• Gyllan

    Knasiga kommentarer?

    Är det fler än jag som fått sin beskärda del av knasiga kommentarer? Tänkte vi kunde fylla på med såna där maninte vet om man ska skratta eller gråta...
    Här kommer mina exempel:

    * Var med min tärna i en brudbutik i centrala Stockholm för att köpa hennes klänning. Till saken hör att både jag och tärnan är ganska unga, 23 år. När vi kommer fram till kassan kvittrar expediten "åh, ska ni på skolbal"? Nej, det e till bröllop säger tärnan och expediten ser frågande på oss.

    * Jag är som sagt 23 och min m2b äldre än mig, han blir 35 i höst. Vi var igår och skulle prata igenom våran tårta, vad vi ska ha för fyllning, hur den ska se ut osv. Har stått där och pratat med konditorn ganska länge och frågar om de har några brudpar att sätta på toppen. Han tar fram några olika och vi pratar lite. Min m2b säger att "den här gillar jag". Då tittar konditorn på honomoch frågar, "är det du som ska gifta dig". Ja svarar min m2b, lite förvirrad och då frågar konditorn "är hon blond". Han hade alltså inte förstått att det var jag som var bruden, fast vi stått och pratat i säkert 15-20 min.

    Så, någon annan med knasiga kommentarer?

  • Svar på tråden Knasiga kommentarer?
  • Leh

    Haha kul det där med åldern, i Thaoland fick vi höra att dom trodde jag var syster till min son, 1 trodde tom att jag var hans flickvän! och jag är 31 och sonen då 14.

    Ibland kan det bli lite tokigt oxå;
    Sonen hamnade på sjukhuset och fadern var med, likaså farmor. När läkaren går ronden så ligger pappan i sängen bredvid sonen och läkaren skickar ut pappan. Efter fick han höra att läkaren trodde pappan var en kompis till den 14 årige grabben, och att sköterskan som sett farmor, trodde det var mamman.. hahha..

    hoppas det inte blev för rörigt.

  • Berner

    Var och försökte ansöka om IDkort med en klient idag.
    Då måste man ha giltigt ID svarade damen
    -men det är ju därför vi ansöker , för att han inget har?
    -Är ni gifta?
    -Nej, men jag kan intyga att han är han och legitimera mig!
    -Det går inte man måste vara släkt.
    -Kan godmannen intyga att han är han och så har vi ett personbevis.
    -Nej
    -Men om man inte har någon släkting som kan bevisa att han är han hur gör man då?
    -Då får man inte ansöka om IDkort.
    -????????????????Menar du allvar?

    Snacka om diskriminering!

    Vi ska göra ett nytt försök om några dagar och hoppas vi träffar någon som är lite mindre inskränkt.Det måste väl finnas fler ensamma människor i vårt samhälle eller?

  • Yllo

    Berner: Öhhhhh det var det skummaste jag någonsin hört! När jag ansökte om mitt första id-kort så hade jag en kompis med mig för att intyga att jag var jag och det gick hur bra som helst *fnys* Ingen som frågade efter släktingar/föräldrar eller dyl alls.

    Gör ett nytt försök på ett annat ställe!

  • lightfish

    Ang. Id-kort så är det nya regler sen 1januari 2007 och de lyder att har man ingen släkting får man inget ID. Helt allvarligt..... :(

  • Berner

    Tydligen nya hårdare regler.
    Man kunde ansöka om släktskapsintyg hos skatteverket också, men om inga släktingar finns?
    ...-"Då får man inte ansöka"
    Hur knasig får man vara?

  • Berner

    Snacka om lucka i lagen!
    Har fått tips om att göra ansökan hos polisen.

  • förhoppningsis

    Det ar tyvar sa att man inte kan soka utan slakt som intygar. Helt hopplost for ensamkommande flyktingar utan nagon har... det ar ju kort for dem fran borjan.
    Berner, anar att din klient kanske ar en av dem, eller?

  • mammaK

    Berner!
    Godman ska visst kunna säga att du är du, så var det iaf nu i maj när min brukare sökte id-handling.
    Tycker det låter väldigt konstigt!

  • mön

    Min kompis förlovade sig för 1 1/2 år sedan. På jobbet var det en kollega som smög fram till henne och viskade "grattis, vi har sett det på dig ett tag nu"....
    De trodde att hon var gravid och att kompisen och hennes fästeman täckte upp det med en fölovning. Min kompis blev så arg, tänk att det finns människor som tror att man förlovar sig bara för att man blivit gravid. Dessutom är det hemskt att få reda på att kollegorna pratat om henne en tid och kollat in magen och trott att hon var gravid...

  • Novemberbrud07

    På tal om graviditeter o sånt...

    Var hemma hos min svärmor o hjälpte henne då hon har vart lite sjuk. Pratade om att vi letar hus och vill skaffar barn..och det är tröstlös för alla hus är så dyra o vi vill vänta med barn tills vi har någonstans ok att bo...

    Hennes kommentar
    - Men ni har ju ingen brådska
    (eh, va??, Jag är snart 31 och min sambo snart 38 - hur länge ska vi vänta då???)

    Sedan detta med barn
    - Det är ju inte säkert att J vill ha några barn?
    (Eh...igen? - Vi har liksom pratat om den saken och det är inte bara jag som har fått för mig det - jag tror jag känner min M2B liiite grann)

    Tycker jättebra om min svärmor - men lite plumt tycker jag!

Svar på tråden Knasiga kommentarer?