• Feline07

    Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!

    Hej hej!

    Vi kommer att gifta oss nästa år i Kalmar, Slottskyrkan (4 augusti).

    Hm, vi har inte kommit så långt med planneringen än.
    Lokalen har vi hyrt, det blir Bjursnäs byggdegård.
    Prästen är lite mer problematisk. Jag är katolsk och skulle gärna vilja att min präst från Holland gör vigseln. Har inte fått tag i honom än men när jag pratade med honom i julas tyckte han att det var en bra ide, så jag hoppas att han fortfarande tycker likadan idag . Och så ska vi också har en protestantisk präst men det far m2b fixa eftersom jag inte är med i svenska kyrkan och inte vet vem jag skulle kunna fråga.

    Vi har fixat bandet Rekyl som ska spela på festen, de är otrolig duktiga!
    Jag vet inte om ni har hört de spela någon gång (de spelade bland annat på Kalmar stadsfesten denna sommar).

    Jag "tror" att jag har bestämt mig vilken klänning jag vill har jag men kommer nog att vänta med att köpa den.

    Hur går det för ni andra?

  • Feline07

    Eriksberg, ja jag kommer från Holland
    Har fullt upp nu med att leta efter billigt boende för alla Holländare som kommer på bröllopet(30+). Det känns inte bra att de lägger ut pengar på resan hit och att de sedan ska betala mycket för hotell. Bor själv på Öland och letar efter stugor att hyra som inte kostar skjortan.

    davesbrud77, Bjursnäs Byggdegården är perfekt tycker jag! Det kostar ca 1600kr (det kan komma en prisförhöjning av några 100kr), om jag inte minns fel finns det plats för 400man. Det finns en jättestor kök där med servis för 100man, tyvärr tyckte jag att talrikarna var fula men bestick och glas finns, hmm...kommer inte ihåg om det fanns dukar. Köket har 2 kyl och 1 frys och en jättestor värmeskåp/ung och det finns en vanlig spiss. Köket är stort och det finns tillräcklig med arbetsytta och en separat diskrum med proff. diskmaskin.
    Den enda naktdel är att lokalen ligger lite långt från Kalmar.
    Jag tror att jag har bilder av lokalen om du vill se? (be om ursäkt för alla stavfel!)

  • Feline07

    Vi har inte bestämt oss heller när vi ska skicka ut inbjudningskorten. Jat tycker det är svårt att bestämma. Vi gifter oss i augusti och det är många som har semester då, så frågan är när man ska skicka ut inbjudingskorten så att de kan planera in bröllopet i deras semester.

    Hur gör ni med inbjudningskorten? Jag håller på att göra egna

  • Feline07

    Eriksberg, i november har bott här i 5 år, tiden går fort!

    Nej, boende behöver inte vara på Öland. Jag hade bara tänkt att det skulle vara billigare för småbarnsfamiljer att hyra en stuga än att vara i ett hotell/varndrahem och betala per dygn.

    Har inte varit på så himla många bröllop när jag bodde i Holland så jag kommer inte på några riktiga traditioner. Har alltid tyckt att talen var sååååå tråkigt på de holländska bröllop, men det är min personlig åsikt. Tycker det är mycket roligare här i sverige med den blandning av tal och spex som ni har.
    I kyrkan kommer min bror kommer att "ge" bort mig eftersom min far inte längre lever (katolsk tradition). Och på festen kommer vi att dansa tills vi har slittit håll i dansgolvet (familj tradition )

  • Feline07

    Inezgj, så ser man...vi Holländare är verkligen utspridd över hela världen.
    Vi gifter oss kl 13:00 så ni är brudparet efters oss..hihi.
    Jag tror inte att vi hinner ser varandra den dagen, lite synd man är ju lite nyfiken!
    Jag undrade när ni bokade Skälby? Vi var också där och tittade i början av augusti men då hade ni redan hunnit boka. Min m2b var så besviken men sedan hittade vi en kanon bra ställe att ha festen på

    Gifter ni er protestant?

  • Feline07

    Bjallan: "Vi får väl klä hela Kalmar i orange den 4:e augusti, eller är det bara vid fotbollsevenemang den färgen används?"

    Hahaha nej jag tror inte att de kommer orange kläd, det är nog mest på tävlingar och "drottning dagen"

    inezgj, jag kommer från Heerhugowaard, det ligger 4km från Alkmaar(kaasstad!)och du?

Svar på tråden Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!