• Mirri
    Äldre 9 Nov 22:48
    50089 visningar
    149 svar
    149
    50089

    Värmlänningar?

    Hej! Finns det inga värmlänningar här på BT? Det vore trevligt att byta tips och tankar med någon som bor i samma vackra del av landet som jag...

  • Svar på tråden Värmlänningar?
  • Mirri
    Äldre 10 Nov 17:26
    #3

    Ha Ha Jag tycker nog att det räknas både om man gifter sig med en värmlänning och om man kommer från Kristinahamn är man absolut värmlänning. En gång värmlänning alltid värmlänning... Var ska ni gifta er?

  • Mirri
    Äldre 11 Nov 10:11
    #5

    Hennickehammars herrgård är jo otroligt fin! Vilket bra val! Hyr ni hela herrgården eller bara del? Vi gifter oss i Lysviks kyrka i början av augusti. Det är en liten by vid fryken men festen blir antingen i Torsby eller i Rottneros park. Det blir en bit att åka men vi är rätt många och det finns inte så många stora lokaler i Frykdalen som våra släkter är från.

  • Mirri
    Äldre 11 Nov 11:48
    #7

    Lysvik ligger mitt emellan Torsby och Rottneros så oavsett var festen är kommer det ta ca 20 min att åka. Vi kommer inte att hyra buss eller så utan nästan alla har bil. Vi kommer ha en person som håller koll på bilar och hur många platser som finns så att alla har någon att åka med. Buss var så dyrt så vi tyckte att det var en onödig utgift om en annan lösning fanns.

    Vi kommer vara 130 om alla kommer (vi har stora släkter). Det var därför vi behövde stor lokal. Hellre att alla får plats än att man måste välja att inte bjuda någon resonerade vi.

    Hur långt är det mellan Kristinehamn och Filipstad då? Jag har inte koll. Är det inte genomförbart att åka mellan? Om det känns viktigt för dig kanske det kan vara värt resan?

  • Mirri
    Äldre 11 Nov 22:10
    #9

    Jag har ingen aning. Jag har inte kollat på det än. Om det finns någon som är bra ska jag nog kolla i Sunne. Det är lite långt att åka från Karlstad samma dag för det är en bit. Jag ska nog försöka undvika onödig stress men jag förstår att du kollar i Karlstad. Det finns ju ett mycket större utbud och Kristinehamn är mycket närmre. Jag tror Relax på Norrstrand i Krlstad gör make-up men jag vet inte hur bra de är. www.relax-karlstad.se/

  • Mirri
    Äldre 12 Nov 13:16
    #13

    Hej! vad kul att fler vill vara med!
    viktualia: Ekolea gör gu make-up och så också. Vet du om de är duktiga?
    Snitte: var blir bröllopet?

  • Mirri
    Äldre 12 Nov 22:48
    #19

    Mia o: Vart utomlans vill ska ni gifta er? Är det bestämt? Var är drömplatsen? Nu blir jag nyfiken

  • Mirri
    Äldre 13 Nov 13:42
    #23

    A hjärta h: vad är det för typ av plats ni är ute efter? Är det på landet eller i stan? Kyrkligt eller borgeligt? Värmland är ju Sveriges vackraste landskap så det finns självfallet många vackra platser att välja på

  • Mirri
    Äldre 13 Nov 23:48
    #25

    A hjärta H: Jag vet inte hur det ser ut på Hammarö om det finns lokaler där men det är ju fint i Vänern och så... Något av hotellen för festen? Alsters herrgård är ju fin men det är lite små rum kanske... Hur nära Karlstad ska der vara?

  • Mirri
    Äldre 14 Nov 22:25
    #27

    Dömle Herrgård brukar vara oerhört flexibla också och kan fixa och anpassa det mesta efter parets önskemål. Det ligger ca 20 min körväg från Karlstad.

Svar på tråden Värmlänningar?