• Bröllopstokiig

  Svampinfektion The NEVER ending story!!!

  Jahapp, nu har man gått och fått svampinfektion igen! Närmare bestämt 14-e gången på 10 månader. Det betyder att jag sammanlagt har gått runt med svampsmärta i 70 dagar. (har oftast kli-svid-smärta i genomsnitt 5 dagar varje gång)
  Har fått rådet att använda pevaryl(som svider som attan) eller canesten otaliga gånger, det har hjälpt men svampen har ändå kommit tillbaka..
  Trodde ett tag att det kanske berodde på mina p-piller så för ca. tre månader sedan tog jag min sista tablett och då fick jag svamp 2 ggr följande månad istället för 1. Jag vet själv att svampen hos mig inte beror på p-piller för jag åt p-piller i fyra år innan jag träffade min fästman. Hade aldrig legat med någon annan innan honom och så fort vi började ligga med varandra så fick jag mina svampproblem.
  Det verkar nästan som om det är sex som gör att jag får svamp, är det någon annan här som också känner att sex eller oralsex leder till svamp?

  Är så innerligt trött på dessa svampinfektioner!!! I canestens informationsblad står det att "de flesta kvinnor får en eller ett par svampinfektioner under sin livstid" LYCKLIGA DEM säger jag!!!
  Jag gör liksom allting "rätt" använder en massa glidmedel, tvättar mig bara med vatten eller olja, tvättar underkläder på hög temperatur, använder mjölksyra, har t.om slutat med socker och äter knappt något bröd alls.

  Fick i alla fall 2 diflucan tabletter utskrivna. Använde den ena och kokade alla mina underkläder, hade inte sex i 10 dagar och smörjde in mig med canestenkrämen i 10 dagar, (samma med min kille) efter instruktioner av läkaren. Läkaren kom med förklaringen att jag måste ha haft kvar svampsporer i mig "längre in" som canestentabletterna inte nådde och därför fick jag upprepade svampinfektioner och att jag inte smörjt mig tillräckligt många dagar med krämen. Och att vi smittade varandra fram och tillbaka.
  Det kändes bra i sammanlagt 24 dagar, men nu har svampen kommit tillbaka igen. Inte helt oväntat.
  Det känns som om olika gynekologer säger olika saker, min gynekolog i min förra stad sa att jag skulle smörja mig med olja och försöka låta svampen läka ut sig själv, medan min nuvarande gynekolog sa att jag ska smörja mig med kräm i 10 dagar istället för 6 för att "all" svamp ska dö. Men svampen är ju för satan inte utanpå underlivet utan INUTI, jag kan smörja hur mycket som helst utan att svampen egentligen dör när svampen är inuti.
  Nu ska jag i alla fall ta nästa diflucan tablett och behandla mig med canesten samtidigt, efter instruktioner från gynekologen.. PUST!

  Men min fråga är i alla fall, om någon med svampproblem har lust att svara,
  hur många gånger i veckan har ni sex, och tror ni att svampen beror på sex/oralsex?

 • Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!
 • Numera gift och lycklig!

  Laste detta och kande igen mig ratt bra... det skulle kunna ha varit jag som skrev traden liksom! Slutade med ppiller for ett ar sedan, men har bara tagit san dar piller behandling (i 2 olika omgangar) nar jag fortfarande kakade ppiller. Nu takte jag att jag skulle testa igen eftersom kroppe formodligen ar fri fran allt var ppillerhormoner heter. Sen far vi se!

 • Shannon

  jag tog min diflucan behandling när jag inte åt några hormoner, i mitt fall tror jag inte att hormonerna har något med det och göra.. har du msn? skulle vara skönt att snacka med någon i samma situation...

 • soomzy

  Jag tänkte på en sak TS, om du får problem i samband med sex, se till att din kille inte kommer i dig helt enkelt. Det löste väldigt många av mina problem =)

 • Nonika

  Här har du en riktig svampis!
  Jag har haft svamp i perioder i mitt liv. En gång hade jag svamp i nästan ett helt år....
  Nu på sistone har har haft det i ca 10 månader, i stort sett en gång i månaden - precis innan mens, och sen dör den ut när mensen är över.
  Det brukar vara ganska lidrigt, men sist nu var det förskräckligt...jag tog 2 diflucan med en dags mellanrum bara. Det enda jag numera använder är Diflucan, pevaryl odl torkar ut slemhinnorna vid för mycket användande. Jag tror jag har överdosaerat pevaryl, det hjälper inte ett dugg och känns inte rätt. Dessutom tror jag inte något utifrån hjälper.
  Jag har hört att man inte ska snvända pevaryl för mycket, just för att det gör slemhinnorna sköra till slut...

  Jag har recept hemma på Diflucan jämt men jag börjar fundera på vad jag ska göra snart....
  Jag tror att det i mitt fall är stressrelaterat också - när jag inte är i balans i mig själv, får jag svamp...

 • maj97

  hej Shannon,
  Stackare, det är hur jobbigt som helst med svampproblem. Jag hade också jättemycket problem innan, men efter mycket sökande hittade jag en gynekolog som verkligen visste vad hon pratade om. Jag fick tabletter mot min svamp (mina hette nog flucanozol men de är samma sak som dina difluctan)och tricket var att äta dem regelbundet långt efter det att svampen var borta. jag åt ett piller i månaden i 6 månader för att vara säker på att svampen inte skulle komma tillbaks. Man äter tabletter under så lång tid för alla dessa svampinfektioner har slitit så på slemhinnorna att de behöver gott om tid att läka ihop och bli starka igen. Dessutom började jag smörja slemhinnorna med vit vaselin precis som någon annan skrev om här så skyddar det slemhinnorna mot nötning och uttorkning.

  Jag har varit helt svampfri sedan min dunderkur (mer än ett halvår nu) och kan bara tipsa om att försöka något liknande.

  Lycka till

 • Shannon

  tack för tipset. jo, har nog också en sådan lång kur framför mig, bara jag hittar rätt gynekolog

 • snuttungen

  Tjejer, har någon av er provat tvål, salva och intimgelé från hälsokost som heter Nova TTP? Den innehåller svag lösning av tea tree oil och e-vitamin, och tvålen är sulfatfri. Jag har haft jätteproblem med svamp hela min sista graviditet, och ett halvår efteråt, tills jag ramlade över denna produkt. Både jag och min äkta hälft använder tvålen efter samlag eftersom vi båda får svamp annars. Funkar kanon. Själv använder jag gelén som förebyggande vid mens också, klarar mig då helt utan besvär. Utan dessa produkter är det kört direkt vid sex eller mens. Kan verkligen rekommendera detta, finns i hälsokostbutiker ( Hälsokraft ).

 • snuttungen

  PS Jag har också hållt på och smort med pevaryl och canesten och allt vad det heter, penslat med gentiana och allt det där, inget hjälpte mer än någon vecka förrän jag hittade Nova TTP.

 • Shannon

  jag har faktiskt läst om den intimkrämen och har planerat att köpa den, hade tänkt fråga om någon annan hade positiva erfarenheter av den.. bra att den verkar funka i alla fall :) såg att man kan använda den som glidmedel oxå..

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!