• Naura

    2008 Sommarbröllop - Originalen tuffar vidare

    Åh vad är det här för tråd? :) Vi har oxå bestämt datum nu till nästa sommar. 28 Juni 2008 är spikat! Vi ska gifta oss i en liten kommun, så jag tror inte det ska vara nåt problem med datum o sånt. Ska åka "hem" dit över påsk, då ska vi försöka bestämma kyrka, präst o sånt när vi är på plats.

    Jag planerar för fullt i huvudet redan! Känns bara tråkigt när det är så långt bort. :)

  • Naura

    Oj oj, här kommer det flera sidor med inlägg bara på en dag. :)

    Vi är ett par i 23 resp. 25års åldern som varit tillsammans sen gymnasietiden. Blev tillsammans när jag var 16 o han 18 o har hängt ihop sen dess, är nu inne på det 8:de året. Har bott ihop i flera herrans år känns det som, och har två hundar tillsammans. Vi kommer gifta oss i norrbotten, men bor nu i västerbotten Umeå. Jag pluggar till Civilekonom, han ska börja läsa teknisk datavetenskap till hösten.

    Vi har pratat om förlovning länge nu, men tog inte på oss ringarna förrän IGÅR! :) Blev bjuden på en helkväll med trerätters o hotellnatt, stearinljus, stort badrum o champagne. Han gick ner på ett knä o frågade så underbart om jag ville gifta mig med honom...det var så perfekt!! Så äntligen är vi förlovade! :)

  • Naura

    Lucy_ : Jag såg nån skylt som hastigast när jag körde från maxi för nån dag sen, men hann inte läsa så noga. Så det är nu i helg det är? Varsdå och vilken tid? Båda dagarna eller bara en? Skulle ju vara kul att åka förbi o titta lite. :)

  • Naura

    Ja tärnor och toasmaster kommer bli svårt för mig oxå...har inte så mkt tjejkompisar, inte nån "bästis" iaf. Har två systrar, en som kommer ha en 10mån baby vid tillfället, och en som inte känns som den mest pålitliga och som inte bryr sig lika mkt som jag. Så jag vet inte...kanske hoppar över dom?

    Ville att min äldre syster (hon som ska få barn) skulle vara toastmaster, och även min soloartist i kyrkan (tillsammans med sin man som spelar gitarr), men tror det blir svårt med tanke på barnet. Men vi får se, är ju länge kvar ännu. :)

    Sen tårta...har ingen aning om vad det ska vara för nåt än. Gillar choklad, men får inte vara för mäktigt, kladdkaka tar jag bara pyttebitar av sen blir det för mkt för mig...men vi får se. Känns både kul o frustrerande att vara så i början av sina planer, och att ha datumet så långt fram i tiden, för man kan planera o ändra sig flera gånger.

  • Naura

    Vi kommer nog åka på mässan på Söndag. Min kille jobbar hela lördagen, o han ville oxå följa med så då blir det på söndagen. :)

    Härlig dag det låter som ni kommer få på lördag Norrsken. :)

    Jo, en 10mån baby kan ju vara med farmor o farfar, det är det jag hoppas på iaf. :) Annars får jag väl bjuda farmor o farfar oxå på bröllopet så de kan vara barnvakt under tiden på plats om inte syrran vill lämna bort den lilla hela eftermiddagen/kvällen.

    Ang. tärna så är jag jätte kluven ju mer jag tänker på det....har en kompis som är ganska ny, men ändå så är vi bra kompisar som kan prata om allt o sånt. Men hon känner absolut ingen annan av mina vänner, har aldrig träffat min familj (de bor 40mil bort), vet inte så mkt om mig från förr osv... men det kanske inte spelar nån roll?? Sen har jag en annan kompis, som jag bara pratar med kanske 10 gånger per år, vi brukar ofta gå ut på festa tillsammans när vi båda är "hemma", vi har vuxit upp granne med varann, gått i samma klass i 9år, sen på samma skola på gymnasiet (men då umgicks vi nästan aldrig) men vi har hittat på mkt när vi var små, hade samma intresse (hästar)...hon har ju varit med "längst" om man säger så, men kanske dumt o be henne ändå...o hon pluggar dessutom i Danmark så det är ju inte som att vi kan åka o shoppa tillsammans när som helst o sånt...men vi kommer ju från samma ställe, där vars jag ska gifta mig...men jag är ju mkt bättre vän i dagsläget med tjejen här i umeå, men hon bor ju här, kan inte hjälpa till o fixa så mkt på plats inför bröllopet...den andra tjejen är mer från förr.

    Hur ska man tänka?? Kanske kan jag fråga båda tjejerna?? Jag skulle vilja ha en tärna som man kan fråga, bolla ideér, få råd, hjälp med val av olika detaljer, hjälp med olika saker som ska fixas, sen vill jag ju ha nån som fixar en möhippa åt mig oxå! ;) Jaja, det ordnar sig. Får prata med killen min oxå o höra vad han tycker. Han har två kompisar som han kan ha som bestman o vad den andra nu heter, en manlig tärna. :) Så det är inget problem.

    Nu ska jag nog gå o bläddra igenom mina bröllopstidningar o drömma mig bort lite. :)

  • Naura

    Jag tänkte oxå på det, att det blir dyrt att ha tärna, o speciellt två, om man ska köpa klänningar åt dom...skulle vara kul om de matchade, men det kanske räcker om de har somriga kläder i samma färg eller nåt...äh, vet inte. Orkar inte tänka på det nu, är så länge kvar. :)

  • Naura

    Har inte bestämt nå tema eller färger o sånt ännu. Kanske borde göra det så man kan börja köpa små grejjer lite här o där till dekoration o sånt?

  • Naura

    Vars är det ni kommer ha färger som går igen? På tärnornas klänningar, på blommor, på inbjudningar, på dukning, på programmen? Nåt mer? Hela lokalen kanske ska pyntas i samma färgtema?

    Lokalen som vi funderar på är jätte fin, en stor fin bygdegård, jätte fint läge o vacker natur runt i kring. Men de har jätte fula stolar...sånna med spegelblank stålram o blåa dynor på...vet inte om det finns nånstans att hyra stolar i stan, för det är så litet...måste mina färger matcha med blått då? Eller ska jag försöka klä dom? Det blir ju jätte dyrt... men stolarna kanske inte syns så mkt...eller? Vad gör man? Har ett jätte vackert dukat bord, o lokal i övrigt, o så är det hemskt fula stolar?

  • Naura

    Har idag varit ner på stan och kikade förbi bokhandeln...kollade lite på vad papper och sånt kostar, om man vill göra sina egna inbjudningskort o sånt... Och med tanke på att jag inte är ett dugg kreativ eller pysslig av mig på det sättet, så kanske det är lika att köpa färdiga inbjudningskort...Kommer aldrig kunna bestämma mig för hur de ska se ut, hur man ska göra, o sen blir det säkert massa fel o sånt, så man måste göra om, o i slutändan är jag ändå missnöjd o tycker att jag valde en ful design....Vi ska ha runt 50 gäster, men många är ju par, så det blir inte så många kort o köpa...kanske blir 25-30st inbjudningar som man ska skicka ut.

    Gör ni egna eller kommer ni köpa inbjudningar?

  • Naura

    När min sambos bror gifte sig, så skickade de ut inbjudningar på allas mailadresser (till dom som hade email). Tyckte jag känndes tråkigt, de skickade ett sms o skrev "kolla mailen" o så när vi kollade så var det en bröllopsinbjudan...o vi hade ingen aning om att de skulle gifta sig. Kändes tråkigt att få reda på det på det sättet, men nog var vi ju självklart glada för deras skull ändå!

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop - Originalen tuffar vidare