• Bjalla­n
    Äldre 11 Sep 15:01
    26510 visningar
    203 svar
    203
    26510

    Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!

    Hej!
    Det är väl på tiden att det finns en tråd för oss sommarbrudpar 2007? (Eller det kanske gör det redan?)

    Det vore kul att veta hur det går för andra med planeringen. Kanske kan vi dela med oss av våra erfarenheter till varandra? Det är ju alltid bra att få tips och råd av någon i samma "situation"?

    Vi ska gifta oss den 7 juli i Dörby kyrka. Än så länge har vi inte kommit så långt i planeringen. Vi har bokat kyrka, präst och festlokal...

    Skriv gärna och berätta om er!

  • Svar på tråden Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!
  • Eriksb­erg
    Äldre 11 Sep 16:35
    #0

    Bjallan:
    Det är bara jag här igen från Maj-tråden i Kalmar. Det verkar inte vara så många här inne just nu, kanske blir det fler lite senare . Annars kan väl vi diskutera vidare, i värsta fall . Jag tycker det är så roligt med det här !

    Hade vi inte valt Öland hade jag velat gifta mig i Dörby, det är en sådan fin kyrka! Vart ska ni ha festen?

  • Feline­07
    Äldre 11 Sep 18:15
    #0

    Hej hej!

    Vi kommer att gifta oss nästa år i Kalmar, Slottskyrkan (4 augusti).

    Hm, vi har inte kommit så långt med planneringen än.
    Lokalen har vi hyrt, det blir Bjursnäs byggdegård.
    Prästen är lite mer problematisk. Jag är katolsk och skulle gärna vilja att min präst från Holland gör vigseln. Har inte fått tag i honom än men när jag pratade med honom i julas tyckte han att det var en bra ide, så jag hoppas att han fortfarande tycker likadan idag . Och så ska vi också har en protestantisk präst men det far m2b fixa eftersom jag inte är med i svenska kyrkan och inte vet vem jag skulle kunna fråga.

    Vi har fixat bandet Rekyl som ska spela på festen, de är otrolig duktiga!
    Jag vet inte om ni har hört de spela någon gång (de spelade bland annat på Kalmar stadsfesten denna sommar).

    Jag "tror" att jag har bestämt mig vilken klänning jag vill har jag men kommer nog att vänta med att köpa den.

    Hur går det för ni andra?

  • Bjalla­n
    Äldre 12 Sep 08:25
    #0

    Hej Eriksberg och Feline07!
    Det är sant att det inte verkar vara så många här för tillfället, men vi bli nog fler så småningom...

    Eriksberg: Ja, Dörby är en otroligt fin kyrka. Hade vi inte valt Dörby hade det nog blivit Öland. Jag kommer från Vickleby församling och min blivande man från Dörby församling. "Atmosfären" och det geografiska läget (de flesta av gästerna har en koppling till Kalmartrakten) fick avgöra vilken kyrka det blev. Jag blev väldigt fäst vid Dörby kyrka när jag såg den!

    Festen ska vi ha i Kalmarsundsdansarnas lokal vid Skälby. Det är en trevlig lokal. Vi var och kollade på den i juni.

    Feline07: Oh vad spännande med ett katolskt bröllop. Lite känner man ju till... (från filmens värld och från religionsundervisningen i skolan) men det vore jättekul om du kunde berätta mer om era traditioner vad det gäller bröllop.

    Det låter som att ni har kommit ungefär lika långt som oss. Jag spånar just nu på klänningen. Har tänkt att sy upp min, men jag vet inte vem jag ska anlita som sömmerska ännu.

    Vi kommer inte ha ett band som spelar på festen. Det får bli lite bland-skivor istället. Det är ju också kul att knåpa ihop! Det blir nog mest gamla 80-tals hits... vi är lite svaga för nostalgipop och så är det kul att dansa till!

    Är det någon som har bestämt mat ännu? Det är svårt, tycker jag... Vi funderar på att bara ta catering på huvudrätten och sen fixa resten själva (med hjälp av familjen).

    Jag håller med dig Eriksberg, det här är SÅ roligt! Sen kan det ju vara svårt att prata med vänninnorna om det, eftersom de inte är i samma situation. Man tråkar lätt ut folk med sina planer och idéer... Hehe...

  • Eriksb­erg
    Äldre 12 Sep 11:32
    #0

    Hej på er!

    å, vad roligt att ha er här ! Jag håller med dig, Bjallan. Har fått lite syrliga kommentarer att jag pratar för mycket om bröllopet! Men, hallå, det är ju en superstor dag!! Tur att vi kan prata av oss här iallafall !

    Feline07: Vill också höra mer om ert bröllop. Alltid roligt med andra och olika traditioner. Kommer du från Holland?

    Både Bjursnäs och Skällbylokalen är bra lokaler! Det finns ju inte så mycket att välja på när man vill ordna catering och sådant själv.

    För oss blir det catering för hela slanten. Hade gärna, men kan inte , laga maten själv.

    Vi ska ha band i några timmar, några kompisars kompisar ska spela. Sen blir det CD med blandmusik efter det. 80´tal är aldrig fel . Rekyl har jag hört talas om! Skoj att ni ska ha de!

    Bor ni Kalmar nu?

  • Bjalla­n
    Äldre 12 Sep 12:29
    #0

    Eriksberg:
    Måste vara skönt att ta hela maten från catering... Lite färre göromål dagarna innan. Det är ju kanon! Vi kanske ska tänka om, men då måste vi budgetera om också. Det är ju inget roligt...

    Vi bor i Kalmar nu, efter några vändor i andra hörn av landet. Det känns rätt skönt att vara tillbaka i "stan". På något sätt uppskattar jag Kalmar mer nu än vad jag gjorde när jag var yngre och bodde på Öland.

    Kul att ni ska ha festen i Slottsruinen (för det var det du skrev i majtråden innan va?): Jag var där på ett bröllop 2002. JÄTTEFINT! Själva vigselceremonin hölls uppe i något torn, utan tak. Det var vackert väder (pingst tror jag) och bruden hade en lite alvliknande klänning med murgröna i håret och vita liljor och murgröna i buketten. Det passade verkligen jättefint ihop!

    Ja, det här med syrliga kommentarer är ju märklig. Men jag minns hur jag var mot mina vänner när de ville prata om bröllop innan. Hade 3 väninnor som skull gifta sig samma år och det var skitjobbigt att lyssna på, särskilt då jag var singel just då... Så viss kan man förstå det!

    Bra att forumet finns så man kan skriva om sin planering och läsa hur det går för andra!

    Hur har det gått med att få tag i präst förresten? Läste att ni bokat in någon.

    Vi ska ha min syster som präst och vi är jättenöjda över att hon kan ställa upp (hon skulle ju ändå komma på bröllopet, men att hon jobbar den dagen är vi extra glada över)! Det är kul att ha någon man känner eller som man vet är bra. Har varit på ett bröllop med en riktigt tråkig präst en gång och det förtar ju lite av stämningen, dessvärre... Även om det kanske inte är just prästen folk minns efteråt så blir man kanske mindre nervös när det står en trygg och stabil person vid altaret som förstår att det här är den viktigaste stunden i hela livet!

  • Eriksb­erg
    Äldre 12 Sep 13:30
    #0

    Vad bra att ni ska ha din syster som präst! Det är ju perfekt med någon som känner er båda! Jag tycker också att det är viktigt med en bra präst. Det spelar trots allt ganska stor roll hur hela cermonin blir. Vi har fått tag på en präst som jag verkligen hoppas kan ta det för han gav ett väldigt sympatsikt intryck. Han vågade däremot inte tacka 100% ja förrän i januari. Så det är bara att hålla tummarna för det.

    vad glad jag blir att det var bra på Slottsruinen!! Endel säger att det är lite kallt i maj där. Kände du av det? man får väl ha en massa ljus, det är ju mysigt! Vi funderade också på att ha vigseln på taket men bestämde oss till slut för kyrka istället. Lite pga vädret, det är ju lite osäkert .

