• Svampinfektion The NEVER ending story!!!

  Fre 8 sep 2006 16:08 Läst 183975 gånger Totalt 288 svar
  Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Fre 8 sep 2006 16:08

  Jahapp, nu har man gått och fått svampinfektion igen! Närmare bestämt 14-e gången på 10 månader. Det betyder att jag sammanlagt har gått runt med svampsmärta i 70 dagar. (har oftast kli-svid-smärta i genomsnitt 5 dagar varje gång)
  Har fått rådet att använda pevaryl(som svider som attan) eller canesten otaliga gånger, det har hjälpt men svampen har ändå kommit tillbaka..
  Trodde ett tag att det kanske berodde på mina p-piller så för ca. tre månader sedan tog jag min sista tablett och då fick jag svamp 2 ggr följande månad istället för 1. Jag vet själv att svampen hos mig inte beror på p-piller för jag åt p-piller i fyra år innan jag träffade min fästman. Hade aldrig legat med någon annan innan honom och så fort vi började ligga med varandra så fick jag mina svampproblem.
  Det verkar nästan som om det är sex som gör att jag får svamp, är det någon annan här som också känner att sex eller oralsex leder till svamp?

  Är så innerligt trött på dessa svampinfektioner!!! I canestens informationsblad står det att "de flesta kvinnor får en eller ett par svampinfektioner under sin livstid" LYCKLIGA DEM säger jag!!!
  Jag gör liksom allting "rätt" använder en massa glidmedel, tvättar mig bara med vatten eller olja, tvättar underkläder på hög temperatur, använder mjölksyra, har t.om slutat med socker och äter knappt något bröd alls.

  Fick i alla fall 2 diflucan tabletter utskrivna. Använde den ena och kokade alla mina underkläder, hade inte sex i 10 dagar och smörjde in mig med canestenkrämen i 10 dagar, (samma med min kille) efter instruktioner av läkaren. Läkaren kom med förklaringen att jag måste ha haft kvar svampsporer i mig "längre in" som canestentabletterna inte nådde och därför fick jag upprepade svampinfektioner och att jag inte smörjt mig tillräckligt många dagar med krämen. Och att vi smittade varandra fram och tillbaka.
  Det kändes bra i sammanlagt 24 dagar, men nu har svampen kommit tillbaka igen. Inte helt oväntat.
  Det känns som om olika gynekologer säger olika saker, min gynekolog i min förra stad sa att jag skulle smörja mig med olja och försöka låta svampen läka ut sig själv, medan min nuvarande gynekolog sa att jag ska smörja mig med kräm i 10 dagar istället för 6 för att "all" svamp ska dö. Men svampen är ju för satan inte utanpå underlivet utan INUTI, jag kan smörja hur mycket som helst utan att svampen egentligen dör när svampen är inuti.
  Nu ska jag i alla fall ta nästa diflucan tablett och behandla mig med canesten samtidigt, efter instruktioner från gynekologen.. PUST!

  Men min fråga är i alla fall, om någon med svampproblem har lust att svara,
  hur många gånger i veckan har ni sex, och tror ni att svampen beror på sex/oralsex?

 • Shanno­n
  Visa endast
  Tis 24 okt 2006 07:10 #0

  soomzy: lycka till med p-piller stoppet, jag har också funderat på spiral men jag har aldrig varit gravid plus att jag är paniskt rädd för den där obligatoriska smärtan som alla verkar få när de sätter in en spiral. och min mens är redan riklig så man kan ju tänka sig hur den skulle bli om jag hade spiral.. blodbrist-express :)

  nja, det går väl bra, smörjer mig med canesten fortfarande och det värsta av smärtan är borta, (fick återigen en infektion för ca 4-5 dagar sedan)
  såg en film idag på nätet där de sa att sex inte har något med svamp att göra.. det blev nått strul med beställningen av TTO krämen så jag får beställa den någon annan dag istället.
  har kännt mig så otroligt ignorerad av gynekologer (har träffat 3 st under året) att jag faktiskt gett upp. Jag och hubben flyttar till england snart, kanske jag blir tagen på mer allvar där. annars får jag väl sluta att ha sex överhuvudtaget. svampen har ju ändå förstört ens sexliv tillräckligt..
  ibland undrar man om det är någon som straffar en för något...

 • Tis 24 okt 2006 12:33 #0

  Shannon
  Jag tänker också så när det gäller att någon håller på å staffar en. Men jag skulle inte kunna förstå varför. =( Jag är ingen elak person och så, tycker inte jag iaf.
  Vad hette filmen?
  Spiralsmärtan kan du ju döda om du käkar några ipren innan, och jag menar det lär inte göra mer ont än när man ska föda barn, än att gå runt med konstant smärta pga svamp (p-piller är orsaken till min svamp, det är jag säker på), så försök och tänk positivt iaf. Lycka till!!

 • Tis 24 okt 2006 14:37 #0

  de gjorde sjukt ont för mej att sätta in spiralen, men ja har aldrig varit med barn, e 19 år o ganska liten till växten...tror sånt spelar roll oxå.
  men hur ont de än gjorde så va de SÅ värt de!! precis soomzy säger så e de värre o gå runt me svamp hela tiden..jag föredrar iaf fysisk smärta framför psykiskt lidande som aldrig tar slut.
  ta me er pojken eller kompis till barnmorskan, själv hade ja me mej min mamma

 • Shanno­n
  Visa endast
  Tis 24 okt 2006 16:57 #0

  jag förstår :) men eftersom hormoner inte har något med svamp att göra för min del så skulle det nog vara att kasta pärlor till grisarna.. om ni förstår..
  filmen hittade jag på nätet, på en engelsk hemsida, några minuter lång där de rabblade upp allt det man redan hört :)

 • silver­drake
  Visa endast
  Tis 24 okt 2006 17:03 #0

  på mig gjorde det också sjukt ont att sätta in spiral, det tog några försök också för den gick inte in först, hon fick hålla i livmodertappen med en lång tång och trixa(AJAJAJAJAJ) *inte för att skrämmas* ;) men det fick ju över, ta med någon, det borde jag ha gjort, för man blev lite yr efteråt.....

 • Tis 24 okt 2006 17:50 #0

  aj...

  *rädd*

 • kackel­maja
  Visa endast
  Ons 25 okt 2006 02:42 #0

  Alltsa, hur far ni spiral om ni inte fatt barn? Jag har fragat, tjatat etc, men de vagrar, sager bara tvarnej, bade i Sverige o utomlands. Enl dem ar tappen for trang o risken att bli barnlos stor. Ar det skramselpropaganda el ar jag.. eh inte normal dar inne?

 • pickol­ina
  Visa endast
  Ons 25 okt 2006 18:19 #0

  kackelmaja
  Det låter som ren skrämselpropaganda. Det finns MASSVIS med tjejer som inte fött barn som har koppar/hormonspiral.

  Det kan göra ondare samt vara lite knepigare att sätta in den om man inte fått spiral. That´s all!

 • Rugbyt­jej
  Visa endast
  Ons 25 okt 2006 21:20 #0

  kackelmaja:

  Ren och skär skrämselpropaganda! Jag har inte fött barn och jag har kopparspiral. Min gyn sa bara att det kunde vara svårare att sätta in den (och därför är det många gyn som inte vill) men att vi skulle testa. Och det funkade! Särskilt ont gjorde det inte heller, inte det mest mysiga man gjort kanske, man absolut ingen fara. Det hela var ju över på ett par minuter.

  Lite kul: När min gyn höll i min livmodertapp med en tång och skulle föra in en järnpinne för att mäta längden på min livmoder, fick min tapp muskelspasmer och vägrade låta pinnen komma in, det skrattade vi åt en del, låter kanske äckligt men det var ganska roligt och det gjorde inte ont. Så, ta en ipren innan och ta det lugnt, det är ingen som helst fara!

 • Tor 26 okt 2006 12:01 #0

  barnlös? de har ja aldrig hört, e de säkert att de inte stämmer?
  men nu e de ju försent endå..men men..blev lite orolig där!
  har oxå bara hört de om att de e svårare o sätta in..

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll