• Svampinfektion The NEVER ending story!!!

  Fre 8 sep 2006 16:08 Läst 184017 gånger Totalt 288 svar
  Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Fre 8 sep 2006 16:08

  Jahapp, nu har man gått och fått svampinfektion igen! Närmare bestämt 14-e gången på 10 månader. Det betyder att jag sammanlagt har gått runt med svampsmärta i 70 dagar. (har oftast kli-svid-smärta i genomsnitt 5 dagar varje gång)
  Har fått rådet att använda pevaryl(som svider som attan) eller canesten otaliga gånger, det har hjälpt men svampen har ändå kommit tillbaka..
  Trodde ett tag att det kanske berodde på mina p-piller så för ca. tre månader sedan tog jag min sista tablett och då fick jag svamp 2 ggr följande månad istället för 1. Jag vet själv att svampen hos mig inte beror på p-piller för jag åt p-piller i fyra år innan jag träffade min fästman. Hade aldrig legat med någon annan innan honom och så fort vi började ligga med varandra så fick jag mina svampproblem.
  Det verkar nästan som om det är sex som gör att jag får svamp, är det någon annan här som också känner att sex eller oralsex leder till svamp?

  Är så innerligt trött på dessa svampinfektioner!!! I canestens informationsblad står det att "de flesta kvinnor får en eller ett par svampinfektioner under sin livstid" LYCKLIGA DEM säger jag!!!
  Jag gör liksom allting "rätt" använder en massa glidmedel, tvättar mig bara med vatten eller olja, tvättar underkläder på hög temperatur, använder mjölksyra, har t.om slutat med socker och äter knappt något bröd alls.

  Fick i alla fall 2 diflucan tabletter utskrivna. Använde den ena och kokade alla mina underkläder, hade inte sex i 10 dagar och smörjde in mig med canestenkrämen i 10 dagar, (samma med min kille) efter instruktioner av läkaren. Läkaren kom med förklaringen att jag måste ha haft kvar svampsporer i mig "längre in" som canestentabletterna inte nådde och därför fick jag upprepade svampinfektioner och att jag inte smörjt mig tillräckligt många dagar med krämen. Och att vi smittade varandra fram och tillbaka.
  Det kändes bra i sammanlagt 24 dagar, men nu har svampen kommit tillbaka igen. Inte helt oväntat.
  Det känns som om olika gynekologer säger olika saker, min gynekolog i min förra stad sa att jag skulle smörja mig med olja och försöka låta svampen läka ut sig själv, medan min nuvarande gynekolog sa att jag ska smörja mig med kräm i 10 dagar istället för 6 för att "all" svamp ska dö. Men svampen är ju för satan inte utanpå underlivet utan INUTI, jag kan smörja hur mycket som helst utan att svampen egentligen dör när svampen är inuti.
  Nu ska jag i alla fall ta nästa diflucan tablett och behandla mig med canesten samtidigt, efter instruktioner från gynekologen.. PUST!

  Men min fråga är i alla fall, om någon med svampproblem har lust att svara,
  hur många gånger i veckan har ni sex, och tror ni att svampen beror på sex/oralsex?

 • Shanno­n
  Visa endast
  Tis 21 nov 2006 16:49 #0

  cissig: jag har funderat på biopater men har en känsla av att det är mycket dyrt att gå till en, sen får man säkert en massa kosttillskott hos dem som man måste köpa extra.. jag är arbetslös och inneboende så jag kan inte träffa en sådan just nu. men jag ska fundera på det inför framtiden.
  jag har också fått rådet att bara använda olja för att sedan höra av en annan gyn att jag MÅSTE ta medicin för att all svamp och sporer ska dö ut.
  jag får se vad den gynekolog (om det nu blir en gynekolog jag får träffa) säger när jag fått tid hos den...
  tänker i alla fall ta med det där mejlet jag fick så hon/han får läsa på vad en expert säger...

 • Johann­aringe­r
  Visa endast
  Tor 23 nov 2006 21:26 #0

  Det var inte svamp. Eller.. det var i alla fall en urinvägsinfektion OCKSÅ. Jag sitter nu här och kan knappt andas. Har fått UVI i urinblåsorna. Tjooho!

 • Shanno­n
  Visa endast
  Fre 24 nov 2006 02:28 #0

  fy!!! vad jobbigt, hoppas du fått antibiotika, det är bra att dricka tranbärsjuice när man har urinvägsinfektion, och för att "motverka" urinvägsinfektioner i framtiden.. det finns något i jucien som gör att bakterierna inte fastnar i urinblåsans väggar lika lätt. sen är det viktigt att överhuvudtaget dricka ordentligt med vatten så att urinen aldrig blir koncentrerad.. och att "kissa ut" ordentligt, (många gör inte det)
  och att ALLTID ALLTID kissa efter sex och bad för att spola igenom urinröret ordentligt. för många bakterier kommer upp i urinröret när man har sex...

 • Johann­aringe­r
  Visa endast
  Fre 24 nov 2006 09:33 #0

  Jag skrev fel igrå. Var lite trott och svamlig när jag kom hem. Jag har UVI i njurarna. En så kallad "Urinbäckeninflammation". :(

 • pickol­ina
  Visa endast
  Fre 24 nov 2006 14:14 #0

  Man kan ju alltid testa tranbärsjuice men det finns inga som helt vetenskapliga bevis fär att det verkligen fungerar. Bara så att man inte har för stor tilltro till det..

  Johannaringer
  Vad jobbigt! Hoppas du blir bra snart!

  Vill då åter igen ta och passa på att tjata lite om det som jag alltid tjatar om -ta aldrig för givet att det är svamp utan gå alltid till gyn för hjälp. Har ni ingen bra gyn så försök att skaffa en som ni alltid kan vända er till vid ev. problem.

 • Fre 24 nov 2006 17:47 #0

  Johannaringer

  Vad hade du för symptom?

 • Shanno­n
  Visa endast
  Fre 24 nov 2006 19:03 #0

  ja, det undrar jag också och hur botar man det?

  själv gav jag upp med att låta svampen läka ut så tillslut tog jag en canesten tablett..

 • pickol­ina
  Visa endast
  Fre 24 nov 2006 19:31 #0

  Jag ska nog sluta läsa dessa trådar tror jag..för jag förstår verkligen inte varför ni inte skaffar er en bra gynekolog och går till denna varje gång ni får problem och dels kollar upp orsaken och dels får rätt behandling...

  Jag har själv slarvat de sista gångerna och det är slut med det nu... Men förr, när jag hade problem ofta, mer eller mindre konstant så gick jag alltid till gyn...skulle aldrig falla mig in att gissa mig till en diagnos och självbehandla... Speciellt inte om man har besvär för första gången/eller har mer eller mindre kroniska/återkommande besvär. Det finns bra gynekologer och bra hjälp att få!.. Det kan dock sluta illa och resultera i onödigt lidande om man bara tar för givet att det är svamp och behandlar med något av de receptfria medlen....

  Nu lämnar jag er... *s*

  Hoppas det löser sig för er, jag vet hur jobbigt det kan vara! *kram* på er!

 • pickol­ina
  Visa endast
  Fre 24 nov 2006 19:33 #0

  Med "de sista gångerna" menar jag typ 3 gånger på 10år... Hade jag haft problem oftare än så, eller om jag inte haft mycket erfarenhet av det sedan tidigare så hade jag inte ens tänkt tanken på att behandla på eget bevåg..men nu är det finito med det oavsett...

 • Johann­aringe­r
  Visa endast
  Fre 24 nov 2006 19:57 #0

  bjatch och Shannon

  Jag trodde att jag hade fått svamp, det sved och kliade och det gjorde lite, lite ont när jag kissade. Jag pratade med en kvinna på sjukvårdupplysningen, och och sa att jag skulle ringa kvinnokliniken i min hemstad, vilket jag gjorde. Kvinnan på kvinnokliniken sa att det nog var en svampinfektion, och att jag skulle köpa pevaryl och självbehandla.

  Pevarylen tog till slut bort kliandet, efter en vecka, men det sved fortfarande lite, lite när jag kissade.

  I tisdags fick jag mens, och fruktansvärd mensverk, jag kunde knappt gå. Så illa brukar det inte vara. Jag fick dessutom väldigt ont i ryggen, vilket jag deffinitivt inte brukar ha vid mens. När mensvärken i magen gått över fanns värken i ryggen fortfarande kvar.

  Ryggvärken på mig sitter precis under revbenen, på vänstersidan av ryggen. Det värker, molar och dunkar. Titt som tätt får jag också krafiga "hugg".

  Igårkväll ringde jag min blivande svärmor, som är undersköterska, och frågade vad hon trodde att min ryggvärk berodde på. Jag hade tidigare berättat om mina problem med att kissa, men hon sa då (som alla andra) att om man har UVI, så gör det väldigt ont hela tiden när man kissar. Inte bara lite, lite som det var för mig. I alla fall.. när jag pratade med henne igår, så sa hon att jag skulle ringa akut och åka in. Hon la ihop två och två och fick det till Njurbäckeninflammation..

  Fick en tid klockan 19.45 samma kväll, jag ringde klockan 19.15, så jag hade grym tur! Lämnade urinprov och blodprov. Blev klämd på (AAAAAJ!!!!). Läkaren sa att det var tur att jag kommit in, njurarna kan kollapsa om man inte behandlar bot Njurbäckeninflammation.

  Man botar Urinbäckeninflammation med antibiotika. Jag fick några starka grejer som jag ska äta i 14 dagar. Sedan, 14 dagar efter avslutad kur, ska jag på återbesök för att kolla så att alla bakterier är borta.

  Summan av kardemumman är alltså: Jag hade ingen feber, inte särskillt ont när jag kissade. Trots det hade jag alltså en UVI. Så, kolla upp!!! Den här smärtan önskar jag inte ens min värsta ovän.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll