• Emma23
    Äldre 17 Mar 21:24
    37595 visningar
    52 svar
    +1
    52
    37595

    Syrianska svärföräldrar

    Hej. Undrar om det finns någon svensk tjej som har erfarenheter av syrianska svärföräldrar.. Har ni upplevt några kulturkrockar eller andra problem?

  • Svar på tråden Syrianska svärföräldrar
  • Lady o Lufsen
    Äldre 23 Mar 16:12
    #0

    Oj, oj, oj! Håller med Sister...!!!
    Där ser man!???

  • brud 070901
    Äldre 23 Mar 16:21
    #0

    Sister of the Night: håller med, tråkigt att rasism från det hållet inte uppmärksammas lika mycket som den som är riktad åt andra hållet!!

    har en bror som e tillsammasn med en syrians tjej, det accepteras INTE kan jag ju säga!! jätte tråkigt tycker jag då jag ibland kan känna mig stött pga att jag uppfattar det som att han inte duger åt henne... i hennes familjs ögon förstås.

  • Äldre 23 Mar 16:24
    #0

    Nä, vem har sagt att svenskar har monopol på det? Men man hoppas ju att det är generationsfråga även om det inte är säkert (ser man på svenskar så är det ju inte så). Men jag tror att de flesta är lite vaksamma inför det som känns obekant och utanför vilka förväntningar man har - särskilt inom sin familj. Tyvärr, men mänskligt...

  • brud 070901
    Äldre 23 Mar 16:29
    #0

    "kan oxå tänka mig att dom tänker mkt på framtiden när ni kommer skaffa barn, vilka traditioner barnen kommer att få lära sig, vilket språk osv.våran kultur skiljer sig oxå ganska mkt från svenskarnas.." (babino)

    visst e det som du säger att traditioner och värderingar går isär en del. men barn uppfostran tex kommer väll från båda föräldrarna, så då är det väll hans jobb att se till att hans värderingar och traditioner lever kvar likaväl som hennes! tyvär så har jag den uppfattningen att denna acceptans som ska finnas mot annorlunda traditioner och värderingar endast verkar fungera och eftersträvas från ett håll, och med det menar jag att det är lika viktigt att alla värderas lika ur ett gemensamt medmänniskoperspektiv oavsett om det handlar om syrianer eller svenskar. tråkigt att det ibland känns som att denna strävan blivit skev och konkav och är ett krav som endast läggs på svenskarna och inte lika mycket på alla parter..

  • brud 070901
    Äldre 23 Mar 16:33
    #0

    bra tråd det här... här är ett ämne som verkligen måste komma upp till ytan och diskuteras kring!!

  • Äldre 23 Mar 16:37
    #0

    Jag kan föreställa mig att särskilt en äldre generation värnar om sina traditioner i ett främmande land ganska lätt. Att de upplever assimileringshotet så starkt (många gånger har de ju flyttat hit också för att de upplevt sin identitet hotad i hemlandet och kunna värna sin tro t ex) att man vill "hålla sig för sig själv". Mina svärisar (väldigt svenska) resonerar definitivt så! även om verkligheten de konfronteras är helt annorlunda.

  • brud 070901
    Äldre 23 Mar 16:46
    #0

    anne på grönkulla: visst det kan jag förstå, men denna separation i samhället gäller inte enbart den äldre generationen utan även i allra högsta grad den yngre!

    jag bor själv i Södertälje och är uppvuxen med detta och det är väll det som gör att man skulle villja få en rättvis disskution kring ämnet dvs att man belyser problemet från båda hållen.

  • babino
    Äldre 23 Mar 16:48
    #0

    brud 070901:

    självklart är det mannens jobb att se till att barnen lär sig från båda traditioner, det jag menade var bara att jag tror nog att hans föräldrar är rädda för att han inte kommer lära barnen detta, speciellt om han är gift med en svenk. Barnen kommer att gå i skolan och lära sig svenska och lära sig hur den svenska kulturen fungerar edn frågan är om mannen kommer lägga ner tid på barnen och lära ut hans traditioner och hans språk.

    detta problem har funnit i min släkt med så jag vet hur föräldrarna tänker. Men när det gällde släkten så lyckades min kusin övertala hans föräldrar att han ville leva tillsammans med hans svenska tjej och ingen annan, hans föräldrar förtstod honom och stöttar dom båda jätte mkt nu.

    Emma23:
    om du verkligen vill ha killen och han dig, TRO MIG då kan han övertala hans föräldrar och dom kommer säkert tycka om dig lika mkt som dom tycker om sonen.

  • Äldre 23 Mar 16:51
    #0

    Nej, absolut, det vet jag också. den fullständiga belysning du efterlyser kräver ju att allas situation och motiv granskas.

    Men som sagt, till TS tror jag budskapet är att hon kan bli accepterad för den hon är i familjen men det kräver tålamod och att hennes kille ställer upp för henne och dem 100% gentemot sina föräldrar.

  • brud 070901
    Äldre 23 Mar 16:52
    #0

    babino: men då kan jag inte se nått problem !

    jag har bara ändå så svårt att acceptera att det känns som att det måste till en "övertalning" för att de ska acceptera ett äktenskap/förhållande med en svensk. måste det verkligen vara så? hur skulle du reagera om rollerna var omvända?

Svar på tråden Syrianska svärföräldrar