• Mirri

  Värmlänningar?

  Hej! Finns det inga värmlänningar här på BT? Det vore trevligt att byta tips och tankar med någon som bor i samma vackra del av landet som jag...

 • Svar på tråden Värmlänningar?
 • Delenn

  Jag ska gifta mig Värmland (kommer från Kristinehamn)men bor i Stockholm, räknas det ?

 • Mirri

  Ha Ha Jag tycker nog att det räknas både om man gifter sig med en värmlänning och om man kommer från Kristinahamn är man absolut värmlänning. En gång värmlänning alltid värmlänning... Var ska ni gifta er?

 • Delenn

  Håller helt med, en gång värmlänning alltid värmlänning

  Vi ska gifta oss på Henickehammars herrgård i augusti. Var ska ni gifta er? Och när?

 • Mirri

  Hennickehammars herrgård är jo otroligt fin! Vilket bra val! Hyr ni hela herrgården eller bara del? Vi gifter oss i Lysviks kyrka i början av augusti. Det är en liten by vid fryken men festen blir antingen i Torsby eller i Rottneros park. Det blir en bit att åka men vi är rätt många och det finns inte så många stora lokaler i Frykdalen som våra släkter är från.

 • Delenn

  Vi tänkte hyra hela herrgården, det paketet som finns och så hoppas vi att många av vår släkt och vänner vill sova över så att vi kan ha brunch tillsammans på söndagen.

  Du skrev att det blir en bit att åka, hur länge är det? Vi har funderat på att gifta oss i en kyrka i Kristinehamn (jag skulle egentligen helst vilja det eftersom jag kommer därifrån)men prel. bokat Filipstads kyrka för att det blev närmare, och så är den vacker.

  Ska ni åka gemensamt till festlokalen (i t ex buss) eller åker folk i sina egna bilar?

  Hur många gäster ska ni ha? Vi ska bjuda max 80 för det är så många Henickehammar tycker får plats på sittningen.

 • Mirri

  Lysvik ligger mitt emellan Torsby och Rottneros så oavsett var festen är kommer det ta ca 20 min att åka. Vi kommer inte att hyra buss eller så utan nästan alla har bil. Vi kommer ha en person som håller koll på bilar och hur många platser som finns så att alla har någon att åka med. Buss var så dyrt så vi tyckte att det var en onödig utgift om en annan lösning fanns.

  Vi kommer vara 130 om alla kommer (vi har stora släkter). Det var därför vi behövde stor lokal. Hellre att alla får plats än att man måste välja att inte bjuda någon resonerade vi.

  Hur långt är det mellan Kristinehamn och Filipstad då? Jag har inte koll. Är det inte genomförbart att åka mellan? Om det känns viktigt för dig kanske det kan vara värt resan?

 • Delenn

  Mellan Kristinehamn och Filipstad är det ca 20 min så vi kanske skulle kolla in kyrkorna i Kr-hamn lite mer ändå. Jag förstår att ni valde bilar istället för buss, tycker också att det verkar onödigt om de flesta har bil, och så kan man ju se till att de som inte har det åker med någon annan. Så har det varit flera gånger när jag varit på bröllop tidigare.

  Var kommer du att vara på bröllpsdagens morgon? Tänkte på hår och smink och så. Jag tänkte kolla frisörer både från Filipstad och Karlstad.

 • Mirri

  Jag har ingen aning. Jag har inte kollat på det än. Om det finns någon som är bra ska jag nog kolla i Sunne. Det är lite långt att åka från Karlstad samma dag för det är en bit. Jag ska nog försöka undvika onödig stress men jag förstår att du kollar i Karlstad. Det finns ju ett mycket större utbud och Kristinehamn är mycket närmre. Jag tror Relax på Norrstrand i Krlstad gör make-up men jag vet inte hur bra de är. www.relax-karlstad.se/

Svar på tråden Värmlänningar?