• Bröllopstokiig

  Svampinfektion The NEVER ending story!!!

  Jahapp, nu har man gått och fått svampinfektion igen! Närmare bestämt 14-e gången på 10 månader. Det betyder att jag sammanlagt har gått runt med svampsmärta i 70 dagar. (har oftast kli-svid-smärta i genomsnitt 5 dagar varje gång)
  Har fått rådet att använda pevaryl(som svider som attan) eller canesten otaliga gånger, det har hjälpt men svampen har ändå kommit tillbaka..
  Trodde ett tag att det kanske berodde på mina p-piller så för ca. tre månader sedan tog jag min sista tablett och då fick jag svamp 2 ggr följande månad istället för 1. Jag vet själv att svampen hos mig inte beror på p-piller för jag åt p-piller i fyra år innan jag träffade min fästman. Hade aldrig legat med någon annan innan honom och så fort vi började ligga med varandra så fick jag mina svampproblem.
  Det verkar nästan som om det är sex som gör att jag får svamp, är det någon annan här som också känner att sex eller oralsex leder till svamp?

  Är så innerligt trött på dessa svampinfektioner!!! I canestens informationsblad står det att "de flesta kvinnor får en eller ett par svampinfektioner under sin livstid" LYCKLIGA DEM säger jag!!!
  Jag gör liksom allting "rätt" använder en massa glidmedel, tvättar mig bara med vatten eller olja, tvättar underkläder på hög temperatur, använder mjölksyra, har t.om slutat med socker och äter knappt något bröd alls.

  Fick i alla fall 2 diflucan tabletter utskrivna. Använde den ena och kokade alla mina underkläder, hade inte sex i 10 dagar och smörjde in mig med canestenkrämen i 10 dagar, (samma med min kille) efter instruktioner av läkaren. Läkaren kom med förklaringen att jag måste ha haft kvar svampsporer i mig "längre in" som canestentabletterna inte nådde och därför fick jag upprepade svampinfektioner och att jag inte smörjt mig tillräckligt många dagar med krämen. Och att vi smittade varandra fram och tillbaka.
  Det kändes bra i sammanlagt 24 dagar, men nu har svampen kommit tillbaka igen. Inte helt oväntat.
  Det känns som om olika gynekologer säger olika saker, min gynekolog i min förra stad sa att jag skulle smörja mig med olja och försöka låta svampen läka ut sig själv, medan min nuvarande gynekolog sa att jag ska smörja mig med kräm i 10 dagar istället för 6 för att "all" svamp ska dö. Men svampen är ju för satan inte utanpå underlivet utan INUTI, jag kan smörja hur mycket som helst utan att svampen egentligen dör när svampen är inuti.
  Nu ska jag i alla fall ta nästa diflucan tablett och behandla mig med canesten samtidigt, efter instruktioner från gynekologen.. PUST!

  Men min fråga är i alla fall, om någon med svampproblem har lust att svara,
  hur många gånger i veckan har ni sex, och tror ni att svampen beror på sex/oralsex?

 • Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!
 • Shannon

  Mina symptom är att det sticks, svider och bränner i skrevet.. känns som att jag har första/andra gradens brännskador mellan benen... sen får jag tjocka vita flytningar.. flytningen lägger sig som ett tjockt lager i de inre blygdläpparna.. sorry om jag är lite grafisk nu :)
  vet inte om jag får riktigt vita prickar.. mera så att flytningarna sitter fläckvis... har du gått till läkaren och undersökt någon gång?

 • pickolina

  soomzy + Shannon
  Varför går ni inte till gyn och tar prover för att få svar på era frågor??? Att behandla, speciellt felbehandla ställer ju bara till med mer problem!

  Shannon
  Det du beskriver kan lika gärna vara obalans i bakteriefloran! Å då ska man behandla heeelt annorlunda.

  -Tjejer, gå till gyn!

 • silverdrake

  angående menskopp, jag kan inte använda den utan glidmedel eller jojobaolja, utan det känns det för mycket, men med lite olja på så slinker den in lätt och så får man ju in oljan där man inte kommer åt också...

 • pickolina

  silverdrake
  Mmm, jag tänkte väl testa det nästa gång..om mensen behagar dyka upp någon gång.. :( Får hoppas att det går bättre nästa gång för jag gillar idén, själva uppfinningen...

 • martinibruden

  vita prickar kan absolut vara svamp. Hittar jag vita prickar i trosorna (typ som saltkotn eller socker) och dessutom besväras av klåda så är jag säker, det är svamp. Men som pickolina sa gå till gyn.

 • pickolina

  Anledningarna till att jag säger "gå till gyn" är:

  1. Man ska inte behandla med receptfria svampmedel mer än 1ggn i kvartalet/halvåret. Oftare kan ge mer problem..

  2. Det kan vara något annat som spökar, sjukdomar och dylikt bör uteslutas eller behandlas om man hittar något.

  3. Det behöver inte vara svamp alls. Eller så kanske det är en bladning av svamp och något annat och rätt behandling borde sättas in.

  Numera får jag känningar ofta men då jag vet hur jag ska göra så bryter det sällan ut och blir svåra problem. Förr, när jag hade klippkort hos gyn så fick jag bla lära mig att det inte alltid var svamp utan helt enkelt obalans i bakteriefloran, vilket gav exakt samma symptom för mig. Utan odling så kunde vi inte ge rätt behandling och att hålla på å felbehandla kan istället ge mer problem på lång sikt. Det är en ond cirkel.

  Gå till gyn VARJE gång ni får problem!!!

  Å tänka på alla tips runtom som man kan anv sig av dagligen för att hjälpa slemhinnorna så de blir mer motståndskraftiga.

 • pickolina

  Jag kan säga att jag OFTA får känningar då jag har väldigt känsliga slemhinnor... Men de senaste tio åren (ca) så har det kanske blommat ut 3-4gånger max, pga att jag vet vad jag ska göra om jag får känningar... Innan hade jag mer eller mindre konstant problem i flera år.

 • Shannon

  pickolina... , jag vet redan att det är svamp eftersom jag gick och tog prover och eftersom det är exakt samma symptom varenda månad. har tagit två diflucan-kurer också..
  men hursomhelst, nu har jag fått mens och känner knappt av svampen, kanske den hinner försvinna innan mensen är slut?

 • silverdrake

  oj och hoppsan, läste nyss på info-pappret somman fick med sig med mesnkoppen och på den stod det att man aldrig fick använda olje eller vaselin på koppen utan bara vattenbaserade glidmedel!!
  undrar vad som händer med den om man använt olja?! inspekterade koppen nu och vet inte om jag är nojjig eller om den är mattare i ytan nu. hm...undrar om man måste slänga den nu...ska iallafall sluta med oljan och övergå bara till glidmedel, (tusan vad irriterande)

 • pickolina

  Shannon
  Det var ju just det jag menade! Jag fick EXAKT samma symptom varje gång men det var inte svamp alla gånger!

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!