• Svampinfektion The NEVER ending story!!!

  Fre 8 sep 2006 16:08 Läst 183976 gånger Totalt 288 svar
  Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Fre 8 sep 2006 16:08

  Jahapp, nu har man gått och fått svampinfektion igen! Närmare bestämt 14-e gången på 10 månader. Det betyder att jag sammanlagt har gått runt med svampsmärta i 70 dagar. (har oftast kli-svid-smärta i genomsnitt 5 dagar varje gång)
  Har fått rådet att använda pevaryl(som svider som attan) eller canesten otaliga gånger, det har hjälpt men svampen har ändå kommit tillbaka..
  Trodde ett tag att det kanske berodde på mina p-piller så för ca. tre månader sedan tog jag min sista tablett och då fick jag svamp 2 ggr följande månad istället för 1. Jag vet själv att svampen hos mig inte beror på p-piller för jag åt p-piller i fyra år innan jag träffade min fästman. Hade aldrig legat med någon annan innan honom och så fort vi började ligga med varandra så fick jag mina svampproblem.
  Det verkar nästan som om det är sex som gör att jag får svamp, är det någon annan här som också känner att sex eller oralsex leder till svamp?

  Är så innerligt trött på dessa svampinfektioner!!! I canestens informationsblad står det att "de flesta kvinnor får en eller ett par svampinfektioner under sin livstid" LYCKLIGA DEM säger jag!!!
  Jag gör liksom allting "rätt" använder en massa glidmedel, tvättar mig bara med vatten eller olja, tvättar underkläder på hög temperatur, använder mjölksyra, har t.om slutat med socker och äter knappt något bröd alls.

  Fick i alla fall 2 diflucan tabletter utskrivna. Använde den ena och kokade alla mina underkläder, hade inte sex i 10 dagar och smörjde in mig med canestenkrämen i 10 dagar, (samma med min kille) efter instruktioner av läkaren. Läkaren kom med förklaringen att jag måste ha haft kvar svampsporer i mig "längre in" som canestentabletterna inte nådde och därför fick jag upprepade svampinfektioner och att jag inte smörjt mig tillräckligt många dagar med krämen. Och att vi smittade varandra fram och tillbaka.
  Det kändes bra i sammanlagt 24 dagar, men nu har svampen kommit tillbaka igen. Inte helt oväntat.
  Det känns som om olika gynekologer säger olika saker, min gynekolog i min förra stad sa att jag skulle smörja mig med olja och försöka låta svampen läka ut sig själv, medan min nuvarande gynekolog sa att jag ska smörja mig med kräm i 10 dagar istället för 6 för att "all" svamp ska dö. Men svampen är ju för satan inte utanpå underlivet utan INUTI, jag kan smörja hur mycket som helst utan att svampen egentligen dör när svampen är inuti.
  Nu ska jag i alla fall ta nästa diflucan tablett och behandla mig med canesten samtidigt, efter instruktioner från gynekologen.. PUST!

  Men min fråga är i alla fall, om någon med svampproblem har lust att svara,
  hur många gånger i veckan har ni sex, och tror ni att svampen beror på sex/oralsex?

 • Shanno­n
  Visa endast
  Lör 7 okt 2006 16:33 #0
 • pickol­ina
  Visa endast
  Sön 8 okt 2006 12:04 #0

  Jag har läst att man absolut inte ska ha tea tree i underlivet.. Men fungerar det så.. :) Jag skulle personligen inte ha det. Det är alldeles för starkt och uttorkande.

 • snuttu­ngen
  Visa endast
  Sön 8 okt 2006 20:09 #0

  Pickolina,

  det stämmer att man inte ska ha REN tea tree oil någonstans på kroppen, men Nova TTO är en SVAG lösning, och det är KANON mot svamp och obalans i underlivet.

 • martin­ibrude­n
  Visa endast
  Tis 10 okt 2006 09:49 #0

  Så har man fått svamp så det står härliga till igen då och kan liksom join the club. För mig var nog stress den bakomliggande faktorn den här gången. Både stress på jobbet samt stress vid ett gynbesök. Var på cellprov och efter det satte svidandet och kliandet igång på allvar. Så nu har jag tagit en tablett Flukonazol och väntar på lindring.

 • 2Juni! =)
  Visa endast
  Tis 10 okt 2006 21:56 #0

  Jag vet att man kan smitta varandra, att killen har svamp (märks ju inte på killen) och smittar tjejen gång på gång, men det verkar ju som att ni har kört kurer på båda.

 • 2Juni! =)
  Visa endast
  Tis 10 okt 2006 22:01 #0

  Hej ett tips till... angående kondomer, jag började använda plastkondomer finns bla på apoteket (sök på Avanti på apoteket.se)
  Det är ingen latex i dom, och det var tydligen något jag var överkänslig mot.
  Vanliga kondomer fick jag ont av, dom river liksom som du skriver, dom här funkar mycket bättre. (luktar inget dessutom... =)
  lite dyrare bara men helt klart värt det!

 • Juniso­l
  Visa endast
  Tor 12 okt 2006 11:34 #0

  Jag har fått tipset att blanda 10 droppar eterisk lavendelolja med lite olivolja och smörja in underlivet med. Det har t.o.m. rekommenderats av en barnläkare på orten vid svåra svampinfektioner. Har dock inte prövat eftersom jag fick veta det EFTER århundradets värsta svampifektion... Lider med dig!

 • Tor 19 okt 2006 15:52 #0

  Det som hjälpte för mej vart att sluta med p-piller. men ha tålamod, det tar flera månader innnan det märks någon effekt..jag tror det tog ca ett halvår för mej!
  Har nu istället kopparspriral och det funkar ganska bra. Det var ett helvet i början med fruktansvärd mensverk, men det blir bättre och bättre vid varje mens!
  Vid den förra (3e efter att jag satt in den) vart det okej bara jag tog ipren i nån dag

  Menskopp är oxå jättebra, eftersom det då inte kan gro några bakterier i musen..men man ska nog inte använda det om man har besvär, (utan mer som förebyggande syfte) eftersom den är ganska stor och jag kan tänka mej att det kan göra ont att få in den.
  F ö så har jag för mej att mensen gör så att svampen går över av nån anledning, så e de för mej iaf.

  har inte haft svamp på flera månader men har nu fått de igen.. *suck*
  tänkte försöka mej på en kur med mjölksyrebakterier + zink för att vara helt på den säkra sidan.

 • Shanno­n
  Visa endast
  Tor 19 okt 2006 18:44 #0

  nu när jag slutat med p-piller (3-4 månader sedan) så har jag fått svamp 2 ggr i månaden istället för 1 gång i månaden som jag fick innan.. så i mitt fall tror jag inte det beror på p-piller.. tror det beror på sex helt och hållet..

 • pickol­ina
  Visa endast
  Tor 19 okt 2006 19:51 #0

  Shannon
  Du kan ha helt rätt, men det behöver inte vara så...det kan ta mycket längre tid än 3-4mån innan kroppen kommit i balans igen... Att du fått mer besvär kan vara för att kroppen är ännu mer i obalans just nu.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll