• Junibr­ud 2008
    Äldre 10 Jun 16:53
    88594 visningar
    53 svar
    53
    88594

    Bröllop för bara närmaste familjen

    Vi kommer nog bara vigas inför närmaste familjerna (hans + min). Jag ser så många som ska ha många gäster och storslagna bröllop.

    Finns det nån mer än vi där ute som bara ska ha närmaste familjen med eller kanske bara Ni två på tu man hand?

  • Svar på tråden Bröllop för bara närmaste familjen
  • Humma 11/8
    Äldre 11 Jun 10:06
    #0

    Allt är relativt... mina närmaste är mina 8 syskon med respektive, 12 syskonbarn, mina biologiska föräldrar med deras nya makar och så får vi inte glömma farmor och min farbror och faster och detta bara på min sida... Svaret är ja, vi kommer bara att ha dem allra närmaste, men det innebär inte att vi blir få

  • Kristi­na07
    Äldre 11 Jun 10:12
    #0

    Vi kommer vara bara familjen. 9 vuxna och 6 barn.

    Men vi kommer ha alla lyxiga tillbehör.
    Min mamma trodde att bara för att vi skulle ha få gäster så skulle det vara mindre "högtidligt". Vi kommer ha fina kläder, och jag ska ha håret uppsatt med tiara. Middag på jättefin restaurant med vin och champagne. Fotograf och limo ska vi också ha.

    Hade vi bjudit 50 pers så hade vi inte haft råd att göra alla "det lilla extra" eftersom alla pengarna då gått till mat till gästerna.

    En anledning till är att vi bor på min hemort där jag har ett stort umgänge och skulle velat bjuda många, medans m2B inte har så många vänner han skulle vilja bjuda.

  • mian73
    Äldre 11 Jun 10:20
    #0

    Vi kommer att gifta oss i en mindre kyrka med bara våra närmaste familjer närvarande. Det blir 15 personer. Senare på kvällen har vi en bröllopsfest där vi även bjudit in vänner och kollegor så då blir vi allt som allt ca 35 personer. Vi tycker att det är lagom. Vi vill fira dagen med personer som betyder något för oss och inte bara bjuda in personer bara för att de på något sätt är släkt med oss.

  • midsum­mer
    Äldre 11 Jun 10:28
    #0

    Vi bjuder bara de närmsta och kommer allt som allt att bli 20 pers. Precis lagom tycker jag! Men det är olika från person till person.

  • midsum­mer
    Äldre 11 Jun 10:29
    #0

    PS. Vi ska inte ha bordsplacering utan kommer duka långbord med 9 pers på varje sida och så oss på gaveln... D.S

  • Roslag­sbrud
    Äldre 11 Jun 10:51
    #0
    Vi skall ha ett bröllop tillsammans med våra närmaste.
    Min blivande man har "bara" sin far som sin närmaste familjemedlem men har bjudit även sina 2 närmaste vänner med respektive.
    Själv har jag mina tre barn och den äldsta sonens flickvän, min mor och min 2 bröder med respektive och så är det min ena bror döttrar med respektive.
    Även jag har bjudit min 2 närmaste vänner med respektive.
    Så allt som allt blir vi 22 stycken.
    Sedan misstänker vi att det kommer komma några till för att närvara vid vigseln och det är helt Ok för oss och sedan efter middagen kommer troligtvis den tjej som sjöng under vigseln att dyka upp med gitarren och sin livskamrat, för lite spontan allsång.

    Det är inte "vi" om vi skulle ställa till med ett stort pampigt bröllop och det är ju just detta vi vill vara denna stora dag.
    Men vi har "allt" ändå, med en kyrka som ligger vackert, troligtvis kommer vi vara klädda i frack och brudklänning och jag kommer att göras i ordning av en frissa, en vigselring som passar min personlighet, en vacker brudbukett, festlokal som ligger lika vackert som kyrkan och där det finns övernattningsmöjligheter för den som önskar det, en 3-rätters middag och kaffe och tårta och nattvickning.
    Bröllopsresan kommer att pågå under närmare 3 veckor i februari/mars nästa år och gå till Malysia och Florida.
  • Zozo
    Äldre 11 Jun 11:04
    #0

    Vi bjöd ocksa bara de allra närmaste, men vi blev ända 30.. 15 var närmaste familjen (föräldrar o syskon med respektive o barn) och resten var de allra närmaste vännerna. Vi valde istället att spendera en hel vecka med dessa pa ett mysigt ställe sa vi hyrde ett ställe med övernattning fôr alla i Bourgogne (maken är fransman) där vi firade bröllopet pa mandagen och umgicks avslappnat i en vecka, med grillkvâllar, vingardsbesök och slappande vid poolen. Heeelt underbart!

  • MrsNil­sson
    Äldre 11 Jun 11:34
    #0

    Jag vad skönt att höra att fler ska ha "små" bröllop. Trodde jag och min sambo var de enda :) .. Visst är det skönt att smaken är olika, vad trist om alla bröllop skulle vara likadana..
    Kala: Vad mysigt det låter att spendera natten på en segelbåt, där blir det säkert en massa gung gung ;)

  • Madele­ene
    Äldre 11 Jun 16:46
    #0

    MrsNilsson: Både stora och "små" bröllop är otroligt mysiga på sina sätt. Vi var på ett "litet" förra sommaren (där vi skall ha bröllop nästa år) och ett större för någon helg sedan. Båda var jätte roliga och charmiga på sitt sätt.

  • Äldre 11 Jun 16:52
    #0

    Vi hade särskilda kläder (men inte såååå högtidliga), middag på restaurang, fotograf och bordsplacering även om vi var så få - men inte t ex inbjudningskort eller underhålling och lekar.

Svar på tråden Bröllop för bara närmaste familjen