    Min sambo är också från Öland! Gick du i skola i Mörbylånga? Jag är från Rinkabyholm, lite söder om Kalmar. Jag kan tänka mig att man uppskattar Kalmar mer nu när man är "äldre" . Jag skulle kunna tänka mig att flytta tillbaka någon gång i framtiden.

    Ja, det är skönt att ha någon som fixar allt med maten även fast det blir lite dyrare..

    Feline07: Min bror gifte sig i augusti i Slottskyrkan. Den är verkligen superfin!!

  • Bjalla­n
    Äldre 12 Sep 13:48
    #0

    Eriksberg:
    Jag håller tummarna för att ni får den prästen ni vill ha!

    Det var inte alls kallt i maj i slottsruinen. Det var jättebra! Vädret var ju i och för sig fint, men på kvällen TROR jag att de hade någon slags värme i salen. Jag hade bara en kort klänning med axelband och jag frös inte alls... Ljus är ju jättefint och väldigt passande i de lokalerna!

    Ja, om man skulle ha vigseln utomhus är man ju väldigt beroende av vädret. Vi funderade lite på det i början, men då måste man ju ha en plan B också. Det kändes som att då kunde vi lika gärna göra plan B till plan A. Haha... Så nu blir det innomhus istället.

    Japp jag har gått i Skansenskolan, Mörbylånga. Jag är 76:a... Hur gammal är din blivande man?

    Feline07: Var också nyligen på bröllop i Slottskyrkan. Och jag håller med om att den verkligen är vacker!!! Perfekt miljö för bröllop!

  • Eriksb­erg
    Äldre 12 Sep 15:23
    #0

    Precis så resonerade vi också när det gällde vigseln. Lika bra att köra på plan B med en gång och slippa ta de besluten i sista sekund.

    Vad skönt att du säger att det inte kändes kallt. Då kan jag koppla bort det .

    Det är inte så lätt det där med sömmerskor. jag är också på jakt efter det. Jag ska ha min mammas klänning men göra om den en del, vet inte vart jag kan vända mig. Får ni några tips så hör gärna av er!

    Kanske lite tidigt men har ni tänkt på vilken frisör ni ska ha? Eftersom jag inte klipper mig i Kalmar i vanliga fall har jag ju ingen som jag vet är jättebra. Har ni några tips där kanske? Likadant med blommor, tips mottages tacksamt !

    Bjallan: Min sambo är också -76 ! Då vet du kanske vem det är, vågar man skriva namn här tror ni ?

  • davesb­rud77
    Äldre 12 Sep 15:35
    #0

    hej, jag är oxå från maj tråden... läste att Feline07 ska ha festen på bjursnäs bygdegård. Vi ska också gå titta på den. Men vill gärna veta mera. Vad kostar det? Hur ordnar ni det med dukar? Kommer ni att använda porslinet som finns, om det är fint? kommer inte på mera...

  • Bjalla­n
    Äldre 12 Sep 16:27
    #0

    Kul att du ska göra om din mammas klänning, Eriksberg! Min mamma hade en vit klänning och jag vill absulut ha champagne så för min del funkar inte det. Men det är ju en jättekul grej! Jag har ingen aning om hur jag ska få tag i sömmerska heller... Jobbigt! Tur att det är nästan ett år kvar...

    Jo frisör har jag tänkt på. Jag ska ha min vanliga frisör, men hon tar dessvärre inte in några nya kunder. Hon tycker väl att hon har tillräckligt ändå, kan jag tro. Det finns ju många frisörer i Kalmar annars, dessvärre går jag alltid till samma så jag är nog inte till så mycket hjälp där...

    Blommor har vi inte tänkt på alls faktiskt. Lite på färger bara. Jag tänkte kolla runt i gamla trådar här på forumet och se om jag kan hitta några tips.

    Nja, namn kanske inte är så bra att skriva här. Skriv initialerna och vilken klass han gick i (om du vet det). Mina är AB och jag gick i 9A. Kul om det är någon man vet vem det är... Dessutom kallades jag för Bjallan av några i högstadiet, men inte sen dess....

    Hej davesbrud77, välkommen till denna tråden!

Svar på tråden Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!