• GME76

    Fixa vikten till augusti-08. Är ni med??

    Såg i en augusti-tråd att det är fler än jag som vill gå ner i vikt innan bröllop i augusti. Ska vi försöka motivera varann tillsammans. E ni me...ett två ett två .

  • Svar på tråden Fixa vikten till augusti-08. Är ni med??
  • bjornis

    Jag vill också vara med! :) Ungefär 10 kg minus till nästa höst (eller gärna till våren då man börjar shoppa efter klänningen! hehe).

  • ganka

    hm... tycker BT mixat lite för mkt med allt här..
    jag som just lärt mig att hitta allt..

    hur som haver..
    helgen har varit super..
    har gått 2 mil (1mil/dag) är nöjd.. :)

  • Monken

    Hej alla!
    Själv har jag haft en superbra helg må-bra mässigt, mindre bra omfångsmässigt... Vi var dock ute och gick i ca 2 timmar i lördags. Alltid något.

  • Anja 19 juli 2008

    Hej :)

    Nu har jag inte läst tillbaka alls i tråden men jag vill så gärna vara med här. Kämpar med övervikten sedan barn nr 2 och 3 (har i ärlighetens namn gått upp massor EFTER att dom föddes oxå så jag kan inte bara skylla på graviditeterna).

    Gick upp massor då jag åt minipiller, fick superlåg ämnesomsättning + att jag hade ett ständigt sug/hunger efter att stoppa saker i munnen, främst sötsaker, tyvärr...

    Så jag var uppe och vände på 93 kilo, vilket är min toppnotering. Vägde tidigare 60 kg (vilket jag ser som min normalvikt) så jag kan inte riktigt acceptera mig själv som jag varit de senaste tre åren.

    Håller på och kämpar med aftonbladets viktklubb nu och tycker det går bra. Har inte tidigare haft koll på hur jag lagt upp min kostcirkel. Märker verkligen att kroppen funkar bättre och går ner i vikt fortare när jag sätter samman kosten bättre. Blir förvånad över hur mycket jag kan äta och ändå gå ner i vikt. Härligt. Rekommenderas...

    Har gått ner ca 10 kg sedan nyår men har runt 15 kg kvar. Siktar in mig på att väga under 70 då jag gifter mig. Det är inte min idealvikt men bättre än den vikt jag ligger på nu (runt 83-84).

    Att få lite hjälp, pepping och att få prata med andra i samma situation skulle verkligen hjälpa, så jag hoppas det är ok om jag hoppar in här, även om jag inte varit med från början.

    :)

  • Anja 19 juli 2008

    Ah såg nu att det är en augustitråd. Jag gifter mig i juli... Kanske kan hoppa in ibland och skriva lite om det är ok. :)

  • Monken

    Anja, välkommen hit! Jag gifter mig också i Juli 2008 men var alldeles välkommen ändå :)

  • Anja 19 juli 2008

    Tack :) Vad bra!

    Man behöver ju allt stöd man kan få. Känns ju roligt oxå, om man kan hjälpa någon annan. det här med viktnedgång har ju sina ups and downs om man säger så ;)

    Nu ska jag iväg med alla barnen till dagis/skola och sen ska jag tapetsera färdigt köket och måla ett av sovrummen. Mäklaren som ska sälja vår lägenhet kommer hit imorgon! Lite småpanik har jag för jag fattar inte hur jag ska hinna.

    kanske förbränner lite kalorier på köpet :)

    Hur motionerar ni? Jag klarar ju ej att springa som jag gjorde förr, får ont iknän och vrister pga tyngden. Tänkte börja simma nu till hösten dock. Det tycker jag är skönt. Men jag har rätt så "breda" axlar. Är så rädd att dom ska bli bredare. Vill ju visserligen att kroppen ska se mer vältränad ut så jag får väl ta de breda axlarna på köpet eftersom jag verkligen gillar att simma :)

  • dreams

    God morgon tjejer!
    Hur skulle vi göra med vägningarna, kom vi fram till någon dag?
    Måndagar eller torsdagar pratades det om förra veckan.
    Kan säga såhär att jag kom på vägningen efter frukosten så jag hoppade över imorse. Därimot cyklade jag i 30 min och 7,5 km kom jag. Sen gjorde jag 150 magövningar dvs några raka situps, några sneda och lite bencykling så jag känner mig ganska nöjd med dagen. Imorgon tänkte jag öka cykeltiden till 35 min.

    Hur går det för er andra då?

  • Anja 19 juli 2008

    Wow vad duktig du är dreams!!!

    Jag är så dålig på att komma igång. väntar bara på lönen nu, den kommer den 13:e, så att jag kan köpa ett simkort och börja gå t badhuset. Älskar att simma. Det är väl i princip den enda typ av motion som jag verklgien njuter av (bortsett från sex såklart men jag tror inte att det bränner så mycket kalorier som jag skulle önska ;) OM det hade gjort det så vore det ju toppen) :D

    Jag skulle verkligen behöva göra situps oxå för mina magmuskler är löjligt långa... alltså efter de två sista graviditeterna som kom precis inpå varandra (min dotter var tre månader när jag upptäckte att jag var gravid igen) så har mina magmuskler helt enkelt inte lyckats dra ihop sig så när jag slappnar av så står magen ut som en gravidmage i runt 6:e månaden! dEt är HEMSKT...

    Och jag klarar ju därmed knappt av att göra situps för hur mkt jag än spänner magen så orkar ju inte kroppen lyftas upp, de kan ej dra ihop sig tillräckligt... Vad gör man istället för situps, för att stärka magen!!! detta är nog mitt största problem för egentligen skulle nog inte mitt omfång vara lika stort om musklerna var platta under fettet.

    Jag är 169, väger 84 kg och har ett bystomfång på ca 115 cm, men ett midjeomfång på 96 cm och det är INTE normalt till den vikten och längden. Det gör mig galen...

    Brukade ha bystomfång 107, midjeomfång 70-75 så det känns JÄ..LIGT trist det här :(

    nåja, jag hoppas på att simningen ska ta ltie på magmusklerna oxå. Det brukar kännas i magen och hela kroppen när man simmat länge. brukar simma en timme eller så. Det brukar bli ungefär 2 km men jag ska börja med 1 km tänkte jag. Det var ju så länge sen. Jag kanske inte ens orkar det???

    Vägdag vore ju perfekt med måndagar. Det är då jag väger in mig på viktklubben!

    Idag vägde jag som sagt 82 kg. Har gått ner från 94, alltså 12 kg sen i april ungefär. Det känns himla skönt faktiskt!

    Ska vi även mäta midjeomfång?

    Det gör man ju bara en gång i månaden på viktklubben. Det kunde ju vi oxå göra! :) Om ni vill alltså? Ibland säger ju inte vikten så mycket för om man tränar så får man ju muskler och då säger ju omfånget lite mer.

Svar på tråden Fixa vikten till augusti-08. Är ni med??