• Lilla Li

    Bilvande brudar i Jönköpingsområdet? Del2

    Lillstumpan: Vi håller också på och ska bygga hus! :) Var bygger ni? Använder ni en husfirma och i så fall vilken?

  • Lilla Li

    Lillstumpan: Vi har möjlighet att få köpa en tomt billigt i Skärstad. Funderar lite extra på det just nu bara, för det är en hel del att göra med tomten tyvärr. Hur gamla är ni? Kommer ni från stan?

  • Lilla Li

    Jag är 22 och kommer från Göteborg. Han är 27 och kommer härifrån. :) Har ni bestämt något tema för bröllopet? Hur många gäster tror ni det blir?

  • Lilla Li

    Vi har mörkrött färgtema och bjuder ca 70 gäster så vi gissar är det blir runt 60 st som kommer.

  • Lilla Li

    Lillstumpan: Okej. :) Har ni funderat över lokal nånting?

  • Lilla Li

    Lillstumpan: Vi tackade precis igår ja till att vara på Ester Kök & Bar i stan. Där får vi änkta priser på hotellrummen på John Bauer också.

  • Lilla Li

    Lillstumpan: Usch... Sitter på jobbet och försöker jobba samtidigt som jag försöker komma på vad jag ska köpa till min bästa kompis i julklapp! Lite panik - ska till Göteborg och träffa henne i helgen och då byter vi julklappar!

  • Lilla Li

    Lillstumpan: Nej nu fick det bli en sminkkurs på Make Up Store i Göteborg. Det har hon pratat om i flera år att hon vill ha. :)

  • Lilla Li

    Ängla: Jag kan VERKLIGEN rekommendera Esters! Vi har fått ett helt otroligt bra bemötande och restaurangchefen Marcus är väldigt öppen för alla våra idéer och förslag.

    Vi är faktiskt det första paret som nånsin caterat hela restaurangen. Tidigare har de bara caterat till andra lokaler. Men det kommer bli så att de stänger av restaurangen för andra gäster. Just i augusti när vi gifter oss är det tydligen lågsäsong, så hotellet kommer vara i princip tomt och därför kommer vi ha hyfsat fri tillgång till alla offentliga utrymmen på hotellet.

    Restaurangen blir vår, på terrassen på femte våningen kommer vi ha fördrink med utsikt över Munksjön. På andra våningen ligger ett tv-rum där våra yngre gäster kan få titta på tv, spela spel m.m. om de tröttnar på festen. Baren har vi inte diskuterat, men jag skulle kunna tänka mig att den också blir bokad för bara oss.

    Vi får rabatterade priser på hotellrum och drycker i baren. Vi satte själva ihop en meny (förrätt + varmrätt) och bad honom ge oss ett pris på det. Vi kommer få betala 345:- per kuvert inklusive fördrink, förrätt och varmrätt. Dryck till maten betalar vi utöver detta och efter middagen blir det betalbar, med rabatterade priser som sagt. Vi kommer även få komponera ihop varsin egen drink som går att köpa. Typ "Annelie's hallonvodka" eller nåt annat gott. ;) Marcus gillar att laga mat så han komponerar gärna ihop en alldeles ny meny om man önskar, eller så väljer man från deras à la carte-meny som vi gjorde.

    I lobbyn har de en projektor som visas ner från andra våningen på en stor vit vägg. Där tänkte vi ha ett bildspel med foton på oss rullande när vi tar emot folk.

    Vi använder oss av deras egen ljudanläggning. Han kände en bra DJ som man kan hyra in om man vill. Discokula kan man också hyra in.

    Han var väldigt öppen för alla möjliga förslag om vi hade angående dekorationer och sådär. Vi vill ha det enkelt och stilrent, vita dukar, några vaser med röda blommor och levande ljus. Utöver detta har vi inga dekorationer. Men blommorna och ljusen kommer han att fixa.

    Det enda vi möjligtvis behöver göra själva är att byta stolsöverdragen. På vår/sommar har de ljusgröna, på höst/vinter mörkröda. Vårt tema är mörkrött, men tydligen är det lite knepigt att byta överdragen så det gör vi nog själva då eftersom de helst inte ville göra det.

    Kort sagt: Känns HELRÄTT! Kommer vara sååå skönt att få komma dit och bara ha det skönt och inte behöva tänka på nåt! Morgonen efter hoppas vi få äta frukost med de av våra gäster som valt att bo på hotellet över natten. Ska bli härligt! :D

Svar på tråden Bilvande brudar i Jönköpingsområdet? Del2