• Bjallan

    Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!

    Hej!
    Det är väl på tiden att det finns en tråd för oss sommarbrudpar 2007? (Eller det kanske gör det redan?)

    Det vore kul att veta hur det går för andra med planeringen. Kanske kan vi dela med oss av våra erfarenheter till varandra? Det är ju alltid bra att få tips och råd av någon i samma "situation"?

    Vi ska gifta oss den 7 juli i Dörby kyrka. Än så länge har vi inte kommit så långt i planeringen. Vi har bokat kyrka, präst och festlokal...

    Skriv gärna och berätta om er!

  • Svar på tråden Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!
  • Eriksberg

    Hej tjejer!

    Det var så länge sen nu (hela fem dagar ), så jag måste skriva lite. Hur kommer ni ha det med toastmasters och värdpar? Vilka ska göra vad och hur delar ni upp det? Kommer ni duka själva? Har haft en jobbig dag på jobbet så jag måste koplla av med att tänka på bröllopet lite !

  • Eriksberg

    koppla av, ska det vara. Jag stavar som en kratta, när jag skriver fort .

  • Bjallan

    Hallå hallå igen!
    Ja, det blev lite "dött" här ett tag... Fem dagar är rekordlänge för denna tråden!

    Vi har ännu inte bestämt hur vi gör med toastmasters och värdpar.

    Jag kan tänka mig att vi gör något sådant här: Värdparet får dela ut programmet i kyrkan och hälsa välkomna vid fördrinken. Toastmastern får ordna ett schema för tal, sånger och ha lite koll på serveringspersonalen (när maten ska komma in och disk bäras ut osv) ansvaret för honom/henne under kvällen blir att se till att det schemat efterlevs någorlunda... Ska man tänka på något mer?

    Vi kommer helt klart att duka själva. Det blir ungefär 70 gäster och med lite hjälp av familjen går det nog ganska så snabbt.

    Jobbiga dagar på jobbet är inget vidare. Då är det skönt att tänka på lite annat. Jag börjar dagen med ett inlägg... sen kan det inte gå fel!

    Hehe... stavar som en kratta då det går fort? Då är vi två!!!

  • inezgj

    Hei på deg hollansk dame!

    Så tilfeldigvis din innlegg. Du er Nederlandsk?? Så tilfeldig! Jeg er også Nederlandsk og skal gifte meg også i Sverige , i kalmar slottskyrken 04 augusti 2007! Og han er Svensk også.. Helt utrolig! Vi gifter 14.30... Hva med er?

  • Eriksberg

    Inezgj: Välkommen till oss

    Bjallan:
    Kul att ha dig här igen . Hörde att din mamma hade pratat med mina blivande svärföräldrar! Så skoj

    Jag tror vi kommer göra som så att två kusiner till min sambo kommer få dela ut kyrkprogrammen (vet att de blir jätteglada för att få en "viktig" uppgift, de är runt 17 år) och sen kommer våra föräldrar utbringa hurra och trumpetfanfar för oss utanför kyrkan samt välkomna alla på festen. Efter det tar toastmasterna över och kör "festen". Precis som du säger så kommer vi också låta de ha ansvaret för att talen flyter på osv. Jag har varit värdinna/ toastmster på ett par bröllop och då gjorde vi ALLT. Från att komponera festprogrammen till allt runt kyrkan, till att underhålla festen och annonsera tårta och dans. *Puh* det var lite jobbigt faktiskt. Bättre att dela upp det på flera.

    Vi kommer också att duka själva. Vi blir runt 95 pers tror jag men med hjälp av familjen så kommer det gå bra. Jag tycker det är så roligt att duka och pyssla så det hade varit tråkigt att låta någon annan göra det.

  • Cavatina

    Hej!

    Förhoppningsvis ska jag gifta mig på Öland i augusti nästa sommar (eller nästnästa, men det känns för långt bort!), så jag hoppas jag får hänga här med er...? Eftersom vi har ganska långt till öland (bor i sthlm)och därför haft lite svårt att gå ut och se efter själva, undrar jag om någon av er vet ungefär vad som blommar på alvaret i början-mitten av augusti? Jag har en massa släkt på södra delen av ön, men vill inte be dem då vi vill hålla det lite hemligt ett tag till...

    Tror ni det blommar såpass mycket att man kan få ihop en snygg brudbukett eller blir det mest brunt gräs?

  • inezgj

    eriksberg: Takk takk! Altid hyggelig med en velkommen!

    Gleder meg også mycke til neste år da vi ska gifta oss i slottskyrkan! Festen ska vi ha på skalby gård. Vi har vært å sett på og det er ganske bra tror jag!
    Har fikset en del ting, Har ordnet fotograf, valgt brudklanning, fikset DJ og en frisør. Vet ikke helt hva vi skal ha til maten. Når ska man booke catering? Og hva med serverings personal? Hvordan ska ni gjøre det? Tenkte altid jeg skulle gifte meg i Holland men da jeg ble fridd til og så slottskyrkan ombestemmte jag meg med en gang! Det er så fint der! sorry for mitt dårlige svenska. Bor nemlig i Norge men m2b er från Kalmar. Håper å høre mer fra er!

  • Bjallan

    inezgj & Cavatina: vill också passa på att hälsa er välkommna. Kul att vi blir fler och fler här!

    Eriksberg: Haha... jag kan tänka mig att de har snackats vid nu. Det är ju jättekul!

    Ja, vi kommer nog också låta någon av våra föräldrar hälsa välkommen. Det känns rimligt. Ansvaren kommer vi nog också dela upp lite mer. Jag gillar att göra program, sånghäfte, placeringskort mm och duka är också kul.... Så jag tar nog på mig rätt mycket av det jobbet själv. Pyssel är jätteskoj!!!

    Cavatina: Jag är lite osäker på vilka blommor som växer på alvaret vid den tiden. Tänk bara på att kolla upp vad ni får plocka och inte. (Den gamla scouten i mig talar...) Alvaret består ju av ett antal mindre naturreservat. Det är säkert olika vad som gäller i de olika reservaten. Det kanske står något om det på hemsidan för Länsstyrelsen i Kalmar län. Annars kan man säkert kontakta dem på något sätt.

    Det finns ju andra ställen på ön där man får plocka blommor också. Alldeles säkert kan du få ihop till en vacker brudbukett bara genom att stanna till vid vägkanten! Ett tips är att kolla i en flora vilka blommor som blommar på Öland i augusti, då vet du ju ungeär hur din brudbukett kan komma att se ut.

    inezgj: Kul att ni ska vara vid Skälby - det ska vi också! Det är förresten inga problem att förstå dig - svenska och norska är ju två väldigt lika språk!!! Vad mycket ni har hunnit med att fixa! Kul! Vi har en hel del kvar att göra.

    Catering vet jag inte när man bör boka... Serveringspersonalen är mina systrars vänner. De vill så gärna vara med och det är vi såklart tacksamma för!

    Phuuuu detta blev ett långt inlägg! Måste jobba lite nu...

  • davesbrud77

    oj vad det händer saker här inne nu plötsligt! Själv är jag senast med nånstans i början av tråden..
    Hej på er alla nya!!
    Har ni fixat med fotograf än? Vilka rekommederas i närheten av kalmar? Vet ni vad priserna ligger på? Vi skulle egentligen ha en duktig släkting men nu blir jag tveksam till att ta in släkten så, en proffsig vet man ju blir bra. Ja allt handlar om kostnader, men man vill ju ha så bra foton (minnen) som möjligt av denna dag.

  • Eriksberg

    Vad skoj att vi är så många här inne nu!!

    inezgj: Vi har redan bokat catering men vi gifter oss å andra sidan redan i maj. SErveringspersonal hjälper vår catering till med om vi önskade det. Jag tro att de flesta cateringfirmor har kontakt med serveringspersonal så det ska inte vara några problem!

    davesbrud77: hej igen ! Vi har bokat Ateljé Sofi från Kalmar och hon verkar väldigt bra! Proffsig, trevlig och verkar ha fina bilder. Kolla på www.ateljesofi.se så ser du lite mer. Ganska dyr (tror jag) men det känns som om det är värt det. Annars finns en som heter Jini Sofia som är väldigt duktig också, samma priser som Sofi tror jag. Wallander har jag också hört många som är nöjda med.

    Cavatina: vad skoj att det blir Öland för er också ! Vart ska ni vara? Det kommer säkert bli jättefint med en riktigt öländsk bukett !

    Bjallan: Kan också tänka mig att det är en massa prata på skolan nu !

    Vi ska också göra alla festhäften och sådant själva, där kan man spara mycket pengar samtidigt som det är skoj ! Vi får utbyta tips och idéer sen när det börjar närma sig!

Svar på tråden Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!