Har lagt in en bild i galleriet på hur den såg ut med axelband och alldeles för lång...
  • Nienna

    Jag har faktiskt inte drömt några mardrömmar, men jag har ju upplevt flera stycken på riktigt... Ringarna, klänningen samt sen ombokning av vigselförättare, så jag hoppas jag slipper drömma nåt.

  • Nienna
    EnaOline skrev 2008-07-08 10:07:16 följande:
    Vad hände med din klänning?
    Den var alldeles för lång samt att axelbanden var fula, breda och för stora! Tänkte lämna in den till en skräddare men hittade ingen som hann med den innan bröllopet så igår satte jag mig med sprättaren, nål och tråd i högsta hugg och fixade den själv. Är väldigt stolt över mig själv och dessutom sparade jag nog åtskilliga hundralappar!
  • Nienna
    Anettan73 skrev 2008-07-08 10:12:17 följande:
    Förstår dig att du plockade bort dom. Var inte jätte snygga om man säger så.. Men utan var den perfekt..
    Ja, helst hade jag velat ha tunna "spagettistraps" eftersom jag inte känner mig helt bekväm med axelbandslöst, men jag hittade inga i rätt färg så det fick vara. Har en pashminasjal som jag kan ha över axlarna om det blir kallt senare på kvällen.
  • Nienna
    EnaOline skrev 2008-07-08 10:15:52 följande:
    Nienna oj så duktig du är.. tips på hur man gör? sydde du för hand eller? jag funderar på att göra likadant, ingen sömmerska har tid till att sy upp min, min blev längre efter att den blev strykt :/
    Ja, jag nålade först upp den vilket inte var det lättaste eftersom det inte är ett rakt tygstycke. Fick göra små veck efter vägen och sy fast dem också. Klänningen har ju liksom kilformade tygstycken så först nålade jag fast i två sömmar och sen en nål mittemellan och sen gjorde jag ev. veck. Sen sydde jag små stygn i fållen och fodertyget så att det inte blev någon utvändig söm som syns.

    Lite svårt att förklara, kan ta några bilder och visa om du vill.
  • Nienna

    EnaOline - Har du nån bild på din klänning? Kanske har sett den i Kinatråden, men isf minns jag inte hur den såg ut, har ju sett så många vackra klänningar i den tråden!

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.